|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Eskişehir
|
xml php ve yardim
merhabalar forumda oldukca bol bir konu buldum fakat tam anlayamadim. bu yuzden soru sorma ihtiyacinda bulundum. ilginiz için cok teşekkür ederim.
benim resim.XML adinda bir XML dosyam var bu XML içerigi ise soyle; - <slide secs="1"> <image says="1.jpg" /> </slide> PHP ile yapmiş oldugum veritabani baglantisindan sonra resimleri <?PHP echo $resim; ?> seklinde gosteriyorum. ve resim.PHP içinde veritabanindan bu resimleri alabiliyorum. PHP ile bir problemim yok fakat sormak istediğim ise $u; flash ile yapmiş oldugum bir menum var. slide bir menu. action script 3 kullanarak yaptim di$aridan resimleri XML sayesinde okutuyorum. XML içerigim ise yukarida yazmi$ oldugum; <slide secs="1"> <image says="1.jpg" /> </slide> fakat her seferinde XML'e elimle resim yollarini yazmaktan biktim. benim takildigim nokta ise yani yardımınıza ihtiyac duydugum nokta surasi. ben PHP ile gerekli veri baglantilarini yaptiktan sonra yukarida ki XML içerigine nasil resimleri tanimlayabilirim? yani <image says="1.jpg" /> olan yere nasil PHP'de kullandigim <?PHP echo $resim; ?> dongusunu yazdirabilirim? yani <image says="1.jpg" /> yerine <image says="<?PHP echo $resim; ?> " /> nasil olabilir? XML içerime PHP'den bu veriyi nasil yazdirabilirim? XML dosyam nasil olmali? ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!