Zoque.Forum
»
AJAX ile Pratik Sayfa içi düzenleme
|
| Script Bölümü Kendi yazmış olduğunuz dhtml, java script uygulamalara ya da sunucu tabanlı çalışan programlara bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Re: AJAX ile Pratik Sayfa içi düzenleme
Özelliklerdeki "condition" tam da o zahmetten kurtarmak için var.
Yani normal şartlarda düzenlenebilir olan şeyleri CSS seçicileri ile belirleyip condition kısmına -atıyorum- 'isAdmin' verdiğinizde o değişkenin değeri(değişken olmak zorunda dğeil, herhangi bir boolean ifade olması yeterli) O ANDA neyse ona göre hareket ediyor. Yani bu biraz daha dinamik aslında ![]() Bir de aklıma şimdi geldi, kuralların harici dosyadan yüklendiği versiyonda, harici dosya yolunu bir PHP(ya da benzeri bir sunucu taraflı çalıştırılan dosya) yaparak da sanırım kurallara dinamizm katılabilir. Ama yine dediğim gibi bu değişkene atama yönteminde kullanıcı düzenlemek istediği anda kontrol ediliyor o değer. Yani bir kutunun içindeki değere göre bile düzenlenebilirlik ayarlanabilir. Ek olarak, ilginiz ve özellikle de paylaştığınız tüm görüş ve önerileriniz tekrar tekrar teşekkür ediyorum hepinize. Notlarımı alıyorum ben ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Alıntı:
Bu bayagi zekiyceymis, orada guvenlik konusunda bir sorun, buyuk bir soun degil ama muhtemelen normal kullanicilara admin sayfalarinin adresini gostermis olmak. Dedigin gibi belki base path benzeri bir ayarlar bundan kurutulabilir, condition zekice ama ![]() |
|
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Teşekkürler
![]() Admin sayfası adresi konusunda aklıma net bir çözüm gelmedi. Biraz da benim konuya farklı yaklaşmamla ilgili olabilir. Sen daha çok yönetim sayfaları için düşünmüşsün mesela, benim de asıl düşüncem üyelik sistemiyle çalışan bir sistemde kullanıcı kendisiyle ilgili şeyleri rahatlıkla değiştirebilsindi. Örneğin bir fotoğraf galerisinde ben kendi fotoğraflarıma bakıyorsam, tek tıklamayla istediğim fotonun adını değiştirebilmeliyim, ya da kendi profil bilgilerime bakıyorsam "aa bunu yanlış yazmışım" dediğimde direk tıklayıp değiştirebilmeliyim ![]() Bu arada bir not: Google Code üzerinde en en son sürüm yok henüz bu yüzden oradan indirdiğiniz kodda Combobox desteği yok. Bunun sebebi de burada gelen yükleme kutusundaki çarpı işareti gibi ufak tefek eklemeleri de yapıp öyle yeni bir yayınlama yapmak istemem. Kodların son sürümüne http://amplio-vita.net/zip/JSLib adresinden erişebilirsiniz. Bu zip'in içinde dökümantasyondan demolara kadar her şey var ![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Öneriler doğrultusunda resim yükleme kutusunun sağ üst köşesine ufak bir çarpı işareti ekledim
![]() Ayrıca demo sayfasında name-surname kısımlarını span'e alıp yana taşıdım. Daha şık oldu sanıyorum böyle. Yeni yorum, görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Herkese tekrar teşekkürler tüm yazdıkları için ![]() Not: Google Code altındaki kodları güncelledim. Artık oradaki Downloads kısmından da son sürüme ulaşabilirsiniz. Arkadaşım da Wiki'deki tutorial'ı en kısa zamanda güncelleyecek çoklu seçim kutusu seçeneğine göre. Mesaj BYK tarafından 3 hafta önce (20:59) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
![]() |
| Etiketler |
| sayfa ici duzenleme , quickedit , javascript , inline editing , inline , edit , duzenleme , ajax , upload |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!