Zoque.Forum
»
Arama motorlarında ilk sıralarda çıkmak
|
| SEO - Arama Motoru Optimizasyonu Arama motoru optimizasyonu ile ilgili ipuçları, önerileri; arama motorları ile ilgili sorularınızı bu bölümde yöneltebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Re: Arama motorlarında ilk sıralarda çıkmak
@Visual bu konu ile biraz alakasız bir şey. Bu sistem googledan arama sonucu gelen kullanıcıların sayfanıza girdiğinde arama Google da aradığı kelimeleri renklendirilmiş olarak görmesini sağlıyor.
Yani Google da yükselmek veya benzer bir konu ile alakası yok.
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
@soul pardon sanırım yanlıs yolladım. Çünkü introduction da örnek ile açıklamıştı nasıl üst sıralara çıkıldığını. Örnek olarakta "fuck me" kelimesini vermişti. Bulabilirsem onuda yollayayım.
|
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
@visual bahsettiğin şey http://www.textism.com/tools/google_hilite/ burada geçiyor, hatta ben de bunun hakkında http://visualexperiments.net/oku.asp?97 birşeyler karalamıştım. üst sıralara çıkmakla alakası yok soul'un da dediği gibi.
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) | |
|
Alıntı:
Mesaj gravity tarafından 2 hafta önce (23:22) yeniden düzenlendi.. |
||
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
|
bildiğim kadarıyla Google metataglerdeki keywordleri hiç bi şekilde sallamıyor
bunlar etkisiz eleman yani Google için.flash konusunda tam emin olmamakla birlikte şunları söyleyebilirim. bundan 2-3 sene öncesine kadar Google ne yazıkki flashlı siteleri indexleyemiyordu (komple flashtan bahsediyorum tabi) ancak sonradan indexlemeye başladı ve bu da büyük yankı uyandırdı felan. dediğim gibi nasıl yaptığını bilmiyorum ama şöyle bir tez atabilirim ortaya: bildiğiniz üzere SWF decomplierlar var, SWF dosyalarını fla dosyası haline getirip düzenlemenizi sağlıyor. Google da bu mantık üzerinden süper sistemleri üzerinde bu tür bir uygulama ile flash içine gömülü olan textleri alabiliyor olabilir. değişik bir fikir de adına OCR mı deniyordu tam hatırlamıyorum ama www.myfonts.com/whatthefont örneğinde olduğu gibi sunucu üzerinden bir resimdeki yazıyı okuyabilen araçlar bulunmakta. googleda da bunun daha gelişmişi var ve bu şekilde yazıları alabiliyor. hatta www.browsercam.com gibi uygulamalarla önce ekran görüntüsünü alıp ardından okuyor da olabilir. burada flashdaki linkleri takip etme gibi bir sorun çıksa da, ben bu Google abi yapar bi şekilde diyip geçiştirmek istiyorum şimdi bir yemek molası veriyorum, yemekten sonra bu konuyu araştırmaya çalışıcam bakalım ne olacak sonuç. bişeyler bulursam buraya da yazarım. |
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Text flashlari okuyup indexleyebilip ve URL adreslerini uzun süredir takip edebiliyor.
Metatagları sallamıyor Zaten bu hakkında kısmında açık çaık belirtiyorlar.Bu arada bildiğim kadarıyla Google OCR karakter tanıma sistemini kullanmıyor bu işlem genelde innılmaz bir resource yer. Ve pek faideli değil. Google standart flashtan text data yi dosya icerisinden aliyor. Ayni PDF ve WORD DOC, RTF ten aldigi gibi. Ama bildigim kadariyla flashta path te convert edilmis textleri okuyamioyor, tabii ki deney yapmak lazim, tam bilgim yok bu konuda. Yapsalar şaşırmam açıkçası, Google Inc. ne de olsa ![]()
|
|
|
#17 (permalink) |
|
|
bi forumda yine buna benzer tartışmalar geçmiş.
