|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: girne
|
Mysql ile sayaç
Merhabalar;
sayfamda kayıtlarım var ve bunların hepsi bir sayfada gösteriliyor detaylı olarak.şimdi bu kayıtların ne kadadr görüntülendiğini görmek istiyorum.mantık olarak sayaç=sayaç+1 şeklinde yapabiliriz ama benim PHP bilgim çok fazla yok onun sizden yardım istiyorum teşekkürler.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Mysql ile sayaç
Bunun için veritabanı kullanmak bazukayla serçe avlamak sayılabilir. O nedenle sana text file kullanmanı tavsiye ederim. Bu işi yapan kodu burada bulabilirsin.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
öncelikle teşekkürler ilgin için fakat veri tabanından çekiliyor zaten bilgiler ve onun yanında "sayac" diye bir alan oluşturu arttıralım devamlı.her sayfa görüntülendiğinde
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Sayacın property tablosunun içindeki sayac içerisinde arttırılmasını istiyorum. $queryPrp="SELECT * FROM `property` WHERE `no`='$no'"; $resultPrp=mysql_query($queryPrp); $rowPrp=mysql_fetch_array($resultPrp); $queryadmin="SELECT * FROM `admin` "; $resultadmin=mysql_query($queryadmin); $rowadmin=mysql_fetch_array($resultadmin); $queryImg="SELECT * FROM `images` WHERE `pref`='$no'"; $resultImg=mysql_query($queryImg); $rowImg=mysql_num_rows($resultImg); Çok teşekkür ederim.
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: Kocaeli
|
Alıntı:
$querysayac="UPDATE property SET sayac = sayac + 1"; $sayacquery=mysql_query($querysayac); bu şekilde sayaç değerini 1 değer arttırabilirsiniz. Fakat WHERE deyimini kullanmanız gerekebilir ne yapmak istediğinizi tam anlayamadığım için WHERE koymadım. İyi çalışmalar. |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
merhaba... belki PHP bilgim zayıf demiştiniz acaba veriyi çekerken veya güncellerken bir arkadaşın söylediği gibi WHERE ile ilgili bir sorun olabilir mi?
bakın size kendi kullandığım kodu veriyorum.Aslında aynı ama acaba sorguda hatamı yapıyorsunuz bir karşılaştırın. Update için PHP Code:
PHP Code:
kolay gelsin...
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
Arkadaşlar çok teşekkür ederim.derleyip düzenledim ve tamamladım en sonunda sayacı hepinize teşekkür ederim.
aşağıdaki şekilde tamamladım.sayfa açıldığında sayac 1 artıyor.Ama ufak bir sorun daha var sanırım Google boto geldiğinde yada başka botlar geldiğindede sayac artıyor mesala bugun hiç bakılmamış olan ilanların sayacı 14-15 olarak görünüyor bu konuda ne gibi bir önlem alabiliriz.? <? $say=$rowPrp["sayac"]; $say+=1; $UpdateUser="UPDATE `property` SET `sayac`='$say' WHERE `no`='$no'"; mysql_query($UpdateUser); print "$rowPrp[sayac]"; ?> Tekrar teşekkürler yardımlarınız için...
|
Zoque'a hoşgeldiniz!