»
js - text alanı engelleme
|
| Script Bölümü Kendi yazmış olduğunuz dhtml, java script uygulamalara ya da sunucu tabanlı çalışan programlara bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
js - text alanı engelleme
JavaScript ile ilgili bir sorum olacak ; 2 tane text alanı var a1 ve a2 a1 e yazı girildiğinde a2 aktif olmayacak (a2 alanına yazı yazılamayacak) veya tam tersi a2 ye yazı girilidiğinde a1 aktif olmayacak (a1 alanına yazı yazılamayacak). Yardımlar için şimdiden teşekkürler...
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: js - text alanı engelleme
böyle birşey mi?
Kod:
<script> function disableIt(t) { t.readOnly = true; } function unDisableIt(t) { t.readOnly = false; } </script> <form name="f1"> <input name="a1" id="a1" onkeyup="if (this.value.length >0) { disableIt(this.form.a2);} else {unDisableIt(this.form.a2);}"> <input name="a2" id="a2" onkeyup="if (this.value.length >0) { disableIt(this.form.a1);} else {unDisableIt(this.form.a1);}"> </form>
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
radio button için anlamsız olmaz mı? yada ben senaryoyu anlamadım
hadi checkbox olsa neyse ama radiobutton bir defa check edildi mi (eğer benzer isimle bir radiobutton yoksa) uncheck edilmez, etmek için kendisi dışında bir olaya ihtiyaç duyar. aşağıdaki kodun yol göstereceğine eminim ![]() Kod:
<script> function disableIt(t) { t.readOnly = true; t.disabled = true; } function unDisableIt(t) { t.readOnly = false; t.disabled = false; } </script> <form name="f1"> <input name="a1" id="a1" onkeyup="if (this.value.length >0) { disableIt(this.form.a2);} else {unDisableIt(this.form.a2);}"> <input name="a2" id="a2" onkeyup="if (this.value.length >0) { disableIt(this.form.a1);} else {unDisableIt(this.form.a1);}"> <input type="radio" name="r1" id="r1" value="test1" onclick="if (this.checked) { disableIt(this.form.r2);} else {unDisableIt(this.form.r2);}"> test1 <input type="radio" name="r2" id="r2" value="test2" onclick="if (this.checked) { disableIt(this.form.r1);} else {unDisableIt(this.form.r1);}"> test1 <input type="checkbox" name="c1" id="c1" value="test3" onclick="if (this.checked) { disableIt(this.form.c2);} else {unDisableIt(this.form.c2);}"> test3 <input type="checkbox" name="c2" id="c2" value="test4" onclick="if (this.checked) { disableIt(this.form.c1);} else {unDisableIt(this.form.c1);}"> test4 </form> Kod:
<script> function disableIt(t) { t.readOnly = true; t.disabled = true; } function unDisableIt(t) { t.readOnly = false; t.disabled = false; } </script> <form name="f1"> <input type="text" name="a1" id="a1"> <input type="text" name="a2" id="a2"> <input type="radio" name="r1" id="r1" value="test1" onclick="if (this.checked) { disableIt(this.form.a1);unDisableIt(this.form.a2);}"> test1 <input type="radio" name="r1" id="r1" value="test2" onclick="if (this.checked) { disableIt(this.form.a2);unDisableIt(this.form.a1);}"> test2 </form>
"oturduğum mahallenin yolları çamurluydu, boyalı ayakkabı giysem bile, o yollardan geçtikten sonra çamurlanmamaları mümkün değildi. hayatım da böyle." yılmaz güney http://www.sipidik.com Mesaj absconder tarafından 15.04.2004 (16:13) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Radio butonu ile aktif / aktif değil yapmak istiyordum.
Hocam çoook sağol gerçekten. Ne desem az falla... teşekkürler....
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!