|
|
#11 (permalink) |
|
Re: Çok Temel Bir PHP Sorusu (Resimli Anlatım)
En iyisi bu sanırım. Çok teşekkürler pureEvil, oCRaCy diğer değerli arkadaşlarım.
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Querystring ile gönderilen değerleri kontrol etmeden kullanırsanız güvenlik sorunları ile karşılaşabilirsiniz. Kötü niyetli kişiler index.PHP?sayfa=http://www.kotusite.com/kotusayfa.PHP şeklinde kendi kodlarını sitenizde çalıştırabilir.
Şöyle bir kontrol yapabilirsiniz PHP Code:
Mekanizma geliştirilebilir, iş yerinde olduğum ve vaktim kısıtlı olduğu için etraflıca düşünemedim. |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: İstanbul Bursa arası
|
Soruyu tam anlamamış olsam da farklı bir yöntem sunabilirim.
+menu +HEADER +FOOTER sabit olacak değilmi. Nasıl bu sayfa için "benim headerım include ile gelsin" dediysen, bu 3 include u içeren tek bir include kullanabilirsin. Bu index sayfamız olsun: Bu x isimli sayfamız olsun: Bu da y: acayip_bi_sayfa.PHP: PHP Code:
+ x_sayfasi_icin_orta_kisim.PHP + y_sayfasi_icin_orta_kisim.PHP busayfalarda canın ne isterse onu yaparsın. Aslında bana sorarsan bu ve diğer arkadaşların verdiği yöntemlere gerek yok. HEADER ve menu yü içeren sayfaları, tek bir dosya içinde birleştir ve tüm sayfalarını : include("header"); ile başlatıp işlemci kodları buraya yazıp include("footer"); ile bitirmen daha mantıklıdır.
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
+ değişik bir yöntem
ysfozy nin belirttiği gibi içerik hariç dosyaları include edin. Daha sonra tüm sayfalarınızın ismini bir text dosyasına her satıra 1 sayfa adı gelecek şekilde yazın. dosyayı index içerisinden satır satır okuyup bir diziye atayın. dizi[1]="kokorec.PHP" dizi[2]="midye.PHP" . . şekline getirdikten sonra include(dizi[$id]); olarak include edin ve daha sonra sayfayı domain.com/index.PHP?id=2 gibi çağırın kaymaklı ekmek kadayıfı oldu ![]() Not: bu sistemi kullanmak yeni sayfa oluşturmada kolaylık sağlayacaktır. yeni sayfa oluşturup bu sayfanın adını text dosyasına eklemeniz yeterlidir. |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Eğer bir site çok büyük çaplı portal sitesi olmadıktan sonra ufak çaplı sitelerde ajax kullanmak en rahat çözüm bence. Şöyle kendimden bir örnek vereyim mesela.Tüm site sadece bir index sayfası ve arka plandaki bir dosyadan oluşuyor.
![]()
- aklınıza bir fikir geldi. hem de çok fena bir fikir. paylaşın o zaman Mesaj drkloji tarafından 31.08.2007 (09:42) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
|
@drkloji
Tebrikler, çok güzel yapmışsın. Harika olmuş ![]()
|
|
|
#17 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
![]()
|
|
|
|
#18 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
![]()
|
|
|
|
#19 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
|
Ufak bir düzeltme: Google (her nasıl başarıyorsa) artık flash içeriği indexliyor. Fakat zaten konumuz flash değil. Ana sayfa indexlenir doğrudur. Sadece, ana içerik için ajax kullanmanın hiç de iyi bir fikir olmadığını söylemeye çalışıyorum.
Kalın yazdığınız kısım içinse şunu söylemeliyim; ziyaretçinin bağımlılığı tamamen sitenin tür ve içeriğine bağlı. Örneğin bu bir forum (veya blog tarzı) ise ziyaretçinin tekrar gelme olasılığı yüksektir. Ama mesela osym.org a sınav sonucuma bakmak için girdim ve bir daha girmeyeceğim bunun gibi...Konuyu dağıttıysam kusura bakmayın. Sonuç, siz siz olun sitenin gövdesini dekor olsun diye ajax a emanet etmeyin ![]()
|
Zoque'a hoşgeldiniz!