»
google.com da us siralara cikmak??
|
| SEO - Arama Motoru Optimizasyonu Arama motoru optimizasyonu ile ilgili ipuçları, önerileri; arama motorları ile ilgili sorularınızı bu bölümde yöneltebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: google.com da us siralara cikmak??
yaa bunun için aslında kaynaklar var arama motoru optimizasyonu diye (Search engine optimization) SEO diye arattırabilirsin.Sana bir iki taktik söyleyeceğim ama işine yarar mı bilmem ben bunu bir 1 site için kullandım ve istediğim kelimelerde şu anda 2. sırada.Bildiğim kadarı ile şu şekilde oluyor.Google ın bazı kriterleri var bunlar şöyle:
Google meta tag larında keywords parametresine bakıyor.(Yahoo description kısmına bakıyor).Ama bu anahtar kelimerinde kriterleri var tam sayısını hatırlamıyorum ama 120 karakterden fazla olmayacak diye hatırlıyorum. Sitenin title domain ismi ile başlamayacak belirttiğin anahtar kelimeler sitenin ilk açılış sayfasında yani index sayfasındabaşlarda bulunacak.Bu biraz kriz bir durum ama şunun öneriyorum bir div in içerisine 1 px ile arkaplan ile aynı renkte yazabilirsin.flash site için flash ın hemen altına yazabilirsin.Burada uzunluk falan sorun değil ama metin içerisinde kelimelerin geçmesi senin yararına tabii.Benim bildiğim bunlar.Sana bol şans umarım siteni 1 2 ay içinde ilk sayfalarda görürüz
|
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Arkaplan rengiyle aynı renkte yazı kullanmak Googleın gözünde bir hiledir ve sitenin sandboxa girip hiç indexlenmemesine bile sebebiyet verebilir. Eğer tüm dillerde üst sıralara çıkmak istiyorsan sitenin içeriğini ve popülerliğini diğer sitelerin üzerinde bir seviyeye çıkarman gerekiyor. Bunu yaparkende aşağıdaki başlıkta bahsedilen SEO yöntemlerini kullanabilirsin.
http://forum.zoque.net/www/15093-ara...alarda-cikmak/ |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
![]() http://www.google.com/contact/spamreport.html |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Kaliteli web sayfası kodlamak (en alttaki "don't"ların başında gizli text ve imajlar gelmekte, duyrulur) ve google dostu sayfalar yapmanın en doğru cevabını Google'a sormak lazım elbette. Ayrıca sayfa kaynak kodundaki içerik bilgisini, tasarım koduna oranla maksimumda tutmak ve erişilebilirlik kavramını unutmamak arama motorlarının sevdiği şeylerdir. Bundan ötesi kişisel fikrimce sitenin popülerliği ile alakalıdır.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!