Zoque.Forum
»
google pagerank hakkında
|
| SEO - Arama Motoru Optimizasyonu Arama motoru optimizasyonu ile ilgili ipuçları, önerileri; arama motorları ile ilgili sorularınızı bu bölümde yöneltebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: kocaeli
|
google pagerank hakkında
Merhaba.
web sitemde www.siteadi.com şeklinde yazılınca pagerank 4 çıkıyor ama www.siteadi.com/index.php yazıldığında 3 çıkıyor. nEDEN KAYNAKLANABİLİR. sAYG.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Re: google pagerank hakkında
Bu pagerank in çaluışma mantığı siteye değil sayfaya rank atanıyor
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ankara - Adana
|
İmzamda linki bulunan blogumun page rank değerini ara ara kontrol ediyordum ve öyle pek de fazla dışarıdan link almadığım için 0 çıkıyordu. Fakat bu akşam yine kontrol ettiğimde gördüm ki Page Ranking 3 olmuş, dört-beş yerden daha baktım ve oralarda da 3 olduğunu gördüm. Gerçi bu Page Ranking değerinin bu site açısından pek bir değeri yok çünkü hem site her telden çalıyor, hem de reklam koymuyorum zaten.
Ama Page Ranking hakkında genel olarak sormak istediklerim şunlar: Bu aralarda Google bir Page Ranking değeri güncellemesi mi yaptı? Bu güncelleme hangi sıklıklarla yapılıyor? Bir de hala dışarıdan çok fazla link almadığımı düşünüyorum, Google bu forum imzalarındaki linkleri de mi önemsiyor yoksa?
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
pagerank Nedir?
pagerank kelimesinin tam Türkçe karşığı yok ancak dilimize link popülerliği diye çevirebiliriz .Arama motoru programlayanlar, söyle düşünmüşler eğer bir siteye herkes link veriyorsa bu site iyi bir site olmalı.İnsanlar kötü siteye link vermez. Bu sebeple kaliteli backlink verilmiş siteyi üst sıraya taşıyalım diye düşünmüşler belli kriterler çerçevesinde. İkinci ve önemli bir kriter olarakta sitenizin çok sık güncellenmesidir. Sitenizin içeriğini sık sık günceller ve çalıntı içerik kullanmazsanız daha iyi yerlere gelebilirsiniz. Başka siteler sizi taktir eder karşılıksız sitenize link verir ve pagerank degerinizde artar. Google toolbar Page Ranking degerini ortalama 3 ayda bir güncellemektedir. Her güncellemeden sonra yeni kriterler ortaya çıkmasından dolayı Page Ranking güncelleme süreleri artmaktadır. Goggle Page Ranking güncellemelerini bu adresten takip edebilirsiniz o zaman ne demek istediğimi rahatlıkla anlayacaksınız. http://www.seocompany.ca/pagerank/pa...date-list.html Arama motorlarında üst sırlarda çıkmak için Page Ranking tek başına bişey ifade etmiyor. Arama motoru Google'da sonuç sıralamasında etkili oldugu söylenen 75 kadar kriter var. Bu kriterleri tek tek açıklamak istersek bu geceyi bitiremem İlerleyen günlerde SEO bölümü açılırsa orada daha iyi makaleler yazabilirm.. Şimdilik Bu kadar Umarım Faydalı olmuştur..
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
mesajlardan sonra elimde bulunan birkaç siteyi kontrol ettim (imzandaki siteler) bir tanesi can sıkıntısından, belki tutar diye açmıştım. 1 aydır da hiç ilgilnmiyordum. Tutmadı diye umudu kesmişken, Page Ranking si 4 çıktı. Böyle bişi olması mümkün değil. Çünkü günlük tekil hit 5 bile değil
Sizce bunun sebebi nedir? |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi |