|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
[PHP] Client'ta explorer açtırmak (dde?)
Merhabalar; Uzun zaman oldu foruma sormayalı. Demek şimdi zamanıymış ![]() server'dan (uygun şart oluştuğu zaman) client'a (makineler aynı network üzerinde) bir url açtırmak istiyorum. PHP'nin socket fonksiyonlarından mı yararlanmak lazım; client tarafında sürekli dinlemede olan bir exe ya da servis çalışması mı lazım? (ki evet sanırım lazımdır böyle bir şey). Bununla ilgili bir çalışması olan, yada herhangi bir fikri olan varsa yardımcı olabilirler mi? Son olarak client-server taraflarında bu işlem windowsun kendi servisi olan DDE (Dynamic Data Exchange) ile yapılabilir mi? Bu DDE'nin PHP ile kullanımı konusunda pek birşey bulamadım. Aslında DDE yi nasıl kullanıyoruz onu da bulamadım.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: [PHP] Client'ta explorer açtırmak (dde?)
server'dan client'a url açtırmak nedir ?
eğer anladığım ise. bu belirli bir zaman aralığında yapılacaksa ve makina linux ise cron jobs (sanırım windowsta task manager ile yapılabilir) ile yapabilirsiniz. eğer zaman belli değilse curl kütüphanesini kullanabilirsiniz. tabi bunu kullanmak içinde yine zamanlandırılmış görevler ( cron jobs, task manager veya siteye giren kullanıcılarıda kullanabilirsiniz ) ile desteklemeniz gerekli. curl kullanmak yerine socket fonksiyonlarıda işinizi görebilir. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
tam anlatamadım.
diyeceğim ki server'a; şu şart sağlandığında; A phpsini çalıştır (buraya kadar problem yok); o PHP'de gitsin aynı network üzerindeki X makinesinde bir exe tetiklesin (ya da başka bir yolla) internet Explorer penceresi açsın. server - A.PHP ---->X makinesi----->internet Explorer soru A.PHP'sinde hangi metodla X makinesinde internet Explorer açtırabilirim. X makinesinde bir service mi çalıştırtmam lazım. güvenlik açısından sorunları düşünmeyelim.
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
|
PHP, ASP, pyhton ya da jsp. Sonuçta siz bir sunucu taraflı yazılım ile terminale komut çalıştırmaya çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla. (exe çalıştırmak, bir web sayfası açtırmak..) Eğer böyle bir imkan olsaydı kendi yazdığım bir PHP ile internete bağlı olan her makinaya sadece IP'sini bilerek bir exe çalıştırtabilir, istediğim web sayfasını açtırabilir ve dünyayı ele geçirebilirdim düz mantıkta.
Alıntı:
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!