|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Bir form ile birden fazla veritabanına aynı veriyi kaydetmek.
Öncelikle herkese merhabalar,
İnternet sayfamda kendimce hazırladığım blog,email vb. sistemlerin hepsi ayrı veritabanları kullandıkları için kullanıcılar tüm servislere tek tek kayıt olmak zorunda kalıyorlar ve sonrasında tüm kullanıcı adı ve şifre bilgileri birbirine karışıyor. PHP ve MySQL hakkında ne yazıkki yeterli düzeyde bilgim olmadığından sistemlerin veritabanı ayarlarını değiştirip ortak yapamadım.Bu yüzden bende bağımsız bir kayıt sistemi ile,varolan tüm servislerin,veritabanlarına kullanıcı bilgilerini ayrı ayrı ekleyecek bir form yapılabilir diye düşündüm.Böylece sistemlerin üyelik bölümleri bu bağımsız olana yönlendirilir ve kullanıcı bilgilerini bir kez yazıp gönderince hepsi kendi veritabanlarına eklenmiş olur. Size sormak istediğim ise,acaba böyle bir form hazılanabilirmi,eğer hazırlanabilirse bu konuda bana bir kaç örnek göstermeniz mümkün mü? Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Re: Bir form ile birden fazla veritabanına aynı veriyi kaydetmek.
Merhaba,
Bahsettiğiniz olayın biraz da kullandığınız sistemlerle ilgisi var. Şöyle ki, siz "kullanicilar" tablosu oluştursanız ve formdan gelen kayıt bilgilerini bu tabloya kaydetseniz bile kullandığınız yazılımların "üyelik" sistemlerini bu tabloyu kullanacak şekilde değiştirmeniz gerekmektedir. Bunun için kullandığınız yazılımların "login" yapısını kendi oluşturduğunuz yapıya döndürmeniz ve kendi tablonuza bağlamanız gerekmekte. Bir diğer yol ise şu olabilir (sanıyorum sizin sorduğunuz da bu), kullandığınız tüm sistemlerin tablo yapılarını inceleyip kayıt formundan gelen verileri tek tek bu tablolara yerleştirmek olacaktır. Bunun için ise extra birşey yapmanıza gerek yok. Arka arkaya mysql_query fonksiyonları çağırmanız yeterli olacaktır. PHP Code:
İyi çalışmalar.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Cevabınız için teşekkürler yapmak istediğim buydu.
Yalnız ufak bir sorunum daha var;Bahsettiğim servisler ayrıca farklı veritabanlarında yer alıyorlar.Demek istediğim acaba bu koda birde iki ayrı veritabanı seçme özelliğini ekleyebilirmiyiz? Son olarak da önceki mesajda söylediğim gibi ne yazıkki PHP ve MySQL konusunda iyi olmadığımdan dolayı veritabanı ayarlarını (kullanıcı adı,şifre,sunucu vb.) nereye ve nasıl yazabilirim bilmiyorum.Bu konuda da yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Merhaba,
Kodda ufak bir değişiklik yapmalısınız ve her SQL sorgusundan önce mysql_connect ve mysql_select_db komutları çalıştırıp ayrı veritabanı ve tabloya bağlanmalısınız. Ayrıca bu komutlar yalnızca veritabanına kayıt yapar, her üye giriş yapmak için yeniden eski giriş yöntemlerini kullanmak zorunda yani. Bir de aynı bu şekilde tüm yazılımların login ekranlarını inceleyip tek formdan login yapmanız gerekmekte. Biraz zahmetli bir iş kısacası. Kolay gelsin.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!