Zoque.Forum
»
google ın ziyaretçi sayısına etkisi
|
| SEO - Arama Motoru Optimizasyonu Arama motoru optimizasyonu ile ilgili ipuçları, önerileri; arama motorları ile ilgili sorularınızı bu bölümde yöneltebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#23 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli
|
Re: google ın ziyaretçi sayısına etkisi
bend e şöyle bir örnek ile googleden gelen hitin küçümsenemeyecek kadar çok ve etkili olduğunu söyleyebilirim.
internete ilk girdiğimde googleye girip adımı (burak) yazarak siteme girerim ... yani bunu kendi sitem için yapıyorsam. google nin etkisini düşeniyorum bile ... ![]() |
|
|
|
|
|
#24 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Google yanında yeni siteme geçtiğim de baidu da etkili olacak bakalım hangisi daha çok ziyaretçi yollayacak
![]()
|
|
|
#26 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Öncelikle direk olarak ana soruya bir cevap vereyim;
Google şu an neredeyse piyasada tek arama motoru. Özellikle Türkçe içerikli sitelerde %90'ı geçen oranlarda ziyaretçi trafiği google üzerinden gelmekte. Yabancı içerikli sitelerde Yahoo ve MSN de işin içine giriyor fakat hala yeterli değil. SEO hizmeti verdiğimiz sitelerden birinde "müşterinin çok bilmiş bir akrabası" gizli kodlar vs yerleştirdiğinde Google'dan banlandığında bu durum çok daha açık bir şekilde belli olmuştu. Banlanma durumunu bir ay içerisinde kaldırana kadar günlük tekil hitler 1000 küsürlerden, 10-20 arasına düşmüştü. Tabii müşterimizin browser ayarlarında ana sayfasının kendi sitesi olduğunu da belirteyim. Cevaplaradn bir tanesinde bir ayda günlük hitin fazla olması ters tepebilir deniyor, tamamen katılmıyorum. Eğer hitler Google tarafından indekslenmiş sayfaların görüntülenmesinden kaynaklanıyorsa, ve çalıntı içerik, hile hurda durumları içermiyorsa asla ters tepmiyor. Şöyle bir örnek vereyim. 1.5 aydır yayında olan bir sitemiz şu anda günlük 400-500 unique ip ile 20k-25k arası hit almakta ve herhangi bir terslikle karşılaşmamaktayız. Bu ziyaretçi akışının ise loglardan göründüğü kadarıyla %65'i Google üzerinden geliyor. Geri kalan ziyaretçi akını ise sitede geçen konularla alakalı sitelerde bulunan içerikten gelmekte. Büyük ihtimalle sandbox yer denir bu durumla ilk duyulduğunda fakat kendisi ile ilgili arama kelimelerinde ilk 3'te yer almaya devam ediyor site. Önemli olan benim açımdam içeriğin özgün olması, ve hatta insanların sitelerine alıntı yapmaları. Zira şu anda sitede güncel olaylar ve etkinliklerden oluşan haber yoğunluğu siteyi bu hale getirmiş durumda. |
|
|
|
|
|
#27 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Benim de yeni açtığım sitem sandbox'a düştü. Günlük ortalama 1000 kişi ziyaret ediyordu. 4500 sayfa göstrimi vardı. Sitemdeki içerik orijinal ama sandbox'a düştü maalesef. Google'dan 250 kişi geliyordu artık 10 kişi falan anca geliyor. Umarım kısa zamanda toparlanır. Birçok yerden reklam aldım ve ziyaretçimi bu reklamlardan çekiyorum. Hızlı yükselişi Google pek sevmedi :
![]() |
|
|
|
|
|
#28 (permalink) |
|
Yer: Bilecik
|
Uğur yeni siten Sandbox'da değil. Aratırsan sen de sonuçlarda çıktığını görürsün.
|
|
|
#30 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Erdal, ulijonroth'un da dediği gibi Google'ın index'lediği sayfalar kalıyor sadece aramalara etkisi oluyor. Daha önce başka sitemde de yaşamıştım bu durumu. www.mwparfum.com da sürekli girip çıkıyor. Extreme'den bakarsanız dalgalanmaları göreceksiniz.
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!