Zoque.Forum
»
başa dönüşte boşluk kalmayan yukarı kayan yazı
|
| Script Bölümü Kendi yazmış olduğunuz dhtml, java script uygulamalara ya da sunucu tabanlı çalışan programlara bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
başa dönüşte boşluk kalmayan yukarı kayan yazı
bugünlerde javascriptlerle çok mutatap olmak durumunda kalıyorum.
(oda bana ...hayırdır nerden bu samimiyet.. benle çok muhatap olma diyor )haber alanları vb.pek yerde kullılan Scoll Text ler için son metin geldikten sonra, tekrar ilk metini görstermeye başlamadan önce boş geçen bir zaman dilimi oluyor. bu nasıl önleniyor ? yada farklı scriptleri mi var ?
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: başa dönüşte boşluk kalmayan yukarı kayan yazı
O mesele şu: İki layer üstüste var orada. z-index'i düşük olan kayıyor, ve layer'ın en son noktası üstteki layer'ın en alt noktası ile çakıştığında alttaki layer'ın en ust noktası tekrar usttekinin altına eşitleniyor. Bu altta durumda bir boşluk olduğu için yazı hemen görünmüyor. Onun yolu bir offset vererek kayan layer'ı en alta değil, biraz daha yukarı taşımak.
http://www.bridgestone.com.tr/default2.asp bunun kodunu isteyen sayfadan alabilir yada gönderirim.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
Re: başa dönüşte boşluk kalmayan yukarı kayan yazı
abi sağolasın mantığı anladım. (ama mantığı anlamanın yetmediğini son 2 haftadır iyi anlıyorum)
layerlerin kayması vs. yapabilirim timeline kullanarak. ancak yerleri sabit değil. ortalanmış sayfa olunca çuvallıyorum. http://www.bridgestone.com.tr dan alıp bakayım yapabilecek miyim.. saolasın.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!