|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Bir kere veren bir daha vermesin ama nasıl?
PHP Code:
Ben bu PHP dosyasına ne eklersem bir kere oy veren ikinci kere vermeye çalıştığında oy kullandınız mesajını versin |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: Bir kere veren bir daha vermesin ama nasıl?
Açıkçası ben başlığı görünce önce bir permutasyon sorusu zannettim daha sonra cinsellik içeren bir şey
yaşlandım herhalde.COOKIE ile yapabilirsin, http://tr2.php.net/manual/en/function.setcookie.php
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
genel mantık olarak mysql_num_rows ile daha önce istediğimiz koşula sahip olan bir kayıt var mı yok mu kontrol edip if ile 0 yada 1 sonucu ile işlemi yapmasını denetleriz.. aşağıdaki gibi
PHP Code:
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
bence çokta takılınması gereken bir şey değil başlık.. ben içinde kötü niyet göremediğim için farklı bir anlam çıkarılmasını doğru bulmuyorum..
amacım kimseyle ters düşmek değil ancak şuda unutulmamalı ki insan kendisi nasılsa, başkasınıda öyle zanneder... ![]()
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Arkadaş doğru sölüyor, fesatlık bizde ki, bu başlığı görünce ne hayallerle açtık
![]() Konu hakkında, şöyle bir mantık uygulayabilirsin; ilk seçenek: 1. oy verme işlemini yapan ip numaralarını veritabanına kaydedersin. 2. oy verme işleminde aynı ip no varsa, işlemi yaptırmazsın, yoksa işlem yapar... ikinci seçenek: 1. oy veren bilgisayara bir çerez atarsın, 2. oy verme esnasında bu çereze bakar, varsa oy veremez, yoksa oy verme işlemini yapar... ben sana ikinci adımı öneririm. Çünkü, yüzbinlerce kullanıcının oy verdiğini bir düşünsene... ilk seçenekte, Sunucunda fazladan işlem yapmış olacaksın. İkinci seçenekte zaten, kullanıcının bilgisayarına iz bırakacan için fazla sıkıntı olmayacaktır. Yok ben illa ilk seçenekte yapacam dersen, bazı kodlarla yardımcı olmaya çalışayım; MySQL veritabanı yap ismi ipler olsun, id ve ip alanları olsun... Kod:
$kontrol="select * from ipler where ip='".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."')";
mysql_select_db($database_oylama, $oylama);
$kontrolcu = mysql_query($kontrol,$oylama) or die (mysql_error());
$row_ipler = mysql_fetch_assoc($kontrolcu);
if($_SERVER['REMOTE_ADDR']==$row_ipler['ip']){
echo "Oy vermişsin. Kulağını çekerim bak. Bir daha verme";
}else{
// bu araya kendi komutlarını yaz...
// bu hölümde kullanıcının ip adresini veritabanına yazar.
$insertSQL="insert into ipler (ip) values('".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."')";
mysql_select_db($database_oylama, $oylama);
$Result1 = mysql_query($insertSQL, $oylama) or die(mysql_error());
// ip adresini veritabanına kaydetti...
}
![]() ikinci seçenek hakkında fazla bilgim yok....
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
a. cookie herkeste ya da her cihazda açık olmayabilir... cookie olmaması durumu için alternatif bir yol olmalı. ayrıca cookie inatçı kişiler tarafından silinebilir...
b. herkes sabit ip ile değil; bu yüzden aynı ip olayı da sakat olacaktır. c. veritabanında tutmak sağlıklı, ama cookie'ye de bununla ilgili bir bilgi kaydetmek gerek. d. PHP session id gibi session bazlı bir kayıt tutman gerekir. önerim... db'de session id tut, her oy verene zaman limiti tanımla (30 dakika oy veremesin), session id'ler unique olsun db'de, böylece tekrar edilmez. cookie sadece bu oylamaya yönelik session id'lerini tutsun, aynı session id'yi başka yerde de kullanman ufak bir güvenlik açığı (session id çalma) oluşturabilir. ip'leri okurken de proxy kontrolünden geçiren kısa fonksiyonlar var, proxy arkasındaki gerçek ip'sini bulmayı sağlayan. onu da kullan. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server |