|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Delphi For PHP
PHP ile tasarımda, fazlaca detaylarla uğraşmak ve belli bir standart yakalayamaması yüzünden tamda C# ile ASP.net (Visual Studio alt yapısıyla)'e geçecek iken piyasaya çıkıverdi "Delphi For PHP". İlk izlenimlerim işleri oldukça kolaylaştırdığı fakat biraz detaya girince dökümantasyon eksikliği yüzünüze tokat gibi çarpıyor. Bir fonksiyonun ne işe yaradığını öğrenmek istediğinizde help bölümünde sadece hangi class a dahil olduğu yazmışlar. Codegear sitesinde örnek sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor (2). Dk 1 Gol 1 Veritabanına bağlanıp DBGrid ile verileri görüntülemeyi başardım fakat oluşturduğum formdan veritabanına kayıt yapmayı başaramadım. Önerilerinize ihtiyacım var
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Delphi For PHP
Çözüm yolunu buldum ve öncelikle bulduğum kaynağın adresini vermek istiyorum: http://forums.delphi-php.net/
Çözüme gelince: Buton1'in Click olayına tbabone1 isimli nesnemizin ki kendisi abone adlı tablo ile ilişkilendirilmiştir, open diyerek tabloyu açıyoruzi append diyerek yazma moduna geçiriyoruz ve tablomuzdaki alanlara tek tek gereken değerleri eşitliyoruz; ardından post diyerek işlemi tetikliyor ve close tabloyu kapatıyoruz. PHP Code:
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!