Zoque.Forum
»
BFZD versiyon 2.0 (Bırak Fontu Ziyaretçi Değiştirsin Sistemi)
|
| Script Bölümü Kendi yazmış olduğunuz dhtml, java script uygulamalara ya da sunucu tabanlı çalışan programlara bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
BFZD versiyon 2.0 (Bırak Fontu Ziyaretçi Değiştirsin Sistemi)
http://www.suleymansonmez.com/konu.asp?id=bfzd2
adresinde BFZD 2.0 ile ilgili bilgiler bulunmaktadır. Eklenen yeni özellikler : I ) Birden fazla , alanda BFZD özelliği kullanabilme (Daha önce id alanı ile yapılan belirleme yerine , name tagı ile nesnelere BFZD özelliği verebilme) II) Kullanıcıların Cookie ile tercihlerinin kaydedilmesi ve yüklenmesi için kullanılan Cookie ler kapalıysa , sürekli hata mesajı vermemesi III) Fontların tümünü değil de bir kısmını göstermek, web'e uygun olmadığını düşündüğünüz fontları kısıtlamak için seçim yapabilme özelliği Daha önce detaylı konuşmalar yapıldığı için Bırak Fontu ziyaretçi seçsin BFZD 1.1 versiyonu hakkındaki bilgilere üstteki adresten ulaşılabilir. Not: Önemli bir gariplik kodlamada tüm işletim sistemlerinde sorunsuz çalışsın diye eğer font bulma özelliği kapalı ise 4 tane standart font ekleme özelliği verdim . Ama @zoque ile denemelerimizde Safari browserlarda sorun gördük. Lütfen Linux gibi değişik işletim sistemleri kullananlar test edebilirler mi? Teşekkür ederim
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Edirne
|
Re: BFZD versiyon 2.0 (Bırak Fontu Ziyaretçi Değiştirsin Sistemi)
Merhaba.
Bayağı uzun olmuş ama. BFZD' e benzer birşeyler arıyordum. @ssonmez abi, kod Linux' ta çalışmadı. (en azından bende çalışmadı.)
/home/fatih/ | Registered Linux User #384896 |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Ben de koda ek yaptım. Mihrace.net te kullanıyorum. Eğer internet Explorer ile girerse kişi BFZD yükleniyor. ASP + JavaScript kontrollerle denetliyorum. Yok Firefox gibi diğer bir browser ise esamesi bile çıkmıyor BFZD'nin : )
Ne yapalım. Ortalama bir font ile görüyor ziyaretçi. Bir dökümandaki tüm elementleri tarayacak bir döngü şekli IE dışında bulamadım. Ama o döngü olmazsa istenen alanlar BFZD yapılamaz. Kod basitleştirilebilir tabi. Ama o zaman da esnekliği azalır. Güçlü bir ilham gelirse belki çözeceğim.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
abi biliyorsun bu konuda çok bilgisizim ama fikirsiz değil çok şükür
![]() işe yarar mı bilmem ama PHP3 scriptleri war "Browser Detection Code"... biliyorum sen ASP kullanıyorsun ama belki bu şekilde farklı browser'lar için farklı şekilde çalışacak kodlar düzenleyebilirsin... konu ile alakalı mı bilmiyorum ama" http://danzcontrib2.free.fr/en/statistiques.php " adresinde tahminen bu işe yarayan code mevcut..... hatta başka şeyler de war.. keşke ne işe yaradıklarını bilseydim.... ![]() ![]() Kod:
//
$browser_id = array ("opera 5", "opera/5", "opera 6", "opera/6",
"opera 7", "opera/7", "netscape/7", "netscape/6", "netscape6",
"konqueror", "galeon", "safari", "camino",
"Firefox", "firebird", "phoenix",
"msie 6", "msie 5.5", "ie 5.5", "internet Explorer 5.5",
"msie 5", "msie 4",
"mozilla/5", "mozilla/4", "mozilla/3", "avant browser",
"internet Explorer/6", "internet Explorer 6");
$brow = strtolower($HTTP_USER_AGENT);
$n=0;
do
{
$b = strchr($brow,$browser_id[$n]);
$n=$n+1;
}while ((!$b) && ($n<count($browser_id)));
$nav="other";
if ($b)
{
$nav=str_replace("/","_",$browser_id[$n-1]);
$nav=str_replace(" ","_",$nav);
switch ($nav)
{
case "netscape6" : $nav="netscape_6";break;
case "phoenix" : $nav="Firefox";break;
case "firebird" : $nav="Firefox";break;
case "ie_5.5" : $nav="msie_5.5";break;
case "internet_explorer_5.5"
: $nav="msie_5.5";break;
case "internet_explorer_6"
: $nav="msie_6";break;
case "avant_browser" : $nav="msie_6";break;
}
}
//If $nav is different from other, its value will be opera_5, opera_6, ... , msie_6, msie_5.5, ...
//this result (field name of the table browsers) allows the update:
//first connect to the server
//$server=mysql_connect("your host","your user name","your password");
//$base=mysql_select_db("your data base",$server);
//here is the update script
$result=mysql_query("SELECT `$nav` FROM `browsers`");
if ($result!=0)
{
$res=mysql_fetch_row($result); //get old value
$res[0]++; //add 1
$result=mysql_query("UPDATE `browsers` SET `$nav`=$res[0]"); //update
}