|
|
#1 (permalink) |
|
Veritabanından <OPTION><OPTION> İçine Veri Çekmek (Resimli)
Merhaba Arkadaşlar. Bir haber ekleme scripti yazmaya çalışıyorum. Veritabanında haberler ve haber kategorileri diye iki ayrı tablo oluşturdum. Daha sonra bunları birbirleriyle ilişkilendireceğim. Fakat haber eklerken bir "select" ile "kategori seç" alanı yapmaya çalışıyorum. Fakat veritabanındaki verileri bu <option></option> ların içine çekemiyorum. Sanırım ARRAY fonksiyonu ile ilgili ama. beceremedim. Bunun nasıl yapılacağı konusunda yardımcı olabilir misiniz.
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Diyarbakır
|
Re: Veritabanından <OPTION><OPTION> İçine Veri Çekmek (Resimli)
Kod:
<select> <option value="" selected>Kategori Seçiniz</option> <?PHP include('baglan.PHP'); $SQL = "SELECT * FROM haberler order by kategori"; $query = mysql_query($SQL); while ($row = mysql_fetch_array($query)) { $id = $row['id']; $kategori= $row['kategori']; print "<option value=\"$id\">$kategori</option>"; }; ?> </select>
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Çok teşekkür ederim. İş yaradı. Yalnız bir de INNER JOIN işlemi var. onu nasıl halledebilirim. ben şöyle yaptım ama çalışmadı;
Veritabanım şöyle. Bir adet tablo var adı; haberkategori, burada haber kategorilerim var. Ve her birine ait bir id var. Haberler tablomda ise haberkategoriID şeklinde bir sütun var. Oraya haberkategoi tablosunun id sini ilişkilendirmem lazım. O konuda da yardımcı olabilir misin.
www.osmanarslan.com | kişisel portfolio Mesaj David Wenham tarafından 19.01.2008 (11:04) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Ya kurcaladıkça biraz karıştı. Sütun isimlerini de değiştirdim. Mümkünse şu ekteki resim eşliğinde tekrar yazabilir misin. Çok makbule geçer.
www.osmanarslan.com | kişisel portfolio Mesaj David Wenham tarafından 19.01.2008 (11:48) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Dosyanın son halini ekte yolluyorum. İstediğim tek şey haber eklerken veritabanındaki tüm haber kategorilerinin select kutusunda gözükmesi ve, bunlardan birini seçtiğimde ilgili haberi o kategoride kaydetmesi. Biri yardımcı olursa çok sevinirim.
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
index.PHP içindeki
$SQL = "SELECT kategori_id FROM haberler"; $query = mysql_query($SQL); $i=0; while ($row = mysql_fetch_array($query)) { $id = $row['kategori_id']; $kategori= $row['haberkategori_ad']; print "<option value=\"$id\">$kategori</option>"; }; bölümünü $SQL = "SELECT haberkategori_id,haberkategori_ad FROM haberkategori"; $query = mysql_query($SQL); $i=0; while ($row = mysql_fetch_array($query)) { $id = $row['haberkategori_id']; $kategori= $row['haberkategori_ad']; print "<option value=\"$id\">$kategori</option>"; }; olarak değiştirmeniz sanıyorum ki işinizi görecektir. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!