Zoque.Forum
»
Çoklu seçim kutusu alternatifi
|
| Script Bölümü Kendi yazmış olduğunuz dhtml, java script uygulamalara ya da sunucu tabanlı çalışan programlara bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Çoklu seçim kutusu alternatifi
Normalde CTRL tuşunu basılı tutarak yaptırabildiğimiz çoklu seçim sistemi pek kullanıcı dostu olmuyor. Buna alternatif olarak varolan bir numarasız listeyi combobox'a benzeyen(yani kullanıcı ilgili yere tıkladığında açılan, çekildiğinde kapanan) ve checkbox kullanan şekle dönüştüren bir betik yazdım.
Boyut ayarlayıcıya pek rağbet olmadı ama belki bu birilerinin işine yarar. Bu arada iki betiğin zip dosyasında da örnek bir CSS ve HTML dosyası mevcut. Mesaj BYK tarafından 09.11.2007 (08:30) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Çoklu seçim kutusu alternatifi
Merhabalar. Gerçekten güzel bir uygulama olmuş. Textbox'a yazılan değeleri "," karakteri ile split ederek kullanabiliriz. ben bunu yazılıma aktarmayı düşünüyorum. yani değeleri yönetim paneli tarjında bir yerden girmek için. asp dilini düşünüyorum. mysql veritabanı olabilir. isteğe göre access te olabilir. iyi çalışmalar.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Evet doğru şimdi detaylı bir şekilde inceledim. gerçekten güzel bir şey olmuş. textbox'ta tooltip tarzı bi şey kullanılabilir diye düşünüyorum. açıklamalar için. çünkü böyle bir şey bir ilk sanırım
![]() |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Internet Explorer'da gayet şık bir şekilde çalışıyor ancak iyi bir kod her ikisiyle de uyumlu olmalı diye düşünüyorum
(her ne kadar IE'nin saçma tepkileri canımı sıksa da)Kendi yazdığım temel bir görsel efekt kütüphanesi var, onunla ben de bir ipucu çalışması yapıp bittiğinde yayınlarım. Burada kullandığınız kodlar da tasarım aşamasında bana fikir vermiş olur ![]() |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!