Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) » PHP » PHP Form Mail Sorunu

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 03.08.2007   #1 (permalink)
Burack17

Burack17's Avatar

Yer: İstanbul
PHP Form Mail Sorunu

PHP de Yeniyim. Daha dogrusu acemiyim. Hazırladıgım iletisim formunda göndermek istediğimde degerler gelmiyor. Değişkenleri defalarca kontrol ettim. Defalarca bastan kontrol ederek tekrar yazdım. Ama işin içinden çıkamadım. Problem Neden Kaynaklanıyor olabilir.

mail.HTML
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HTML Code:
<form name='"orm1"  method="post" action='"mail.PHP"style="display:inline;">
	<input type='hidden'name"mailim" value='burakarslan@leonstudios.info'>
		<br><TABLE width='241' height="365" border='0' align='center' cellPadding='1' cellSpacing='1' class="style1" ID="Table18">
		<TR>
			<TD width="27%" height="31" valign='middle' nowrap class="style9">Ad </TD>
		  <TD width="3%" valign='middle' class='v11'>:</TD>
		  <TD width='70%' valign='middle'><input name='ad' type='text' class='style10' id='ad' size="27" maxlength='255'></TD>
	  </TR>
		<TR>
			<TD height="39" valign='middle' nowrap><span class="style9">Soyad</span></TD>
		  <TD class='v11' valign='middle'>:</TD>
		  <TD width='70%' valign='middle'><input name='soyad' type='text' class='style10' id='soyad' size="27" maxlength='255'></TD>
	  </TR>

<TR>
			<TD height="30" valign='middle' nowrap><span class="style9">Tel</span></TD>
		  <TD width='70%' valign='middle'><input name="tel" type="text" class="style10" id="tel" size="27"></TD>
	  </TR>

<TR>
			<TD height="33" valign='middle' nowrap><span class="style9">E-mail</span></TD>
		  <TD valign="middle"><input name='mail' type='text' class='style10' id='mail' size="27" maxlength='255'></TD>
	  </TR>
		<TR>
			<TD height="37" valign='middle' nowrap><span class="style9">Konu</span></TD>
		  <TD valign="middle"><input name='konu' type='text' class='style10' id='konu' size="27" maxlength='255'></TD>
	  </TR>
		<TR>
			<TD height="139" valign='top' nowrap class='style3'><p class="style9">Açıklama</p>	      </TD>
		  <TD class='v11' valign='top'><p>:</p>	      </TD>
		  <TD valign="top"><textarea id='aciklama' name='aciklama' class='w100 v11' rows='10'></textarea></TD>
	  </TR>
		<TR>
			<TD valign='top' class='style11'></TD>
			<TD class='v11' valign='top'></TD>
			<TD align='right'><div align="center">
			  <p>
			    <input name="Submit" type='Submit' class='style11' id="Button1" onclick='_c();' value='Gönder' align="bottom">
		      </p>
			  </div></TD>
		</TR>
	</TABLE>
</form>
--------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------

mail.PHP
PHP Code:
<

if (  empty(
$ad) || empty($soyad) || empty($tel) || empty($mail) || empty($konu) ||empty($aciklama)
{
echo 
" Lütfen Bilgilerinizi Eksiksiz Giriniz...";
} else {
$kime=$mailim;
$konu="web Sitesi Formlar / İletişim Formu"
$mesaj="

Adı                : $ad

Soyadı            : $soyad

mail Adresi        : $mail

Telefon             : $tel

Konu             : konu$

Açıklama         : $aciklama\n"
;
$ek="From : web Sitesi <siteden@domain.com>";

if ( 
mail $kime$konu$mesaj$ek ) ) {
echo 
form Bilgileriniz Elimize Ulaştı. En Kısa zamanda Değerlendirmeye Alınacaktır.";
} else {
echo 
" Geçici süreyle hizmet servis dışıdır.";
}

Mesaj Burack17 tarafından 03.08.2007 (22:52) yeniden düzenlendi..
Burack17 şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 03.08.2007   #2 (permalink)
meteryus

meteryus's Avatar

Yer: feza
Görsel: 11
Re: PHP Form Mail Sorunu

$_POST['ad'] , $_POST['soyad'] gibi kullanın, bakınız:register_globals
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 03.08.2007   #3 (permalink)
Burack17

