Zoque.Forum
»
Anlamlı Link Oluşturmak / Permalink
|
| SEO - Arama Motoru Optimizasyonu Arama motoru optimizasyonu ile ilgili ipuçları, önerileri; arama motorları ile ilgili sorularınızı bu bölümde yöneltebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Eskişehir - İstanbul - Toronto
|
Anlamlı Link Oluşturmak / Permalink
KONU : http://www.ceyhunaksan.com/permalink/
Merhabalar. Şimdi şöyle bir durum söz konusu. www.ceyhunaksan.com/detail.php?id=30 diye başlıklarımı ve içeriğimi sağlıyorum. Ancak bunu www.ceyhunaksan.com/30/ şeklinde gösterebiliyorum. Fakat istediğim bu değil. PHP Kod:
$healthy = array("`",",","ç","ı","ş","ğ","ü","Ğ","Ş","Ç","Ö","Ü"," ");
$yummy = array("","","c","i","s","g","u","G","S","C","O","U","_");
$entry_headline_onar = str_replace($healthy, $yummy, $entry_headline);
$entry_headline_onar = URLencode(htmlentities($entry_headline_onar,ENT_QUOTES));
www.zalaxart.net/detail.PHP?id=30&baslik=bu_bir_basliktir şeklinde link oluşturuyorum ve bunun; www.zalaxart.net/30/bu_bir_basliktir şeklinde gösterilmesini / çalışmasını istiyorum. Kod:
Options
RewriteEngine on
RewriteBase /
RewriteRule ^([A-Za-z0-9]+)/([A-Za-z0-9]+)/?$ detail.PHP?id=$1&baslik=$2 [L]
Ancak başlıktaki _ karakterini kaldırıp boşlukları iptal ettiğimde, yani linki; www.ceyhunaksan.com/30/bubirbasliktir haline getirirsem çalışmış oluyor. www.ceyhunaksan.com/30/bu_bir_basliktir Bu halde bir türlü çalıştıramıyorum. Bunu nasıl düzeltebilirim? Mesaj Ceyhun Aksan tarafından 11.11.2006 (15:56) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
|
Re: Anlamlı Link Oluşturmak / Permalink
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
İlgili sayılabilecek bir not: Eğer arama motoru optimizasyonu (SEO) için de biraz katkısı olsun istiyorsan _ yerine - kullanmanı tavsiye ederim. Bir yerde duyduğuma göre _ ile birleştirilen kelimeler tek bir kelime gibi anlaşılıyormuş arama motorları tarafından. Gerçi günümüzdeki robotlar bunu anlamayacak kapasitede değil ama olsun şahsi fikrimce - karakteri _ karakterine göre daha hoş duruyor
![]()
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
Konu çözüme kavuşmuş ama yeri gelmişken;
_ alt çizgi yerine, - tire işareti kullamak daha sağlıklı yani baslik__ öbeği ile baslikjx aynı değerde anlam(?) ifade ediyor denebilir çünkü altı çizgi karekteri harf ailesinden sayılıyor bazı yerlerde. Bu da şu demek oluyor; nil_karaibrahimgil için yaklaşık 316 sonuçtan.. nil-karaibrahimgil için yaklaşık 485.000 sonuçtan.. (grafik aramaları için de geçerli)
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
@Skeleton, sen benden çok yaşayacaksın
![]()
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Ayrıca 515.000 sonuç verdi Nil+Karaibrahimgil ![]() Ancak şimdi de şöyle bir sorun var. Bildiğim, tahmin ettiğim ve doğruluğunu araştırdığım kadarı ile link olarak hazırlanan www.domain.com/11/ıdı+vıdı bu şekilde gösterilmiyor adres çıubuğunda. %20 haline geliyor. Bu yüzden de başlık ile ilgili arama işleminde sorun yaşanıyor. |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
+ sonucunu URLENCODING yüzünden arama sistemleri "içinde kelime1 ve kelime2 geçen dosyaları getir" olarak yorumladığından sanırım - ya da _ yerine + kullanmak daha sağlıklı gözüküyor.
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql |