Zoque.Forum
»
arama motorlarına kayıt: efsane mi gerçek mi?
|
| SEO - Arama Motoru Optimizasyonu Arama motoru optimizasyonu ile ilgili ipuçları, önerileri; arama motorları ile ilgili sorularınızı bu bölümde yöneltebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul - ankara
|
arama motorlarına kayıt: efsane mi gerçek mi?
Merhaba, ben arama motoru olarak Google kullanıyorum, bazen yahoo,altavista ve MSN de kullandıım oluyor ve bildiğim kadarıyla piyasanın lideri Google zaten(haklı olarak).
Ancak spam olarak gelen bilmemkaç zilyon arama motoruna kayıt sadece bilmem kaç dolar şeklindeki maillerden illalah deyip bi tanesini okudum. Şimdi bu efendilerin yaptığı şey ne? dünyada 1.500.000 arama motoru mu var? örneğin şişlide ofisleri bile olduğunu öğrendiğimiz efendiler 799.481 adet arama motoruna kayıt yaptıklarını iddia ediyorlar(spamda 1500 000, tittle da 829 568 yazıyor gerçi). Anladığım kadarıyla işin içinde bir dolandırıcılık var ama ne tam olarak; son gelen spamlardan bir tanesindeki site hangi motorlara kayıt yaptığını da açıklamış: http://www.e-kaydet.com/motorlar.html şimdi aralarından rastgele bir kaç tanesini seçtim ve Google da aradım; ancak işin ilginci Googleın bu arama motorlarından haberi yoktu, sadece bu listenin bir kaç kopyası ile daha karşılaştım. ilk başta düşündüm belki bunlar firma kataloglarına kaydediyordur müşterilerini, anlaşılır olsun diye arama motoru diyorlar buna ama referanslarını kontrol ettiğimde indexlenmeleri çok zayıftı, denediğim sitelerin bazıları sadece 2-3 sayfası indexlenmişti Google da. bilmemkaçbin kataloğa kayıtlı bir sitenin indezlenmesi daha kaliteli ve pagerank ının daha yüksek olmasını beklerdim. kendi siteme yaptığım dürüst bir SEO kısa sürede sonuç verdi ama yinede acaba birşeyleri eksik mi biliyorum diye bir de sizlere sorayım; gerçekten de bilmemkaçbin arama motoruna kaydolma gibi bir şey sözkonusu mu?Yoksa ortada büyük bir dolandırıcılık mı var? |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Re: arama motorlarına kayıt: efsane mi gerçek mi?
bu ikisi birbirinin kopyası; onun dışında http://www.hemenkaydet.com/ v.s bir çok site var bu işi yaptığını iddia eden;
Nekadar doğru peki bu? İlgilendiğim konu bu ![]() |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Peki ekteki gibi bir programa nedersiniz? Bahse girerim, adı geçen sitelerdekinden daha çok motor vardır.
Görmedim, duymadım, bilmiyorum! Mesaj e-XPLoDeR tarafından 04.07.2006 (22:47) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul
|
Alıntı:
![]() Google, MSN, yahoo indexlesin yeter. onlarda mutlaka bir yerden görüp geliyor zaten.
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
ben hala tüm bunların dolandırıcılık olduğunu düşünüyorum. Kimse olayın tam olarak ne olduğunu bilmiyor mu? Google varken insanlar neden diğer bilmemkaçyüzbin arama motorunu kullansın, üstelik hiçbiri Google teknolojisine sahip değilken? aram motoru dedikleri çoğu site zaten Google ,MSN, yahoo sonuçlarını alıp gösteriyor; şimdi bunlara kayıt olmak nasıl mümkün olur ki? ztn indexlendiyseniz çıkarsınız.
ayrıca server loglarını her gün inceliyorum, Google,yahoo,webarchive ve MSN dışında bir bot uğramıyor, kaldı ki 1500000 bot olsaydı heralde bandwidth dayanmazdı ona... Olay dolandırıcılık mı? indexlenmesini sağlamak için firma index sayfalarında yayınlanması mı? toplistlerde yayınlanması mı? yada başka bir şey mi? Bunlardan zaten medet ummanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum; sadece bu adamların ne yaptığını anlamaya çalışıyorum? |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
http://www.hemenkaydet.com/aramamotortr.asp adresinde kullanılmayan okadar site varki örneğin tarabul.com senelerdir çalışmıyor.
|
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Yıllardır aklımda bir sorudur acaba bunlara kanıpta para veren varmıdır diye.
