Zoque.Forum
»
printscreen/copy engelleme
|
| Script Bölümü Kendi yazmış olduğunuz dhtml, java script uygulamalara ya da sunucu tabanlı çalışan programlara bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
printscreen/copy engelleme
belki genel anlamda bilinen bir konudur ama ben az önce gördüm, http://www.ceramicexport-pt.com/ing/catalogo.php adresine girdiğinizde ve bu sayfa Explorer da açık olduğu sürece printscreen tuşunuz dahil olmak üzere pc nin clipboard ı kullanılamıyor, bir text dosyası içinden dahi crtl+C yapamıyorsunuz !?
bu konu ile alakalı bilgisi olan var mı ? |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: printscreen/copy engelleme
sır çözüldü
![]() adım 1: arkadaşlar sayfayı print edelim istemiyorlar.. bakacaksanız webden bakın!! CSS ile BODY'yi göstermiyorlar print için. ayrıca print edilmeden hemen önce tüm elementleri hidden yapıyorlar. print işlemi bittikten sonra geri alıyorlar Kod:
function hp_dp1()
{
for(i=0;i<document.all.length;i++)
{
if(document.all[i].style.visibility!="hidden")
{
document.all[i].style.visibility="hidden";document.all[i].id="hp_id"
}
}
};
function hp_dp2()
{
for(i=0;i<document.all.length;i++)
{
if(document.all[i].id=="hp_id")document.all[i].style.visibility=""
}
};
window.onbeforeprint=hp_dp1;
window.onafterprint=hp_dp2;
document.write('<style type="text/CSS" media="print"><!--body{display:none}--></style>');
300 milisaniyede bir ekranda görünmeyen bir textarea'nın içeriği kopyalanıyor. bilin bakalım bu görünmeyen textarea'nın içinde ne var? hiçbirşey.. bu nedenle birşey kopyalayamıyoruz, print screen yapamıyoruz.. sonsuz döngü yani.. Kod:
function hp_dc()
{
hp_ta.createTextRange().execCommand("Copy");
setTimeout("hp_dc()",300)
}
if(navigator.appName.indexOf('internet Explorer')==-1||(navigator.userAgent.indexOf('MSIE')!=-1&&document.all.length!=0))
{
if(document.all&&navigator.userAgent.indexOf('Opera')==-1)
{
document.write('<div style="position:absolute;left:-1000px;top:-1000px"><input type="textarea" name="hp_ta" value=" " style="visibility:hidden"></div>');
hp_dc()
}
}
seçim başladığında false dönüyor. sonuç?? seçim yok.. Kod:
function hp_ndd()
{
return false
}
document.ondragstart=hp_ndd;
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
çok sinir bozucu. site açıkken bilgisayarda hiçbir şeyi kopyalayamıyorum
kişisel haklarıma bu kadar karışmalarını doğru bulmuyorum. bu kadar gizli/saklı bilgiler içeriyorsa site hiç yayınlamasınlar.
bet3 ~izlenimsel betimlemeler blog kardeşliği ~blogger en asil duygunun insanıdır fotoğrafya Mesaj Passion tarafından 09.09.2004 (13:50) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Doğru tabii, FF için bir sebep daha ama yine de bu ve benzeri hareketlerin mantıklı bir açıklaması olup olmadığını merak ediyorum.
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
siteyi yaptıran patron şahsiyet,
dünya üzerinde herkesin IE kullandığını zannedip ve site içeriğinin kesinlikle çalınmaması gerektiğini basa basa webmaster'a deklare etmiştir muhtemelen. Hayır benim başıma da gelmişti. ama napalım müşteri daima haklıdır ![]() |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!