|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: adana
|
php ile arka planda işlemler yaptırmak
İstediğim şey , sayfa1.PHP deki linke tıkladığımda veya veri post ettiğimde sayfa2.PHP nin bu işlemi arka planda yapması ... Yani sayfa1.PHP de işlemi başlattığım zaman hemen aynı sayfada bana işlemin başladığını söylemeli ve verinin gittiği sayfa2.PHP arka planda işlemlerini yapmalı. Böylece 2-3 dk sürecek bir işlem için sayfanın açılmasını bekleme gibi bir durum olmaz. Benim düşündüğüm yöntem veya yine exec fonksiyonu ile cron jobs u en yakın süreye ayarlamaktı. Ancak komut isteminde bu kodlar çalışmasına rağmen exec ile olmadı. Başka hangi şekilde yapabiliriz ? teşekkürler.... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: php ile arka planda işlemler yaptırmak
sayfa1.PHP nin içine görünmeyen yani genişliği ve yüksekliği 0(sıfır) olan bir iframe koyarsın. O ifame inde örnek olarak ismini ifrm diyelim.
sayfa1.PHP içinde olan formunun, target="ifrm" action="sayfa2.PHP" olmalı. Böylece form doldurulduktan ve sunmit tuşuna basıldıktan sonra iframe çaktırmadan formdaki bilgileri alıcak ve istediğini yapabiliceksin. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: ISTANBUL
|
iframe yanlış bir yöntem bunun için, 2-3 dakika işlem süreside baya uzun.
ajaxRequest ile bu işlemi yapıp sayfa2.PHP den dönen veriyi responseText ile alıp kullana bilirsin yada bana geriye veri dönüşü lazım değil sadece çalışması lazım diyorsan, ajax ile request gönder sayfa2.PHP yi tetikle sayfa1.PHP yi kapasan dahi o zaten çalışmaya devam edecektir.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
@hayvanAdam iframe burada yanlış çözüm değildir. ajax teknojisi çıkmadan önce iframe ler ile işlemleri yapıyordum ve ajaxda yaptığım herşeyi iframe yardımı ile yapabiliyorum. Hatta ajax ın croos browzer problemine çokça şahit oldum fakat iframe ile böyle bir problem yaşamadım. iframe de icra edilen komutlardan sonra üst tarafa mesaj aktarmak ta biraz js bilen birisi için hiçte zor değil.
Basit bir örnek daha sayfa1.PHP Kod:
<form action="sayfa2.PHP" method="post" target="ifrm" name="form1"> Adı : <input type="text" name="adi"><br> Soyadı : <input type="text" name="soyadi"><br> <input type="submit" name="kaydet" value="kaydet"> <iframe name="ifrm" width="0" height="0" src="sayfa2.PHP" frameborder="0"> sayfa2.PHP Kod:
<?
if($kaydet)
{
print "<script>parent.form1.document.getElementById('sonuc').innerHTML = '<font color=#ff000>İşlemler yapılıyor...</font>';</script>";
//icra edilcek komutlar
print "<script>parent.form1.document.getElementById('sonuc').innerHTML = '<font color=#ff000>Kaydınız başarı ile bitmiştir.</font>';</script>";
//komutla icra edildikten sonra js nin alert fonksiyonı ile işlem bitmiştir mesajı verdirebilirsin
}
?>
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: ISTANBUL
|
pro-eticaret dediğin gibidir...
Ben bir ajax örnek sunıyım belki arkadaşlara bir faydası olur. http://www.hayvanadam.eu/ajaxExample/ prototype.js http://www.prototypejs.org/
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!