|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
PHP Mail Gönderirken OutGoing Sınırlaması
Merhabalar... PHP kullanarak mail() fonksiyonu ile mail gönderiyorum. Sunucum windows ve plesk. mail türü olarakta mail Enable kullanıyorum. Maillerin hepsini birden aynı anda göndermeye kalktığımda ciddi bir problem demek oluyor bu.. mail Enable içerisindeki SMTP/Outgoing doluyor.. Bende bunun çaresini for döngüme sleep(10); eklemekte buldum. sleep ile 10 saniyede 1 mail gönderimi yapmasını sağlıyorum. Ve sorunsuz çalışıyor. Fakat hesaplamalarımı yaptıktan sonra 3.000.000 adet mail gönderimi yaparsam eğer bunun ortalama 1.5 sene süreceğini anladım. şimdi sormak istediğim şu; (bu hem PHP, hem windows sorusudur.) Outgoing klasörünü fazla kızdırmadan ve sleep kullanmadan bu mailleri nasıl gönderirim.. Outgoing de olmasını istediğim gönderim paketi maksimum: 20 mail (.MAI) dosyası. Şimdiden teşekkürler. Kolay Gelsin...
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Sakarya
|
Re: PHP Mail Gönderirken OutGoing Sınırlaması
sleep 10 yerine sleep 1 ya da 2 yazarsın. Sunucunun durumuna göre bunu azaltıp çoğaltabilirsin değil mi ?
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Rize
|
Re: PHP Mail Gönderirken OutGoing Sınırlaması
Merhaba,
Bir kere sunucu mutlaka sana ait olmalı. Aksi halde sunucu admini limit yada engelleme koyup mesela günlük şu kadar mail gönderebilirsin derse X kadar sayıdan sonra mail atamazsın. Windows yerine Unix kullan. Benim tavsiyem FreeBSD kullanmandır. PHP windows'da göstermesi gereken performansı gösteremiyor, bana göre. sleep() ile uğraşma, boşuna zaman kaybedersin. mail sunucusu sana ait olduktan sonra ve mailleri imap ile smtp üzerinden gönderdikten sonra mailler gider. Saatte gönderebileceğin mail ortalaması kaçtı hatırlamıyorum ama senin verdiğin değer çok düşük. Dolayısıyla o sayıda maili o şekilde göndermen çok uzun sürecek. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!