|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Hazır Sistemde SQL Injection
Merhaba.
Ben çok işimi görecek bir script edindim. İçinde yüzlerce sorgu var ve bir çok parçadan oluşuyor.Tek tek editlemem mümkün değil. Değişkenler hiç dokunulmadan veritabanına işleniyor ve veri çekiliyor. Güvenlik sorununu engellemenin bir yolu var mı? Yada include ile çalışan güvenlik dosyaları ne kadar etkilidir?
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Re: Hazır Sistemde SQL Injection
Belki ustun koru sekilde bir noktaya kadar idare edilebilir ama her yeri tek tek editlemeketen baska bir care olmadigini soyleyebilirim.
Tum SQL ler belli fonksiyonlar uzerinden gitmiyor mu? YOksa heryerde tamamen ayri ayri kendi capinda mi yazilmis.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
SQL ile direk ekileşiyor. Ekteki dosyayı ben Hotscript ten indirdim ve ekledim MySQL bağlantı dosyasına geçici önlem olarak.kodları ekliyorum.Ceviz'de sormuştum bu kodlar işe yarar mı diye. yarar ama büyük küçük harf farkı ile yapılabilir denmişti ama strlower fonksiyonu ile gelenler kontrol ediliyor.
PHP Code:
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Eger ille de bu tip bir sey yapacagim diyorsan sunu onerebilirim : http://php-ids.org/ Ama bu sekilde bir sistemi kesinlikle onermiyorum.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
teşekkür ederim.. o zaman ben tüm üyelerin kullandığı dosyaları SQL saldırılarına karşı gerekli fonksiyonlara alayım.. İlginiz için teşekkürler.
bu arada sanırım sizin sitenizde bu konuda ayrıntılı bilgi vardı...
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Evet sitemde bayagi bir bilgi var
Sitede ferruh.mavituna.com - sagdaki bolumde SQL Injection References ve SQL Injection Dersleri - Videoları isimli iki bolumun altinda toplam 8-10 kadar makale var.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
son olarak başka birşey sormak istiyorum. şuan üstünde çalıştığım script kendi sitemin bir dizininde. kendi kendime yazdığım bir MySQL sorgusuna enjekte çalışması yaptım fakat olmadı ve serverda get_magic_quotes_gpc() 1 olarak dönüyor. Sanırım bu tür durumlarda addslashes() fonksiyonu kullanılmıyor değil mi? yada kullanırsam ne kaybederim, kullanmazsam ne kaybederim?( get_magic_quotes_gpc() ile addslashes())
ilginize teşekkürler..
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Integer beklenen bir data varsa direk int kontrolu yap, gecmezse direk hata ver.
Diger string datalar icinse magic_quotes acik ise once onu geri cevir - strip_slashes() ile yapabilirsin. Ondan sonrada integer mysql_real_escape() kullan. Eger magic kapali ise direk mysql_real_escape() kullan. veritabaninin MySQL oldugunu varsayiyorum.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
int. kontrolünü anladım o mantıklı ama
get_magic_quotes_gpc() 1 olarak dönünce addslashes ihtiyacı kalmıyor. buraya kadar herşey tamam. stripslashes() koyup " \ " lar kalkacak. Yani değişkendeki veri hiç işlenmemiş ve get_magic_quotes_gpc() 0 dönmüş gibi olacak. ama ondan sonra mysql_real_escape_string uygularsak addslashes() ile aynı şekli almış olmayacak mı? kusura bakmayın çok soru sordum ama mühim olan sorgu sırasında '," gibi özel karakterlerin etkisizleştirilmesi değil mi? o zman DROP ifadesi gibi işlemlerde etkisiz kalmaz mı?
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
mysql_real_escape() addslashes() dan biraz daha gelismis. ikisi arasindaki farkliklari okursan internette cesitli yerlerde geciyor.
addslashes() genelde isi goruyor ama kisaca mysql_real_escape() daha saglikli. Ozellikle isin icine farkli encoding vs. gidirdignde. Bu arada komiktir ama not olarak zaten MySQL - PHP de SQL Injection DROP falan yapmak mumkun degil zaten.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!