|
|
#21 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Javascript - Nereden Nereye Geldik?
Oncelikle kullandigim dil icin herkesten ozur dilerim. Ne yazikki bircok kelimenin turkce karsiligini hatirlayamiyorum artik. Sizlerin mesajlarini okurken, "aa evet Turkcesi buydu" dedigim cok oluyor ve utandim simdi. @BYK, haklisin, tamamen onyargiyla yaklasiyorum. Kullaniyorum ama sevmiyorum kendisini.. @enig, ben programlama dillerini daha cok sanatcilarin kullandigi malzemelere benzetiyorum, ortaya cikan programsa sanat eseri. Yalniz soyle bir sorun var ki bir muzik aleti yillandikca daha guzel ses verir. 30 yildir kullanilan bir gitarin sesi artik oturmustur ve epey degerlidir. Diller de boyle. Ama gelin gorun ki bir muzik aleti var, surekli rafta duruyor. Arada indirip iki tingirdatiyoruz, sonra yerine koyuyoruz. Yeri geldiginde cok guzel egleniyoruz ama yalnizca yeri geldiginde. Yukaridaki paragrafa baska bir acidan daha yaklasmak istiyorum. Muzik aletleri, yillarca gelistirilip bu gunku halini almis. Artik o kadar gelismis bir noktaya gelinmis ki bir muzik aletini yillarca kullaniyoruz. Programlama dillerinde ise her 5 senede bir C++'la Java yer degistiriyor; dun kullanilan dil bugun rafta, yarin gozbebegi. Bu isin daha cok basindayiz. Elbetteki JS ile sinirli kalmayacagiz, kalmiyoruz da... |
|
|
|
|
|
#22 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Re: Javascript - Nereden Nereye Geldik?
Alıntı:
Ozetle C' nin yerini Java aldi ya da Java nin yerini .NET aldi demek pek mumkun degil, sahada yeni oyuncular var demek mumkun ama. Bunun gibi bu sagada Silverlight ve flash gibileri var ama sanmiyorum ki bir gun tamamen JS nin yerini alsinlar.
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!