|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Re: XML'den veri alma
üstad şimdi şu aşağıdaki satırlar benim işimi görecekler aslında
PHP Code:
Üstad birde bunun PHP 4 ile yapılabilen versiyonu var mı? Mesaj magos tarafından 02.09.2007 (03:08) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
"$XML->table[0]->rows[0]->row" bir dizi , count() ile boyutunu öğrenip for döngüsü kurabilirsiniz.
Aşağıdaki gibi. PHP Code:
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
burada kullanılan simplexml php5 ile gelen bir kütüphane , php4 için de phpclasses.org da bazı XML sınırları vardı ama ben alt özelliklere erişim yapabilen varmı hiç dikkat etmedim. Birde şöyle birşey var. Ama bunu da hiç incelemedim.
http://www.ister.org/code/simplexml44/index.html
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Ben ekte gönderdiğim XML parser'ı kullanıyorum. Sonuç olarak XML verisindeki tüm node'ları child'ları vs bir dizi değişken içerisine atıyor. Yani print_r ( GetXMLTree( $xmlIcerigi ) ); dediğinde ne şekilde depoladığını görebilirsin. Array key'lerini listeletebilirsin istersen. Bir incelemeni tavsiye ederim.
|
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
meteryus üstad selam, bişey soracam. Şimdi XML'den veriyi okuyoruz güzelce, veritabanınada ekliyoruz sorunsuz ama şöyle bir sorun var. Türkçe karakterleri eklerken tuhaf şekiller yapıp ekliyor, mesela :
Ä? - ğ ö - ö ç - ç gibi. Şimdi str_replace ile çözeyim dedim onuda kabul etmedi. Anlayamadım neden böyle okuyor. XML'deki bilgiler normal türkçe karakter. Arada neden kaynaklanıyor anlamadım |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!