Bir de olaya şurdan yaklaşmak lazım; Hepinizin bileceği ve http://www.turkticaret.net/search_en...rch_engine.php adresinden de görebileceği gibi 1.170.152 adet arama motoruna kayıt yapıyoruz yazıyor. soru 1 = bu kadar arama motoru var mı? (elbette ki yok) soru 2 = en kötü formu bir yazılımla bile submit etmek 2 sn. alsa 1.170.152 x 2 = 2.340.304 sn/60 = 39.005 dk/60 = 650 saat/24 = 27 gün yapıyor. Bunun için kim, kaç liraya 27 gün uğraşabilecek?? Bunu da 1 günde yaptıklarını ifade ediyorlar. "web sitenizin kaydını biz bir günde yapabiliriz." Bunların fizik kurallarından haberi yok, yukardaki hesaba göre bir formu submit etmek 0,5 sn bile alsa 27/4 = 6,75 gün yapıyor. Mantıklı olmak lazım.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
@mrtksn
Her arama motoru (veya dizin de diyebiliriz) kendi üretimi olan bir "bot" ile arşivlemiyor. Kaldıki bu "web spider" olayı sanıyorum ki Google ile alevlendi. Google'dan önce YAhoo, Altavista ve diğerleri hep "kayıt formu" ile site ekletip tamamiyle bir "dizin" olarak çalışıyordu. Yani belirli kategoriler var ve siz ister onların arasında gezinerek, isterseniz de hali hazırda kurulmuş olan arama motoru ile (ki aslında bu büyük bir site içi arama motoruydu) istediğiniz sonuca ulaşıyordunuz. Yahoo, MSN, vb. siteler Google'ın başlattığı (bundan çok emin değilim, tekrar söyleyeyim, ama Google'dan sonra alevlendiğini biliyorum) web spider mantığına uydular. Ama bazı ve belki de sessiz çoğunluğu oluşturan diğerleri ise dizin olarak kalmaya devam ettiler. Evet Google ile çok iyi sonuçlara ulaşılabiliyor ama Google dışında sadece belirli konulara odaklanmış dizinler var. Zaten Google da bir süre önce bu tarz uygulamaları benimsedi (Tez, Burs, Kütüphane, vb. aramalar gibi). Bu yüzden adını bile duymadığımız bir sürü "özel" dizinin bulunması normal. Ama herkesin de bildiği gibi bunların sayısının 1.500.000 olması imkansız ve gereksiz ![]() @fatihunal Hesap gayet güzel ve mantıklı. Sömürü abidesi Turkticaret.net'e sormak lazım esas!
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
turkticaret.net malesef ODTÜ teknokentte de faliyet gösteren bir firma;
bunların hangi arama motorlarına kayıt yeptığını inceledim, çoğu "arama motoru" nun kendine faydası yok, Google da indexlenmemişler; yine sadece arama motorları listelerine ulaşabildim. Ortada büyük bir dolandırıcılk var gibime geliyor; Zaten bu işi "yapan" firmaların iddialarını kanıtlamaları pek mümkün değil, zira müşteri arama motorlarına kaydedilip edilmediklerini kontrol dahi edilemez; o listelerdeki arama motorları sanırım gerçekte varolmayan sallama isimler sadece; linklerine ulaşamadım denediklerimin. mesela kaydettirdiklerini iddia ettikleri "Foxy Lady web Directory" arama motoru için Google aramalarında 24 sonuç verdi, hepsi de arama motoru listesi. türkticaretin şu iddiası da ilginçmş: "Sitenizi düzenli olarak her ay kaydetmeniz gerekir." |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac |