Zoque.Forum
»
Arama motorlarında ilk sıralarda çıkmak
|
| SEO - Arama Motoru Optimizasyonu Arama motoru optimizasyonu ile ilgili ipuçları, önerileri; arama motorları ile ilgili sorularınızı bu bölümde yöneltebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Arama motorlarında ilk sıralarda çıkmak
Merhaha arkadaşlar,
Google da ilgili konularda arama yapıldığı zaman ön sıralarda çıkmak için belli bir ücret ödendiğini duydum. Sitede araştırdım fakat bununla ilgili birşey bulamadım. Acaba başka bir arama motoru muydu tam bilemicem ama böyle birşeyin olduğunu bir kaç arkadaştan da duydum. Bunun hakkında bilgisi olan var mı?
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Arama motorlarında ilk sıralarda çıkmak
para verip üst sırada çıkma diye bir hizmetleri yok
arkadaşın dediği gibi kelime satın alıp üstte veya sağ kolonda yer alabiliyorsunuz bazı zekiler binlerce dolara milleti dolandırıyo üstte çıkartırız diye tamamen palavra maksimum yaptıkları şu; adamların paravan siteleri var yüzlerce, sora gerekli değişiklikleri yaparak bu sitelerden link verip popüleritesini artırıyolar bir de Google'ın şimdiye kadar çözülememiş bir search mantığı mevcutken herkes kendine göre "en önemli" nedir diye düşünüyor bazısına göre title bazısına göre h1 tagı vs vs. bu tarz bilgileri SEO diye aratıp Google'dan bulabilirsiniz |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Google sponsored links dışında (Google a para ödüyorsunuz) bunu yapan yani üst sıralara çıkmanızı sağlayan şirketler var. özellikle yurt dışında yahoo, Google, altavista, alltheweb gibi popüler arama motorlarında üst sıralarda yer almanızı sağlamak için sizin yerinize bazı işleri yapıyorlar. bu işler nedir diyebilirsiniz kısaca açıklayayım. Google ın sistemi elbette tam olarak çözülebilmiş değil ancak sitenizin ana sayfasında bulunan herşey Google tarafından -bence- bir insan gibi yorumlanıyor.
örneği internet haberlerı sunan türkçe bir siteniz var ve internet keywordünde birinci sıralarda çıkmak istiyorsunuz. bunun için yapmanız gereken (ya da şirketin yapacağı) anaysayfayı bir güzel düzenlemek. düzenlemede esas olan şeyler internetle ilgili kelimeler site içerisinde ne kadar çok geçiyor? sitedeki bağlantıların internetle alakalı başka sitelere olma oranı ne kadar yüksek? ve tam tersi internetle ilgili sitelerin kaçı sitenize link vermiş? sitenizdek dosyaların adı internetle ne kadar alakalı? örneğin internet nedir i cevaplayan bir dökümanın dosya adı internet_nedir.HTML olursa bu size + puan. ve bunun gibi düişününce çıkartabileceğiniz nedenler yüksek sıralarda yeralmanızı sağlıyor. yurt dışında buna search engine optimization yani arama motoru optimizasyonu deniyor. Google da SEO şeklinde arama yaparsanız birçok kaynağa ulaşabilirsiniz. söz konusu şirketlere para vermeden kendim de uğraşabilirim diyorsanız biraz sıkıcı da olsa bu iş cidden yapabilirsiniz. zaten onların da yaptıkları dosya isimleriyle oynamak, ana sayfada veralan giriş cümlelerini motorlar için en çekici hale getirmek gibi şeyler. bu konuda daha önceden yazdığım http://visualexperiments.net/oku.asp?50 yazıya bakabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İSTANBUL
|
Bunun için en sağlam yol Google para vermektedir..
Telsimde bu iş için bir zamanlar çook para vermiş diye duydum ama geyik olabilir.. Arama motorlarında ilk sıralarda çıkrma şirketi diye bir şey yok..Sadece yan iş .. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Google para kabul etmez. Bunu kesin olarak belirtebiliriz.
Google Adwords ile sadec paralı reklam satar. Google da üst sıraya çıkartma yöntemler "Google Posioning","Google pagerank satın alma","Google Spam/Cloaking" yöntemleri ile gerçekleştirilebilir ancak bunlar Google TOS una aykırıdır ve Google sizi ömrü billah banlayabilir. http://ferruh.mavituna.com/article/?201 adresinde Spam ve Cloaking konusunda karalamıştım. Son olarak Google pagerank satın alma yöntemi çok efektif para ile yapılack işlerden ancak dediğim gibi bu da Google kanunlarına göre aykırı.
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Valla ne kadar doğru yanlış ama bilmiyorum ama kodları aldığım sitede aradığım bir kelime 5,440,000 sonuç arasından 1. çıkıyordu biraz önce baktım 2. liğe düşmüş.
. Zaten önceden verdikleri kodda sitede şu anda yok. Sitenin alexadaki rankı : Traffic Rank for textism.com: 112,879 olarak gözüküyor. PHP Code:
1- Yukarıdaki kodu google_hilite.PHP diye kayıt edin ve hostunuza yukleyin. 2- Style dosyanıza Kod:
.hilite { background-color: #FF9; }
kodunu ekleyiniz. Eğer style dosyanız yoksa <head></head> tagları arasına ekleyebilirsiniz.
<style type="text/CSS">
.hilite { background-color: #FF9; }
</style>
PHP Code:
4- Google dan gelen üyelere Google selamlaması gostermek istiyorsanız assagidaki kodu herhangi bir yere yerlestiriniz. PHP Code:
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!