Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) » PHP » Mysql ile sayaç

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 23.11.2007   #1 (permalink)
atanik

atanik's Avatar

Yer: girne
Mysql ile sayaç

Merhabalar;

sayfamda kayıtlarım var ve bunların hepsi bir sayfada gösteriliyor detaylı olarak.şimdi bu kayıtların ne kadadr görüntülendiğini görmek istiyorum.mantık olarak sayaç=sayaç+1 şeklinde yapabiliriz ama benim PHP bilgim çok fazla yok onun sizden yardım istiyorum teşekkürler.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 23.11.2007   #2 (permalink)
Haydar

Haydar's Avatar

Yer: İstanbul
Re: Mysql ile sayaç

Bunun için veritabanı kullanmak bazukayla serçe avlamak sayılabilir. O nedenle sana text file kullanmanı tavsiye ederim. Bu işi yapan kodu burada bulabilirsin.
Haydar şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 24.11.2007   #3 (permalink)
atanik

atanik's Avatar

öncelikle teşekkürler ilgin için fakat veri tabanından çekiliyor zaten bilgiler ve onun yanında "sayac" diye bir alan oluşturu arttıralım devamlı.her sayfa görüntülendiğinde
Old 17.12.2007   #4 (permalink)
Okan Şahin

Yer: Kocaeli

Merhaba,

SQL sorgunuzu şu şekilde kullanarak alanı 1 değer arttırabilirsiniz.

UPDATE from tabloadi SET alanadi = alanadi +1
Okan Şahin şu an çevrimdışı  
Old 18.12.2007   #5 (permalink)
atanik

atanik's Avatar

Alıntı:
Okan Şahin tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Merhaba,

SQL sorgunuzu şu şekilde kullanarak alanı 1 değer arttırabilirsiniz.

UPDATE from tabloadi SET alanadi = alanadi +1
Kod aşagıdadır.Lütfen bu kod üzerinde nasıl değiştirmem gerekecek düzenleyebilir misiniz?
Sayacın property tablosunun içindeki sayac içerisinde arttırılmasını istiyorum.

$queryPrp="SELECT * FROM `property` WHERE `no`='$no'";
$resultPrp=mysql_query($queryPrp);
$rowPrp=mysql_fetch_array($resultPrp);
$queryadmin="SELECT * FROM `admin` ";
$resultadmin=mysql_query($queryadmin);
$rowadmin=mysql_fetch_array($resultadmin);
$queryImg="SELECT * FROM `images` WHERE `pref`='$no'";
$resultImg=mysql_query($queryImg);
$rowImg=mysql_num_rows($resultImg);

Çok teşekkür ederim.
Old 19.12.2007   #6 (permalink)
Okan Şahin

Yer: Kocaeli

Alıntı:
atanik tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Kod aşagıdadır.Lütfen bu kod üzerinde nasıl değiştirmem gerekecek düzenleyebilir misiniz?
Sayacın property tablosunun içindeki sayac içerisinde arttırılmasını istiyorum.

$queryPrp="SELECT * FROM `property` WHERE `no`='$no'";
$resultPrp=mysql_query($queryPrp);
$rowPrp=mysql_fetch_array($resultPrp);
$queryadmin="SELECT * FROM `admin` ";
$resultadmin=mysql_query($queryadmin);
$rowadmin=mysql_fetch_array($resultadmin);
$queryImg="SELECT * FROM `images` WHERE `pref`='$no'";
$resultImg=mysql_query($queryImg);
$rowImg=mysql_num_rows($resultImg);

Çok teşekkür ederim.
Merhaba,
$querysayac="UPDATE property SET sayac = sayac + 1";
$sayacquery=mysql_query($querysayac);

bu şekilde sayaç değerini 1 değer arttırabilirsiniz. Fakat WHERE deyimini kullanmanız gerekebilir ne yapmak istediğinizi tam anlayamadığım için WHERE koymadım.

İyi çalışmalar.
Okan Şahin şu an çevrimdışı  
Old 23.12.2007   #7 (permalink)
atanik

atanik's Avatar

Alıntı:
Okan Şahin tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Merhaba,
$querysayac="UPDATE property SET sayac = sayac + 1";
$sayacquery=mysql_query($querysayac);

bu şekilde sayaç değerini 1 değer arttırabilirsiniz. Fakat WHERE deyimini kullanmanız gerekebilir ne yapmak istediğinizi tam anlayamadığım için WHERE koymadım.

İyi çalışmalar.
Kusura bakmayın beni yine rahatsız ediyorum.alan oluşturdum sayac diye ve Verdiğiniz kodu ekledim sonra ekrana yazdırdım.sayac içi hepsinde 0 dı,sonra sayfayı açtığımda sırasıya 2,5,12,24,34 olarak değişmeye başladı.Neden olabilir acaba? Aslında mantık olarak sorun yok ama anlayamadım.daha sonra PHP kodlarını yanlış yazmış olabiliriz diye değişik denedim ama yine olmadı.tekrar yardımcı olabilirseniz sevinirim.teşekkürler...
Old 25.12.2007   #8 (permalink)
albay

albay's Avatar

Yer: İzmir

merhaba... belki PHP bilgim zayıf demiştiniz acaba veriyi çekerken veya güncellerken bir arkadaşın söylediği gibi WHERE ile ilgili bir sorun olabilir mi?

bakın size kendi kullandığım kodu veriyorum.Aslında aynı ama acaba sorguda hatamı yapıyorsunuz bir karşılaştırın.
Update için
PHP Code:
mysql_query("UPDATE belgeler SET sayac=sayac+1 WHERE belge_id='".$sorgu['belge_id']."'"); 
Sorgu için

PHP Code:
echo $sorgu['sayac']; 
Not: $sorgu değişkeni veriyi çekerken kullandığınız değişken.

kolay gelsin...
Old 04.01.2008   #9 (permalink)
atanik

atanik's Avatar

Arkadaşlar çok teşekkür ederim.derleyip düzenledim ve tamamladım en sonunda sayacı hepinize teşekkür ederim.
aşağıdaki şekilde tamamladım.sayfa açıldığında sayac 1 artıyor.Ama ufak bir sorun daha var sanırım Google boto geldiğinde yada başka botlar geldiğindede sayac artıyor mesala bugun hiç bakılmamış olan ilanların sayacı 14-15 olarak görünüyor bu konuda ne gibi bir önlem alabiliriz.?

<?
$say=$rowPrp["sayac"];
$say+=1;
$UpdateUser="UPDATE `property` SET `sayac`='$say' WHERE `no`='$no'";
mysql_query($UpdateUser);
print "$rowPrp[sayac]";
?>

Tekrar teşekkürler yardımlarınız için...
Yanıt

Etiketler
mysql , sayac , veri tabani , veritabani

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.2 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 02:22.