|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
PHP: Hata mesajları browser'a iletilmesin ya da şu hataları nasıl önlerim?
sitemde PHP Code:
PHP Code:
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
PHP.ini dosyasını bir incelersen aradığın şeyi bulacaksın.
oralarda "Error handling and logging" başlıklı bişi bulacaksın. bi oku oraları. sonra "error_reporting" kısmına ne yazıyosan yaz (şaka tabi), fakat yukarıdaki hatayı istemiyosan (ki bu hata değil, sadece bi uyarı) ~E_NOTICE ekle oraya. bendeki değeri:E_ALL & ~E_NOTICE (notice'ler hariç tüm hataları göster demek oluyo) PHP.ini'yi; win kullanıyosan windows klasörünün altında linux kullanıyosan /etc'de bulabilirsin |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
pardon, son yazdığını tam anlamadım. ama anladığım kadarıyla yanıt yazayım..
yüzde 99.9, hostunda bu ayar yapılmıştır zaten (PHP.iniden basediyom). yani evdeki bilgisayarında aldığın hatayı almazsın dosyaları upload ettikten sonra. genelde hostlarımız, notice ve warningleri göstermez (E_ALL & ~E_WARNING & ~E_NOTICE) coookie_exıst: PHP Code:
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Sayfanın en üstüne şu kodu eklemeyi dene;
PHP Code:
PHP Code:
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Sağolun arkadaşlar. Ben hostumun da default ayarlarda olacağını düşünmüştüm. Neyse veridğiniz bilgiler çok işime yaradı. Özellikle ini_set('display_errors', 0); ve error_reporting(0); aklımın bir köşesinde dursun.
Bir de if($_COOKIE["kullanici"]) şeklinde bir kullanım hiç aklıma gelmemişti, çok değişik bir yaklaşım olmuş. Neyse daha çok başınızı ağrıtacağım zaten. Özellikle regular expression konusunda sıkıntılıyım çünkü. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
tabiki soracaksın. biz burada birbirimize yardım içi varız (kendi sorularıma da böylece zemin hazırlayayım )evet biraz değişik bir yaklaşım ![]() ![]() error_reporting(0); 'ı kullanmanı tavsiye etmiyorum. Kullanıcıya bütün hataları göstermezken, sende bazı şeyleri kaçırabilirsin. Hatta bu kötü şeylere bile yol açabilirde, sen biraz geç farkeersin (özellikle E_ERROR'lardan bahsediyorum) Mademki buna girişme ihtimalin var, bence error_reporting() vede*özellikle* set_error_handler() fonksiyonlarını iyi incele. Hatta bu konuda http://www.devshed.com adresinde kısa ve açıklayıcı bi makale vardı. Onuda bir incele derim. |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
aslında tavsiye edilen display_errors'u false yapıp, set_error_handler ile hataları loglamak. Böylece site ziyaretçilerine hataları hissettirmezken sende sorunlardan haberdar olursun.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
![]() |
| Etiketler |
|
onlerim , nasil , hatalari , iletilmesin , browsera , mesajlari , hata , php |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu |