|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
PHP sayfasından windows uygulamasına (veya benzer birşeye) ?
Selam arkadaşlar. Ben PHP kullanarak web sayfamı yapıyorum. Sayfamda kişilerin bana mesaj iletebilecekleri bir alan var. Şimdi ben istiyorumki insanlar bana birşey yazıp gönderdiğinde windows da bir popup uyarısı cıksın (Örneğin MSN'in kişi çevrimiçi olduğunda alttan çıkan uyarısı gibi). Bunu nasıl ne ile yapabilirim. Hatta bu işi abartıp böyle bir programı yükleyen kişilerde benim yazacağım haberlerin cıkması vs vs Teşekkür ederim herkese şimdiden |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: PHP sayfasından windows uygulamasına (veya benzer birşeye) ?
Öncelikle bu konunun pek PHP ile bir ilgisi yok. Daha çok istemci taraflı programlama ile ilgili.
İkinci konu ise, bu istediğinizi web sayfası üzerinde mi yapmak istiyorsunuz, yoksa bir windows programı yazarak onunla sitenizle haberleşerek çeşitli uyarılar mı göstermek istiyorsunuz tam olarak anlamadım. Genel olarak düşünecek olursam: 1. JavaScript ve ajax kullanarak web sayfasının sağ altından yukarı doğru çıkan bir pencere yapabilir, bu pencereye tıklandığında istediğiniz içeriği ister sayfa içinde üst bir layer halinde ya da MSN web messenger gibi ayrı bir pencerede gösterebilirsiniz. 2. MS agent kullanarak çeşitli karakterlere interaktif bir şekilde ziyaretçilere mesaj gösterebilir ya da çeşitli etkileşimlere girebilirsiniz. 3. Bir activeX objesi yazabilir (ya da browser plug-ini, ya da Firefox için bir add-on) ve bunu ziyaretçilerin browserlarına yüklemesini isteyerek, onun üzerinden çeşitli etkileşimler kurabilirsiniz. 4. Başta da dediğim gibi ayrı bir windows uygulaması yazarak, kullanıcılar programınızı yüklediğinizde, hazırlayacağınız program (MSN gibi) sitenizden veri alıp veri iletebilir. Dolayısıyla, tam olarak ne kapsamda birşeye ihtiyacınız olduğunu belirlemeniz gerekiyor bana göre. Kolay gelsin.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
İhtiyacı kabaca özetlemek gerekirse;
web sayfamda bir başvuru formu var. Bu başvuru formundan veriler MySQL veritabanına yazılıyor. Benim istediğim bir windows yazılımı (Ufak, her başlangıçta otomatik açılacak türden). Bununla siteden bir başvuru geldiğinde alttan yazı cıkacak (yine MSN örneğini veriyorum) siteden başvuru geldi. Başvuran şu bu vs gibi. Umarım anlatabilmişimdir. İyi çalışmalar... |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Böyle bir ihtiyacım olsa idi ben şöyle yapardım:
Öncelikle query'sinde tarih ve saat bekleyen bir PHP sayfası hazırlardım. (örn: www.example.com/feed.php?date=200712270800 gibi [27.12.2007 08:00 için]) Başvuruları tuttuğum veritabanı tablosuna da bir "okundu" gibi bir sutün ekler, PHP dosyası her çağrıldığında gönderilen tarihi alarak başvuru tablosunda o tarihe kadar "okundu" olarak işaretlenmeyen bir başvuru varsa, sayfaya sadece "1" yazdırıp sonra da "okundu" olarak işaretlenmeyen tüm dataları "okundu" olarak işaretlerdim. Eğer yeni gelen başvuru yoksa "0" yazdırırım. program olarak da C# ile system trayde çalışan ve her 5 dakikada bir hazırladığım PHP sayfasını kontrol ederek, eğer PHP sayfasında "1" geliyorsa, MSN deki gibi bir uyarı çıkarmaya çalışırdım. Hangi dil ile böyle bir windows uygulaması yazmayı düşündüğünü bilmediğim için MSN deki uyarı gibi bir uyarının nasıl yapılabileceği ile ilgili bir deneme yapmadım. .NET ile bir formu hareket ettirerek bile yapılabilir sanırım, hazır bir metot yoksa. Delphi ile daha önce birileri şu adreste uğraşmışlar, kaynak kodları da koymuşlar sanırım. C# ile de benzer bir şekilde şu ve şu adreslerde benzer şeylerle uğraşılmış. Çok detaylı incelemedim sayfaları ama Google'da biraz gezinince bunlar çıktı. Windows uygulaması çözümü konusunda aklıma bir de RSS okuyucular geliyor. Yeni bir makale eklendiğinde istediğiniz gibi bir uyarı veren RSS okuyucusu varsa, hazırlayacağınız PHP sayfasını RSS formatına uygun bir şekilde hazırlayarak program yazmaya gerek kalmadan, RSS adresinizi programa ekleyerek kullanabilirsiniz. RSS programlarına göz atmanızı öneririm. Kolay gelsin.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!