Zoque.Forum
»
arama motorlarına kayıt: efsane mi gerçek mi?
|
| SEO - Arama Motoru Optimizasyonu Arama motoru optimizasyonu ile ilgili ipuçları, önerileri; arama motorları ile ilgili sorularınızı bu bölümde yöneltebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#21 (permalink) |
|
Yer: londra
|
Re: arama motorlarına kayıt: efsane mi gerçek mi?
Benim dusuncem eger elinizde directory&search engine listesi var ise bunu elle yapmaniz, diger tum otomatik eklemeleri kullanmayin derim hergun yada 2-3 gunde bir 5'er site eklerseniz sizin yarariniza olur aksi takdirde eger bir anda bu kadar cok yere eklerseniz siteniz sandboxa girebilir ve tabi ne zaman cikacagida belli olmaz (ozellikle siteniz yeniyse)
Ilk olarak dmoz'a eklemeyi denerseniz zaten belli bir sure sonra bir cok dmoz partnerinin sitesinede geciyorsunuz siteniz her gecen gun buyuyor, tabi birde yahoo directory var o parali olmasina bayagi ise yaradigini biliyorum. |
|
|
|
|
|
#22 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Arama motorlarına kayıt elbette gerçek. Her hangi bir kategoride görsel ve içerik olarak başarısız olan bir sitenin, o alanda daha başarılı bir siteye oranla arama motorlarından daha fazla ziyaretçi alıyor olması şaşılacak bir durum değil. Arama motoru kayıt işinin en doğrusu 06londra nın da dediği gibi elle kayıt yapmaktır. Peki bu hizmeti veren firmalar dolandırıcı mı? O konuda bir şey söylemek yanlış olur. Bu bir bilgi birikimi, zaman ayırma meselesidir. Eğer kaydı yapacağını söyleyen kurum, kuruluş, şahıs her kimse bu işi gerçekten düzgün yapıyorsa, inceliklerini biliyorsa bundan daha normal olan nedir? Arama motoru kayıt hizmeti veren firmalarda beni düşündüren hedef kitlenin neresi olduğu. İyi kötü bir web sitesi yapabilecek duruma gelmiş biri az çok bu işleri kendisi yapabilecek bilgiyi edinmiştir diye düşünüyorum. Siteyi kendisi yapmadı, bir firmaya yaptırdı ise zaten firma arama motoru kaydını yapacaktır, yapmamışsa bile yine o firmaya gidip arama motoru kaydı yapın diyecektir. Yani o zaman bu hizmet yalnızca kendi müşterilerine yönelik bir hizmet olur diye düşünüyorum. Ama Google Adwords gibi uygulamalar tamam tutabilir.
|
|
|
|
|
|
#23 (permalink) |
|
Yer: Malatya, Adana & İstanbul
|
Evet, gerçek. Ben tam olarak çözebilmiş değilim fakat i-cozum.com sitesinde böyle bir sistem var idi ve biz oradan yapıyorduk. Gerçekten de 1000 e yakın arama motoruna kaydediyordu. Şahsen girip bir kaç tanesine bakmıştım kaydolmuştu. Ama artık onlar ücretli yapmaya, başladılar bu sistemi.
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!