Zoque.Forum
»
Kayan Menü Scripti İhtiyacı (Vertical Sliding Menu)
|
| Script Bölümü Kendi yazmış olduğunuz dhtml, java script uygulamalara ya da sunucu tabanlı çalışan programlara bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Kayan Menü Scripti İhtiyacı (Vertical Sliding Menu)
Aradığım şey tam olarak www.sinema.com un sol kenarında sayfayla beraber dikine hareket eden (kayan) bir menü.. Aradığım scripti ben sayfanın sağında kullanacağım. Tasarımını ve konumunu düzenleyebilmeliyim. Böyle kullanışlı bir (Çoklu Browser Desteği) script yazan/kullanan var mıdır acaba?
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Kayan Menü Scripti İhtiyacı (Vertical Sliding Menu)
Ekteki dosyanın içerisindeki
"//external page&scroll size functions from http://www.softcomplex.com/docs/get_window_size_and_scrollbar_position.html" kısmıyla başlayan ve belirttiğim siteden aldığım fonksiyonlar sayesinde sayfanın iç yüksekliği ve kaydırılma miktarını tarayıcıdan bağımsız olarak düzgünce alabilirsin. Daha detaylı bilgi için yine yorumdaki sayfaya bakabilirsin. Bu bilgileri aldıktan sonra sayfanın belirli bir yerinde sabit durmasını istediğin nesnenin "top" ve/veya "left" özelliklerini dinamik olarak değiştirerek amacına ulaşabilirsin. Bunun için sayfanın "onScroll" ve "onResize" olaylarına bu iş iyapan bir fonksiyon bağlamalısın. Yalnız atamayı direk yaptığında sayfa kayınca direk "çat" diye gelmesi gereken yere geleceği için çok estetik olmayabilir. Bunu engellemek için de nce aradaki mesafeyi hesaplayıp sonra da sürekli aradaki mesafenin yarısı kadar ilerletirsen ilgili nesneyi doğrusal olmayan hoş bir kaydırma efekti görmüş olacaksın. Bunun bir örneği aşağıda belirttiğim "fadeNSlide" fonksiyonunda var ancak malesef henüz yeteri kadar yorum eklemedim koda. Tüm bu kodu koymamın sebebi menü tasarlarken bu dosyada bulunan "fadeMe", "fadeNSlide", "setOpacity" ve "fadeFromOneToOne" fonksiyonlarının işine yarayabileceğini düşünmem. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
@BYK,
Yardımın için teşekkürler, detaylı da anlatmışsın, fakat benim JS bilgim copy/paste seviyesinde olduğu için malesef anlayamadım. Acaba bahsetmiş olduğun detayların yapılmış hali mevcut mu elinde. Uygulama şeklini de yazabilirsen çok memnun olurum. Yani X kısmı <HEAD>e, Y kısmı <BODY> e eklenecek şeklinde falan.. Yardımcı olabilirsen çok sevinirim..
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Ne demek. İlgilenebilirseniz çok mutlu olurum. Dediğim gibi istediğim şey tam olarak sinema.com daki gibi. Ben farklı bir amaç için kullanacağım. Fakat aynen o şekilde kaysın istiyorum.
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
+ buradaki menülere göz atabilirsin dostum açıklamalı neler yapacağın da yazıyor umarım işini görür.
http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex1/
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!