|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Server değisikligi ve sepet problemi
server değişikliğinden önce sitemiz gayet güzel çalışmaktaydı. server değişikliğinden sonra şöyle bir problemle karşılaştık; ---Seçilen ürün sepete atılıyor, burada sorun yok, database bakıyoruz, evet mysqle seçilen ürün üye id'si ile birlikte atılmış. Fakat daha sonra satın al dendiğinde, seçilen ürün ekrana gelmiyor da; mysqlde sepet tablosundaki ürünlerden birinin üye id'si otomatik "0" yapılıyor ve ödeme sayfasına bu ürün getiriliyor. Sepeti boşalttım, tekrar denedim, yine aynı birkaç denemeden sonra ürünlerden birinin seçen üye id'si "0" yapılıyor ve hep o atanıyor. server değişikliğinden önce böyle bir sorun yoktu tekrar hatırlatayım. ----Bir de; sepete ürünün atıldığı sayfaya kadar sayfalarımız" http://", ödeme sayfası "https://" ile başlıyor, bunu da ayrıca belirteyim. Fikirlerinizi bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Server değisikligi ve sepet problemi
Önceki server la şimdiki server daki MySQL sürümü aynımı? Farklı ise bu tip hatalar çıkabiliyor.
Ek olarak kodlarınızı bi kez daha gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: Server değisikligi ve sepet problemi
Tam olarak konuna hakim olamadım. Kod yazsaydın belki daha yardımcı olabilirdim. Ama benim aklıma gelen sunlar;
1- MySQL tablonda sepet kısmında uye_id alanı sanırım default olarak '0' durumunda. 2- On error resume next kullanıyorsun. 3- Uye ID'ni CINT(uye_id) seklinde degil uye_id seklinde db'ye yazdırmaya çalışıyorsun. On error resume next kullandıgın icinde hata almıyorsun. Sistem uye_id'yi alamıyor ve default degeri olan '0' degerini atıyor. uye_id rakam degil text olarak algılanıyor. Kodlarını görmeden anca bu kadar mantık yürütebildim. Devamlı e-ticaret sistemleri ile ugrasan biriyim, ne MySQL ne mssql de server tasınmasından ve versiyon farklılıgından bu tip sorun oldugunu gormedim. Bence sorunun tamamen kodsal ve gözden kaçan küçük hatalar. * Konuyu ASP olarak yazdıgını sanmıstım. PHP imiş. Ama dediğim mantık PHP ile aynı, karşılık gelen kod kümesi konusunda ise bir fikrim yok. On Error Resume Next'in PHP de karşılığı vs gibi konuları bilemiyorum. Ama dediğim şekilde büyük olasılık sorunun bu şekildedir.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!