Burack17's Avatar

Acemiyim biraz kusura bakma ama biraz daha ayrıntılı yazarmısın? Özür dilerim gerçekten.
Old 04.08.2007   #4 (permalink)
xlmedya

Yer: Kocaeli

Ekte verdiğim PHP kodunu mail.PHP olarak kaydet daha sonra istediğin gibi bir forum hazırla ve mail.PHP sayfasına post etmen yeter;

aşağıdaki koda hiç bir değişken veya buna benzer bir şey tanımlamana gerek yok forumdan gelen tüm forum değişkenlerini otomatik olarak toplayıp vermiş olduğun e-mail adresine sorunsuz olarak postalıyacaktır.

PHP Code:
<?PHP
ob_start
();

$kime "info@kimegidecek.com";

$konu "E-mail Başlığı";

$tarih date("d.m.Y");

$ipadres $REMOTE_ADDR;

$mesaj "
<HTML>
<head>
<title>E-mail Title </title>
<style>
BODY { font-family:Verdana; font-size:11px; color:#000000; }
</style>
</head>
<body bgcolor='#FFFFFF'>
<br><br><br>
Sitenizden $tarih tarihinde $ipadres ip'si kullanılarak siteniz üzerinden size mesaj gönderildi. Mesajın içeriği aşağıdaki gibidir.<br><br>
"
;

foreach (
$_POST as $alan  => $deger)

$mesaj .= "
<b>$alan</b>: $deger<br><br>"
;

$mesaj .= "
</body>
</HTML>
"
;

if (!@
mail($kime,$konu,$mesaj,"MIME-Version:1.0\nContent-Type:text/HTML;charset=iso-8859-9\n")) echo "<p><b>Mesaj gönderilirken hata oluştu.</b></p><p>Lütfen tekrar deneyiniz.<br><br><a href='JavaScript:history.back()' class=bot>« Geri</a></p>";
 else echo 
header("Refresh: 600; index.HTML"); 

header("location: index.HTML"); 
?>
Old 04.08.2007   #5 (permalink)
albay

albay's Avatar

Yer: İzmir

fakat HTML maillerde spam olarak gözükme ihtimalini göz önünde bulundurmakta fayda var.ben zamanında bu hatayı yaptım junk foldera düşüyordu
Old 04.08.2007   #6 (permalink)
Yns_

Yer: Eregli

mail.PHP'nin en başına extract($_POST); ekle.
Yns_ şu an çevrimdışı  
Old 05.08.2007   #7 (permalink)
Burack17

Burack17's Avatar

Çok teşekkür ederim, xlmedya, yns ve konuya diğer cevap veren arkadaşlar. mail yollama başarılı bir şekilde sonuçlandı. Artık mailleri alabiliyorum fakat şimdi gelen mailler anonymous@sitemindnsadresi.com seklinde geliyor. bunu düzeltmek icin $kimden değişkenini ekledim fakat başarısız sonuç aldım. Daha dogrusu gelen mailde bir değişiklik olmadı. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Old 05.08.2007   #8 (permalink)
albay

albay's Avatar

Yer: İzmir

From kısmına şu şekilde yazın:

From: Ben Benimsoyadım <admin@siteadi.com>

bu şekilde olur...

mail($kime,$konu,$mesaj,"MIME-Version:1.0\nContent-Type:text/HTML;charset=iso-8859-9\nFrom: Ben Benimsoyadım <admin@siteadi.com>\n")
Old 07.08.2007   #9 (permalink)
Burack17

Burack17's Avatar

Bu seferde şöyle bir problem oluştu... Formların Boş gelmesini engelleyemiyorum. Formlar doldurulmadan submit yapınca formları boş olarak yolluyor.
Old 08.08.2007   #10 (permalink)
Burack17

Burack17's Avatar

Arkadaşlar Lütfen eğer yardımcı olabilecek biri varsa yardım edebilir mi? 3 gündür kafayı sıyırıcam artık bu formlarla... ASP üzerine bilgim var. PHP den anlamıyorum. Fakat problem PHP problemi eğer yardımcı olabilecek bi arkadaş varsa bu konuda çok makbule geçer.
Yanıt

Etiketler
php , form , mail , sorunu

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter