Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) » PHP » iki farklı submit butonuna farklı değer yüklemek

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 02.12.2007   #1 (permalink)
ozzgur

Yer: ankara
iki farklı submit butonuna farklı değer yüklemek

herkese merhaba,

Bir hesap tablosu oluşturdum, ziyaretçi değerleri giriyor ve submit butonuna basarak hesabın sonucunu görüyor.

Yapamadığım iki farklı buton ile iki farklı işlem yaptırabilmek. Şöyle bir örnek sayfa var : http://frekans.com.tr/tr_formuller.html burada "n hesapla" ve" e hesapla" diye iki farklı buton var ikisine basınca farklı sonuçlar getiriyor.

Bunu nasıl sağlayabilirim. ilgilenen herkese şimdiden teşekkürler.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 02.12.2007   #2 (permalink)
Haydar

Haydar's Avatar

Yer: İstanbul
Re: iki farklı submit butonuna farklı değer yüklemek

E güzel kardeşim açıp o sayfanın koduna da mı bakmadın Şaka bir yana bu JavaScript ile yapılıyor. Her düğmeye tıkladığında farklı fonksiyonlar çağırıyorsun. Bunlar da başka bir formdaki alanın değerini dinamik olarak değiştiriyorlar. Aşağıdakileri de sayfadan aldım.

--Bunlar düğmeler--
<INPUT id=hesap onclick=nhesapla() type=button value="n Hesapla" name=hesap>
<INPUT id="Forms Button2" onclick=hesapla() type=button value="e Hesapla" name=heap>

--Bunlar fonksiyonlar--
function hesapla() {
...
e=Math.sqrt( ((N*Math.pow(z,2)*ii*(1-ii))-(n*Math.pow(z,2)*ii*(1-ii)))/( n*(N-1) ) );
--bu formdaki text alan--
document.form1.hatap.value= e
}
function nhesapla() {
...
n=((N*Math.pow(z,2)*ii*(1-ii))/( (Math.pow(z,2)*ii*(1-ii))+( Math.pow(e,2)*(N-1) ) ) ) ;
--bu da formdaki diğer text alan--
document.form1.ornekb.value= n
}
Haydar şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 03.12.2007   #3 (permalink)
ozzgur

üstad aslında o örnek sayfaydı , 2 tane submit butonunu tarif edebilmek için o linki vermiştim benim e veya n hesaplamaya ihtiyacım yok.

Bunu PHP ile yapmam gerekli, işi uzatınca oluyor. sayfaya gelmeden hesaplamak istediğini sorup ona göre form açtırıyorum, o formu gerekli .PHP dosyasına yönlendiriyorum.

Eğer mümkünse butonlardan birine basınca islem.PHP ye diğerine basinca islem2.PHP ye gitmesi gerekli yada hangisine basarsa bassın islem.PHP ye gitsin ama islem.PHP'de ona göre uygulama çalışsın.
Old 03.12.2007   #4 (permalink)
absconder

absconder's Avatar

Yer: istanbul

ille de submit butonları kullanmak istiyorsanız, formun onsubmit kısmında, hem action, yani gidilecek sayfayı, hem de işlem tipini set ederek, ki bu bir form elemanının-misal hidden bir nesne- değerini değiştirmek ile sorununuzu çözebilirsiniz. bu yöntemde, hangi button aracılığı ile olayın başlatıldığını bulmanız gerekmektedir.

bunun yerine yukarıda anlatıldığı gibi 2 normal button yapıp, tetikleyeceğiniz fonksiyonlar içerisinden hem action hem işlem tipini set edebilir hem de formu submit edebilirsiniz.
Old 04.12.2007   #5 (permalink)
ozzgur

selam,
Bu konuda çok tecrübeli değilim.
Bahsettiğin işlem ile ilgili kısa bi örnek veya daha önce yazılmış bir makale linki varsa verebilirmisin.

ben PHP.net te buldum onsubmit ile yapılan bir uygulama ama tam olarak senin anlattığını bulamadım.

Kod:
<form action="server.PHP" method="post" onsubmit="return !HTML_AJAX.formSubmit(this, function(result) { document.getElementById('target').innerHTML = result; }, {className: 'test', methodName:'multiarg'});">
buradaki işlem bayağa bir karışık geldi.
Old 05.12.2007   #6 (permalink)
katana

katana's Avatar

Yer: Ankara

Alıntı:
ozzgur tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Eğer mümkünse butonlardan birine basınca islem.PHP ye diğerine basinca islem2.PHP ye gitmesi gerekli yada hangisine basarsa bassın islem.PHP ye gitsin ama islem.PHP'de ona göre uygulama çalışsın.
İki tane submit butonun name bölümlerini değiştirirsen, sayfayı post ettiğin PHP dosyasının içinden ikisini farklı farklı alabilirsin. Yapman gereken -verdiğin örneğe göre- islem.PHP içinden hangi butonun POST içinde geldiğini sorgulamak.

Örnek olarak :

Kod:
if (isset($_POST['buton1'])){
	// Buton1'e ait işlemler
} elseif(isset($_POST['buton2'])){
	// Buton2'ye ait işlemler
}
Yanıt

Etiketler
form , php

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
ADnet Reklamları [ Siz de reklam verin  » ]
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.2 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 12:59.