|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
iki farklı submit butonuna farklı değer yüklemek
herkese merhaba,
Bir hesap tablosu oluşturdum, ziyaretçi değerleri giriyor ve submit butonuna basarak hesabın sonucunu görüyor. Yapamadığım iki farklı buton ile iki farklı işlem yaptırabilmek. Şöyle bir örnek sayfa var : http://frekans.com.tr/tr_formuller.html burada "n hesapla" ve" e hesapla" diye iki farklı buton var ikisine basınca farklı sonuçlar getiriyor. Bunu nasıl sağlayabilirim. ilgilenen herkese şimdiden teşekkürler.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: iki farklı submit butonuna farklı değer yüklemek
E güzel kardeşim açıp o sayfanın koduna da mı bakmadın
Şaka bir yana bu JavaScript ile yapılıyor. Her düğmeye tıkladığında farklı fonksiyonlar çağırıyorsun. Bunlar da başka bir formdaki alanın değerini dinamik olarak değiştiriyorlar. Aşağıdakileri de sayfadan aldım.--Bunlar düğmeler-- <INPUT id=hesap onclick=nhesapla() type=button value="n Hesapla" name=hesap> <INPUT id="Forms Button2" onclick=hesapla() type=button value="e Hesapla" name=heap> --Bunlar fonksiyonlar-- function hesapla() { ... e=Math.sqrt( ((N*Math.pow(z,2)*ii*(1-ii))-(n*Math.pow(z,2)*ii*(1-ii)))/( n*(N-1) ) ); --bu formdaki text alan-- document.form1.hatap.value= e } function nhesapla() { ... n=((N*Math.pow(z,2)*ii*(1-ii))/( (Math.pow(z,2)*ii*(1-ii))+( Math.pow(e,2)*(N-1) ) ) ) ; --bu da formdaki diğer text alan-- document.form1.ornekb.value= n }
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
üstad aslında o örnek sayfaydı
, 2 tane submit butonunu tarif edebilmek için o linki vermiştim benim e veya n hesaplamaya ihtiyacım yok. Bunu PHP ile yapmam gerekli, işi uzatınca oluyor. sayfaya gelmeden hesaplamak istediğini sorup ona göre form açtırıyorum, o formu gerekli .PHP dosyasına yönlendiriyorum. Eğer mümkünse butonlardan birine basınca islem.PHP ye diğerine basinca islem2.PHP ye gitmesi gerekli yada hangisine basarsa bassın islem.PHP ye gitsin ama islem.PHP'de ona göre uygulama çalışsın.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
ille de submit butonları kullanmak istiyorsanız, formun onsubmit kısmında, hem action, yani gidilecek sayfayı, hem de işlem tipini set ederek, ki bu bir form elemanının-misal hidden bir nesne- değerini değiştirmek ile sorununuzu çözebilirsiniz. bu yöntemde, hangi button aracılığı ile olayın başlatıldığını bulmanız gerekmektedir.
bunun yerine yukarıda anlatıldığı gibi 2 normal button yapıp, tetikleyeceğiniz fonksiyonlar içerisinden hem action hem işlem tipini set edebilir hem de formu submit edebilirsiniz.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
selam,
Bu konuda çok tecrübeli değilim. Bahsettiğin işlem ile ilgili kısa bi örnek veya daha önce yazılmış bir makale linki varsa verebilirmisin. ben PHP.net te buldum onsubmit ile yapılan bir uygulama ama tam olarak senin anlattığını bulamadım. buradaki işlem bayağa bir karışık geldi.
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Alıntı:
Örnek olarak : Kod:
if (isset($_POST['buton1'])){
// Buton1'e ait işlemler