|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Çoklu Dil Desteği - phpBB Tarzında
merhaba...
bir çok kişi phpBB yi kullanmış, sevmiştir ama benim aklıma takılan ve pratikte kullanmak istediğim bir metod var. phpBB deki dil desteği nasıl sağlanmıştır. arraylarla bir ilişkisi var heralde.. bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Re: Çoklu Dil Desteği - phpBB Tarzında
Çok ufak bir ipucu vereceğim aklınızdaki tüm sorular cevap bulmuş olacak tahminimce.
dil1.PHP dil2.PHP index1.PHP Kod:
Çıktı: Merhaba Dünya Kod:
Çıktı: Hello World Tabii ki bu şekilde olan tüm kelimeleri bir diziden almak daha güzel olacaktır. Diğer türlü program içerisinde yanlışlıkla aynı değişken isimleri kullanılırsa dil karışır İyi çalışmalar.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim.
demek istediğiniz mantığı biliyorum ama neden bunu sorduğumu şimdi daha iyi anlayacaksınız. phpBB dedim çünkü dil yönteminde tpl veya HTML dosyalarında dil dosyası değişkenleri aşağıdaki gibi tema dosyasına yerleştirilmiş şekilde. dreamw. ile çalışırken PHP kodları [PHP] şekline benzer şekilde gizleniyor.Dolayısıyla işlem zorlaşıyor.Aşağıdaki gibi tema dosyasına değişkeni gömebilirsem çok daha rahat ve pratik olacak. Örnek: {TOPLAM.UYE}
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: Bursa
|
Alıntı:
Bu arada forumdaki şu konuda da faideli bilgiler olabilir sanırım.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
sanki phpBB nin daha farklı bir inceleyip sorunu halledeyim. Smarty için teşekkür ederim...
linkleri inceliyorum.. iyi akşamlar
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Denizli
|
eğer sayfayı bir template motoru ile döküyorsan şu şekilde yapabilrisin
tr.PHP Kod:
$dil["etiket"][0]="Kullanıcı Adı"; $dil["etiket"][1]="Şifre"; $dil["etiket"][2]="Şifremi Unuttum"; $dil["buton"][0]="Tamam"; $dil["buton"][1]="İptal"; $dil["buton"][2]="Sonraki"; Kod:
$dil["etiket"][0]="User"; $dil["etiket"][1]="Pass"; $dil["etiket"][2]="Forgot Pss"; $dil["buton"][0]="OK"; $dil["buton"][1]="Cancel"; $dil["buton"][2]="Next"; ardından sayfan içerisinde dil özellikli metinler (( özellik & numara )) şeklinde yazılır yani Kullanıcı Adı veya User yazılacak yere ((etiket0)) tamam veya ok yazılacak yere ((buton0)) gibi ardından template motorundan gelen metin veya çevirisini yapmak istediğin metin ile aşağıdaki fonksiyon tetiklenir. Kod:
function Dil_Cevir($metin){
global $dil;
//Etiketler
for($x=0;$x<count($dil["etiket"]);$x++){
$metin = str_replace("((etiket".$x."))",$dil["etiket"][$x],$metin);
}
//Butonlar
for($x=0;$x<count($dil["buton"]);$x++){
$metin = str_replace("((buton".$x."))",$dil["buton"][$x],$metin);
}
return $metin;
}
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
benim için önemli olan fonksiyondu. ilgiliniz için teşekkür ederim arkadaşlar.
ben kendime uyacak fonksiyonu yazdım. phpBB'yi indirip incelediğimde de şunu gördüm regex kullanıyorlar. bende kendi sistemime özgü dil desteği yapacağım. teşekkürler.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!