|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Rize
|
php ile Ms SQL 2000 bağlama
Merhaba arkadaşlar,
Proje ödevi olarak PHP ile kodlanacak bi alış veriş sitesi aldım ancak hocanın özel isteği var. Database MsSQL 2000 ile bağlanacak dedi. -Bağlamayı nasıl yapabilirim? -Listelemede MySQL gibi değil mi herhangi bir farklılık yok? -Pear kullanabilirsin dedi onu nasıl kullanabilirim ki? Bu konularda beni aydınlatabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Tekirdağ
|
Re: php ile Ms SQL 2000 bağlama
Hocanın öyle bir ödev verdiğine göre senin PHP bilginden şüphesi yok o yüzden burada yapman gereken manueli açarak mssql fonksiyonlarına bakman:
http://www.php.net/manual/en/ref.mssql.php Ayrıca PEAR kullanabilirsin demiş yani hazır kütüphaneden yararlanabilirsin demiş.Ama PEAR hakkında biraz araştırma yapmalısın öğrenmek istiyorsan.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Internette arastirma yaptin mi? Ingilizcen iyi ise bu konularda bir suru kaynak bulabilirsin.
PHP fonksiyonlari ile mssql baglantisi, MySQL den cok farkli degil. mssql in calisir durumda olduguna emin olmalisin. $conn=mssql_connect($dbhost,$dbuser,$dbpass) or die("db baglantisi yapilamadi.."); mssql_select_db($dbname) or die("veritabani secilemedi.."); $e=mssql_query("select * from sysparam"); SQL komutlari normalde kullandigindan biraz daha farkli olacak, mssqlde limit komutu farkli mesela http://www.aspfree.com/c/a/MS-SQL-Se...-SQL-Server/2/ Sorunu cozemiyorum yerine yaptigin islemleri, takildigin noktalari yazarsan daha cabuk sonuc alirsin.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
logo muhasebe programının eş zamanlı çalışan web sürümünü yaparken mssql kullanmıştım.
extension'lardan; php_mssql.dll php_msql.dll açılıyor... ondan sonrası tamamen aynı diyebiliriz.. bitek LIMIT komutunda, $sorgu = mssql_query("select top 10 from TABLO"); ile sorgu yapabilirsin... saygılar.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!