|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Ajax ile POST edilecek verinin tipini belirlemek
Yazmakta olduğum betikte kayıtları düzenlemek için Thickbox kütüphanesini kullanarak "düzenle.PHP" dosyasını çağırıyorum.Daha sonra düzenlemeyi yapıp verileri "duzenle_onay.PHP" dosyasına POST ediyorum.
İki alan haricindeki diğer veriler sorunsuzca gidiyor.Alanlar güncelleniyor. Sorunum şu ki; selectbox'taki veriler post edilemiyor.Ben buna çözüm ararken kullandığım ajax kodlarında şöyle birşey gördüm. PHP Code:
Öyleyse benim selectbox'ı ajax'a tanıtmam lazım.Bunu nasıl yapabilirim?
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Ajax ile POST edilecek verinin tipini belirlemek
veri tipini ajax'a tanıtmak gibi bir durum yok
![]() Yapılan şey alanların içindeki verilerin GET metodunda da kullanılan parametre stringine çevrilmesi. Bu koda müdahale etmeden önce, jQuery kullandığınızı varsayarak, ekteki dosyayı denemenizi öneriyorum. |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
@BYK teşekkür ederim, o ifade ajax hakkında çok az bilgi sahibi olduğumun en açık göstergesi
![]() Göndermiş olduğun kodlardan açıkçası birşey anlamadım.Eminim biraz daha ilerlediğim zaman çok işime yarayacaklar. Ben elimdeki bu kodları biraz anladığım için bu kodlardan yola çıkmak istiyorum. Amacım; farklı kodlardan bişeyler yapmak değil, anladığım ve daha sonra -bakmadan- yazabileceğim kodların mantığını çözmek ve onlarla çalışmak, onları geliştirmek. Selectbox'tan gelen verileri ajax ile POST edemiyorum, bu işlem elimdeki kodlarla yapılamaz mı? ![]()
meczup.net İki delinin hikayesi... Mesaj The_ilkay tarafından 05.05.2008 (20:59) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Tabi ki yapılabilir
![]() Öncelikle, select kutunuzun çoklu seçim özelliği olmadığını varsayıyorum. Kod:
var telno = $("input[@type=hidden]").serialize();
Kod:
<input type="hidden" value="xxxx" /> Kod:
var secim = $("select").serialize();
Kod:
var sc = bilgi+"&"+telno; Kod:
var sc = bilgi+"&"+telno + "&" + secim; Ekteki dosyada her türlü formu otomatik olarak ajax'la gönderebilen kapsamlı bir kod yığını bulunuyordu, yani incelemenizden önce sorununuzu çözmesi için vermiştim. Ama bu yaklaşımınız açıkçası beni daha mutlu etti. Sorunuz olursa bekliyorum ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
@BYK çok teşekkür ederim sorun çözüldü.
Aynı betikte bir sorun daha var;Thickbox ile gösterdiğim sayfada bir adet js takvim var. Normalde sayfayı (misal) "localhost/js_olan_sayfa.PHP" olarak çağırdığımda takvimi etkin olarak kullanabiliyorum.Fakat aynı sayfayı Thickbox ile çağırdığımda js takvim açılmıyor.Bu durum neden kaynaklanıyor olabilir?
|
|
|
#6 (permalink) |
|
ThickBox bileşeninde anladığım kadarıyla ajax temelli yüklemeyi kullanıyorsunuz. Hem Zoque hem de internetteki diğer bir çok kaynakta da bulabileceğiniz üzere ajax ile yüklenen sayfa içerikleri sadece içerik/bilgi tabanlı. Bunun anlamı şu, ajax ile yüklediğiniz sayfa içeriklerinde hiç bir şekilde HTML, head, body gibi elemanlar olmamalı ve buna ek olarak bu sayfalarda otomatik çalıştırılan ya da çeşitli tanımlamalar içeren herhangi bir JavaScript bloğu olmamalı.(CSS blokları da olmuyor sanırım ancak emin değilim).
Eğer o sayfa yüklendiğinde bir JavaScript komut setinin çalıştırılmasını istiyorsanız ve/veya sayfanın tamamen bağımsız bir şekilde kullanılabilmesini istiyorsanız iframe tabanlı bir çözüm daha akıllıca olacaktır. Sadece JavaScript çalıştırmak içinse ajax yüklemesi yapan XMLHTTPRequest nesnesinin onreadystatechange olayı ya da kullandığınız ajax arabiriminin(framework, burada jQuery oluyor ) ajax sistemine dahil ettiği "onLoad" türevi olayları sayfa yüklendiğinde JavaScript çalıştırmak için uygundur. Harici bir kaynaktan JavaScript dahil etmek isterseniz sayfanın içerisinde dinamik olarak oluşturulmuş bir "script" elemanı dahil edebilirsiniz.Bu konuda detaylı bilgi için interneti araştırabilirsiniz çünkü oldukça fazla kaynak var ![]() |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!