Zoque.Forum
»
arama motorlarına kayıt: efsane mi gerçek mi?
|
| SEO - Arama Motoru Optimizasyonu Arama motoru optimizasyonu ile ilgili ipuçları, önerileri; arama motorları ile ilgili sorularınızı bu bölümde yöneltebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) | |
|
Re: arama motorlarına kayıt: efsane mi gerçek mi?
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: istanbul - ankara
|
@komplike, mesajını şimdi gördüm; dediğin gibi spider olayı Google ile alevlenmiş olabilir(ki, sanırım öncü Google değil) ve belki sessiz bir çoğunluk var ama o sessiz çoğunluğun kimseye bir faydası var mı? yani onları kullanan var mı? belli başlı kataloglar,çok spesifik konularda site rehberleri var kategorilere ayrılmış sitelerin listeleniği ancak bunlar dışında her katalog tutana kaydolmak ölü yatırım değil mi?
artıkiyice eminim; bu olay dolandırıcılık. |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
@mrtksn
İşte o sessiz çoğunluk içerisinde gerçekten işe yarayanlar var. En azından "bilimsel" anlamda geniş kullanım alanları var. Kimisi paralı sunuyor hizmetini kimi de herkese açık kullanım hakkı veriyor. Ha, herkesin sitesini bu tür yerlere kayıt ettirmesine gerek var mı? Bence yok. Bir de buralara yapılan kayıt işleminin tamamen bedava olduğunu unutmayalım (hizmetini ücretsiz sunan yerlerden bahsediyorum)! Ayrıca arama motorlarının kendi kayıt sayfalarında şu yazar: "Yapılan kayıtların kabul edileceği garanti edilmez". Şimdi bunu para ile yapanlar nasıl bir garanti veriyor onu düşünüyorum ben. Olayın kaynağındakiler bu garantiyi vermezken ![]() Evet kesinlikle dolandırıclık!
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: istanbul - ankara
|
Bir kaç örnek alabilir miyim bu işe yarayan sessiz çoğunluktan
wikiye göre spiderların geçmişi 1994 e daynıyor: http://en.wikipedia.org/wiki/Web_spider kaydı yaptıkları arama motorlarının bazıları(denediklerim) asla var olmamış arama motorları olması ve bu işi yapan her firmanın elinde aynı liste olması hizmetin ciddiyetini ortaya koyuyor zaten. ben listedeki arama motorlarından hiçbirini tutturamadım? sadece bir tanesinin isviçredeki bir üniversiteye bağlı bilgisayar kulübü olduğunu gördüm, ama aramaya/listelemeye dair bir şey yoktu sitelerinde. ben mi şansızım yoksa liste tamamen salamamı? sadece arama motorlarına kayıt yapan firmaların listelerinde geçiyor bu arama motorları! |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
ben yurtdışında oldukça faal olarak çalışan SEO (Search Engine Optimization) sektörünün, Türkiye'deki yansıması olarak görüyorum bu işi. Hiçbir işi mantıklı yapamadığımız için bu işte mantık aramak boşuna.
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: Bursa, TR
|
Bu kouda benim de yardıma ihtiyacım var. Arama motorlarına kayıt yapan ciddi bir firma ihtiyacım söz konusu. Neden bilmiyorum ama Türkiye'dekiler güven vermiyor.
Sizlerin daha önce çalıştığı yerli ya da yabancı bu işi yapan güvenilir firmalar varmı? Saygılarımla
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Arama motorlarına kayıt muhtemelen yapılıyordur; türkticaret gibi bir firma yalan bilgi veremez; ancak bu kayıtların kaçıncı sayfalarda olduğu belirtilmiyor. Haliyle anlaşma sonrasında siteler 30. 40. sayfalarda muhtemelen yer alırlar. Yalnız yalancılıkla suçlamayın bence. Yani adamların sistemi vardır ve bu firmalarla anlaşmışlardır; bağlantılar sonucu doğrudan bir şekilde database'e aktarım vardır vs. Ama tabi bu uygulamanın ne kadar geçerli olduğu önceden de dediğim gibi tartışmaya açık bir konu.
Bu arama motorlarına kayıt işi site sahibi için o karda değerli bir şey değil. Zaten Google yahoo gibi arama motorlarında ilk sıralara çıkma alınan hit ve paraya bakıyo... Türk Ticaret'in ne olduğu zaten verdiği hizmetten belli; böyle bir şeyle müşteri kazanmaya çalışmaları gayet normal. |
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Türkticaret'in böyle bir "Sitenizi zilyonlarca arama motoruna ekliyoruz" paketine para verip üye olmuştum, bana dönüşü zilyonlarca spam mail oldu. Sanırım sitemi değil de mail adresimi tanıtmış bir sürü firmaya.. Tasiye etmem..
Not: Türkticaret ile ilgili bu mesajı üstteki mesajları okumadan önce yazmıştım. Nokta atışı yapmışım sanırım..
|
|
|
|
#19 (permalink) | |
|
Yer: izmir
|
Alıntı:
bizimle paylaşırsan sevinirim. |
|
|
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
en basitinden bir web directory'sini, bir şirketler kataloğunu da bu listeye dahil eden bu şirketlerin yaptığı aslında piyasada var olan 3-5 ticari programın otomatik yaptığı iş ile aynı. zaten eminim ki onlar da bu programları kullanıyor ve o programların listesinde kaç site varsa onları kendi işlerinde böbürlenmek için kullanıyorlar.
unutlmamalı ki sağlıklı bir SEO için linkin ADEDi önemli olduğu kadar bu linklerin KALİTESİ de önemlidir. kötü çevrelerden gelen bir link ile sitenizin statüsünü etkilemek istemezsiniz. açıkçası ben temel SEO çalışmalarında Google, yahoo ve MSN odaklı yaklaşırım; diğerleri de zaten buralardan besleniyor. bunun dışındaki iddia edilen arama sistemlerinin çoğu zaten 1-2 sene durup yok olan ortamlar ya da çok lokal seçenekler. ayrıca sektöre, firmaya özel çalışmalar da farklı konuları ele alarak (içerik, sektörel ortamalrda duyurum, offline tanıtım) gerçekleştirilir. sonuçta pagerank için hangi arama motorunda olması değil, kaç kişinin ziyaret ettiği, hangi sitelerde link verildiği daha önemli... |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim |