|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul-Turkey
|
PHP ile MYSQL veritabaninda eslesen sonuclarin yuzdesini almak?
Merhaba,
Oluşturmaya çalıştırdığım bir sistem için eşleştirme mantığında tıkandım. Basitçe açıklamaya çalışayım. Sistemde üyeler var ve veriler giriyorlar. Girdikleri verilerse 1 ve 0 şeklinde. yani benim 1- uyeler tablosu - uye_id, uye_adi 2- veriler tablosu - veri_id, uye_id, veri(1 ya da 0) mevcut. sistemde bir uye diger uyeyle olan eslesme yuzdesini gostermek istiyorum. orn. a kisisiyle b kisisinin girdigi verilerin yuzde cinsinden eslesme/benzerlik orani. Yani a kisisinin girdigi 1 veya 0 veri degerlerinin oranlariyla b kisininin girdigi veri degerlerinin tutusma oranini nasil yuzde cinsinden bir sorguyla goruntuleyebilirim? bu bahsettigim seyi daha iyi anlatabilmek isterdim ama sanirim en iyi ornekle ifade edebilirim: http://www.facebook.com/apps/applica...5948328&ref=pr facebooktaki bu likeness applicationi kullanicilarin hangi unlulere ve arkadaslarina karakter olarak benzediklerini yuzde cinsinden hesaplayarak gosteriyor. Simdiden tesekkur ederim. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: PHP ile MYSQL veritabaninda eslesen sonuclarin yuzdesini almak?
Biraz kafamı ellerimin arasına alıp düşündüm ve nedense böyle çıkmaz sorularla karşılaşınca beni hemen afakanlar basıyor. O yüzden afakanlar basmadan ve düşünmeyi bırakmadan hemen önce aklıma gelenleri yazayım, belki bundan hareketle başka şeyler icad edebilirsin.
Şimdi diyelimki A üyesinin 30 tane SIFIR'ı ve 50 tane BİR'i var. B üyesinin ise 10 tane SIFIR'ı ve 70 tane BİR'i var. Biz buradan A üyesinin BİR değerinin B üyesinin BİR değerine olan oranını bulmak istiyoruz. En basit haliyle eğer şöyle yaparsak; B[BİR] = 70 + 30 = 100 A[BİR] = 50 + 30 = 80 Sayılarımızdan ikisine de aynı değeri ekleyerek birini 100'e eşitlemiş olduk. Buradan hareketle A üyesinin BİR değeri B üyesinin BİR değeriyle %80 aynı olduğunu söyleyebiliriz. Gerçi bunu ikisine de 30 eklemeden de buluruz ama matematiğim berbattır. O yüzden eleştirilere kapalıyım ![]()
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
ilk sayi a
ikinci sayi b olsun c=a / b * 100 formülü ile a sayisi b sayisinin %c si olur. mesela a=2 ve b=5 dersek c=40 olur 2 sayisi 5 sayisinin %40 ıdır.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
şeklindeki bir sorgu verilen üye nin 1'lerinin toplam veri sayısına oranını verecektir. Belki buradan yola çıkarak bir yere varabilirsin.
Not1: Bu oranı 100 ile çarparsan yüzdesini bulmuş olacaksın Not2: Bu sorgu sadece ve sadece, girilen veri 1 ya da 0'sa doğru çalışacaktır.(örn. adam 2 girebiliyorsa muhtemelen senin istediğin gibi bir sonuç vermeyecek) |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| eslesme , match , mysql , percentage , php , similarity , uyum |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!