örneğin flashla yapılmış bir siteniz var ve bazı alt sayfalar .HTML formatında. Google'ın flashlı siteleri indexlemesi olayı 2001den bu yana varmış. ayrıca büyük forum http://www.webmasterworld.com/forum3/2829.htm#item395 'ın dediğine göre Google SWF lerdeki url'leri indexleyebiliyormuş sadece. flash movielerde çoğu yazının grafik haline dönüştürülüp koyulduğunu varsayarsak bu grafikler de yazılıktan çıktığı için Google ın bunları alması gibi bir olanağı yok sanıyorum. dikkat ederseniz .doc, .pdf gibi dosyaların içerdikleri yazılar notepadle bile açtığınızda rahatlıkla görünebiliyor. ancak flashda durum biraz daha farklı. ha flash içinde text olarak kayıtlı objeler bu yolla görünür mü bilmem ama. baştan beri neden aklımıza gelmedi bilmiyorum ama mm'nın flash Search Engine SDK diye bi olayı varmış. swf2html yardımıyla SWF içindeli linkleri, textleri içinden alıp çıkartabiliyormuşuz. Google 'da bu yolu kullanıyor olsa gerek. (http://www.macromedia.com/software/f...ngine_faq.html) ama tabi bunda da grafik yapılmış textlerin hiç bi geri dönüşü yok sanırsam. |
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Bu flashların indexlenmemesi olayı http:// www.irmak.k12.tr sitesini yaparken başımı çok ağrıttı.
Üst menü flash olunca bakıyorum ATOMZ gibi site içi arama motorları da pek indexlemiyor. Çözümü şöyle buldum. Siteye bir site haritası ekliyorum. Burada tüm sayfaların adı ve linkleri var. Arama motoru bu sayfaya girince tüm sitenizi indexlemiş oluyor. Hemde kullanıcılar rahat erişime kavuşuyor. Not: tabiiki site haritasını flash içinde değil HTML içinde kullanıyoruz. ![]()
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Şimdi zaten tamamen flash ile yapılmış sitelerdeki tüm linkler flash içindeki frame'lere gitmek veya movieclip'leri level'lara yüklemek için kullanılıyor. Bu durumda sayfa adlarından veya linklerinden söz edemeyiz, ki zaten bir tane HTML sayfası var ortada
Sadece flash menu veya banner varsa sorun değil ama benim söylediğim durumda site haritasının da bir anlamı kalmıyor... |
|
|
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
|
Merhaba
bundan bir yıl önce mail toplama toplu mail gönderme vs gibi abuk sabuk bir konuyla zorunlu olarak ilgilenirken bir program a denk gelmiştim adı guestbook promoter bu program büyükçe bir ziyaretçi defterine spam için kullanılmak için yapılmıştı fakat o site kapandığı için programda bir işe yaramaz hale gelmişti bende ASP ile bir şeyler karaladım sonrada yerli bir defter servisinin üyelerine moral veren :-) bir mesaj bıraktım (yaklaşık 2500 tane ) bu kadar küçük bir sayı ile alexa da 2 milyon olan rankı bir iiki günde 520 bine düştü ve bu siteye googledan günde 25-30 tekil ziyaretçi gelmeye başladı ve aranan kelime çok az aranan kelimelerden biriydi yani mp3 sex vs gibi bir kelime olsa sanırım bu sayı çok çok daha fazla olurdu. tabii Google bundan bir kaç ay önce artık ziyaretçi defterlerini indexlemeyeceğini duyurdu. neysa lafı uzatmayayım ben diyorumki tamam güzel hoş ama Google da o kadar gözünüzde büyütmeyin şuan bile birçok numarayı yutacağını düşünüyorum. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Olayın bunla pek alakası yok ama ben ayrıca Google hayatıma artık çok fazla girmeye başladığını düşünüyorum yani irc yi falanda aramaya başlamış ...... --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- |
|
Zoque'a hoşgeldiniz!