|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: nested sets ve rekursif parser
mantıklı; her ilişki 1'den fazla mesafede olamayacağına göre...
bu arada rekursif yapıyı kurdum, ama kontrol kısmını düşünüyordum. özellikle büyük ağaç yapılarında bu dediğin çok işe yarayabilir. şimdi karar vermem gereken nested sets modelini mi kullanmak yoksa klasik parentid kaydıyla mı tutmak... nested sets, yapı olarak cici gözükse de özellikle update'lerde biraz dertli olabilir diye okudum. rekursif taranacak parent sistemi ise derinliği olan ağaçlarda çok kullanıcılı ortamda bir hayli hafıza yiyebilir... bu durumda sanırım rekursif yapı, sayfa ağacı gibi daha kısıtlı sayı için sağlıklı. ürün sistemlerinde veya daha karışık hiyerarşilerde ise nested sets daha pratik gibi gözüküyor; özellikle alt ağaçlara erişimi çok basit bir query ile yapabilmesinden... farklı bir ağaç yapısı kullanan var mı? deneyimleriniz nedir, duymak isterim. |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Re: nested sets ve rekursif parser
Açıkçası nested sets sistemini ilk gördüğümde çok hoşuma gitmişti ancak güncellerken sorun yaratabileceği aklıma gelmemişti.
Ben kişisel olarak bir kayıt değiştiğinde diğer kayıtların değişmesinin gerekmediği sistemleri kendime daha yakın buluyorum. Rekürsif yapı burada güzel. Zaten eğer bir kerede tüm ağaca erişmeniz gerekmiyorsa -ki genelde gerekmez- bu sistemle sadece istediğiniz kısmın bilgilerini alabilirsiniz. Aslına bakarsanız Delphi'de yazdığım bir sistemde(MSSQL ve ADODB kullanıyor) tüm bağlantıları " SELECT * " diyerek alıp sonra gelen dataset içerisinde filter ve locate metodlarını kullanrak tüm ağacı tek bir sorguyla oluşturmayı başarmıştım. Hayli optimize bir sistemdi ![]() |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!