|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Üyelik Sistemi ve Timeout
Merhaba. Sistemlerimde kullandığım üyelik sistemim düzgün bir şekilde çalışıyor. Fakat timeout sistemi eklemek istiyorum. Mantığı kafamda kurdum. Nasıl yapabileceğimi biliyorum ama mantık hatası nerede onu çözemedim. Kodlar aşağıdaki gibi. 30 DK içinde session sonlandırılacak. Teşekkürler.. PHP Code:
SHE-KER Networks Mesaj albay tarafından 21.10.2007 (14:36) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Üyelik Sistemi ve Timeout
Merhaba albay
Oluşturulan oturum, en son yapılan işlemden sonra PHP.ini deki session_cache_expire değerinden daha fazla süre geçince otomatik olarak silinir. Dolayısı ile kullanıcının son yaptığı işlemi veritabanına yazman ve daha önce yazdığın değerle o anki zaman farkını karşılaştırman gerekmiyor. Oturumun bitmiş olma ihtimalini kontrol ederek oturum zamanaşımı değerini aştığını anlayabilirsin. Ayrıca sistemi, kodlar her çalıştığında o anki zamanı veritabanına yazma zahmetinden kurtarmış olursun. Burda dikkat etmen gereken husus; oturumu ne kadar süre sonra sonlandırmak istediğindir. Bunun için; PHP.ini deki session_cache_expire değerini 30 yapabilirsin yada session_start(); tan hemen önce session_cache_expire(30); komutunu kullanabilirsin. Mesaj keskin tarafından 21.10.2007 (15:52) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
bende 3 saat olarak ayarlı. bu dediklerinizi biliyorum sağolun yine depeki bu üyenin timeout sistemi ile örneğin phpbb deki gibi son 5 dakika içinde online olanlar gibi göstermek istiyorum. yoksa 3 saat içinde session otomatik silinsin çok önemli değil benim için.
durum gibi bir sütun oluşturdur. bunu girerken çevrimiçi değerini attım bu seferde çıkış demedikçe çevrimiçi gözüküyor. buda çevrimiçinin şişmesi ve gerçekçiliğinin kaybolmasına sebep oluyor.çıkış session silinince olduğunda hangi satırdaki durum sütununun değiştirileceğini nerden bilebilirim? o yüzden bu seçenek üstünde çalışıyorum.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Online üyeler diye bir tablo oluşturup tabloya üye id si ve son işlem zamanını yazdırabilirsin. Online üyeleri göstermeden önce, tablodan son işlem süresi yarım saati aşan kayıtları silerek uzun süre işlem yapmayan üyelerin online olarak gözükmelerini engelleyebilirsin.
Umarım bu kez doğru anlamışımdır. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
o da bir yöntem tabii fakat sorunu çözdüm. iki gündür uğraştığım şey 3600'e bölmek. buda 1 saati temsil ediyor. yani 30 saat olduğunda çevrimdışı olma süreci başlıyor. bu sırada 3 saat olarak belirtilen session ömrü çoktan dolmuş oluyor. artık 60'a bölüyorum.. öneriniz için teşekkür ederim.umarım zaman farkını kullanmak isteyen olursa bunlarıda bir yöntem olarak benimseyebilir.
iyi akşamlar.. Not: Kullanacak olan varsa daha hız getireceğini düşündüğüm için bu değişkeni $bitir_gari= mktime(date("H,i,s,n,d,Y")); ________________________________ $bitir_gari= time(); olarak değiştirdim...
SHE-KER Networks Mesaj albay tarafından 21.10.2007 (19:16) yeniden düzenlendi.. Açıklama: notu ekledim |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!