|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: adana
|
mysqle veri girişinde Türkçe karakter problemi
Hostingde yeni veritabanı kurarken karşılaştırmayı sormadığı için denemelerimi localde yapıyorum ve PHP versiyon 5.2.1 (appserv kurulu). Karşılaştırma ve string alanlarını latin5_turkish_ci olarak ayarladım. txt dosyalarındaki bir takım verileri mysqle giriyorum PHP ile. Aslında birkaç gün önce aynı veritabanına, benzer bir işlemi yapmıştım hiç problem yoktu. O PHP sayfasının üzerinde düzenlemeler yapıyordum bugün. Ancak 5 saattir nerede problem anlayamadım. Sayfada hatayı anlayabilmek için şöyle basit bir sayfada deneme yapıyorum. PHP Code:
Bir de anlayamadığım; bu PHP sayfasını not defteri ile açıp insert komutundaki $oku yerine ğüşıöçİĞÜŞÖÇ yazdığımda veritabanına istediğim gibi yazıyor :S |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Re: mysqle veri girişinde Türkçe karakter problemi
Öyle birşeyin olabileceğini düşünmedim değil. Not defterini kurcaladım ancak kodlama ile ilgili bir bilgi, bir ayar bulamadım
Düzeltme: Farklı kaydet diyerek dosyanın kodlamasını ANSI olarak seçince problem ortadan kalktı. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Re: mysqle veri girişinde Türkçe karakter problemi
Şöyle bir problemim daha var:
PHP Code:
PHP Code:
Bana ise içinde Türkçe karakterler içeren bu veriyi ANSI kodlamalı olarak oluşturması lazım.
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
![]() |
| Etiketler |