Zoque.Forum
»
HTML sitenin avantajları ?
|
| SEO - Arama Motoru Optimizasyonu Arama motoru optimizasyonu ile ilgili ipuçları, önerileri; arama motorları ile ilgili sorularınızı bu bölümde yöneltebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
HTML sitenin avantajları ?
Merhabalar ;
Bir arkadaşımız gecenlerde siz siteyi PHP yapmışsınız bunun zararı size çok olur HTML yapmanız gerekiyordu dedi. Şimdi aradaki fark cidden çok mu büyük, siteyi bozup hmtl tabanlı bir yapıya çevirmek mantıklımı ? Nedir bu konudaki önerileriniz ? site : www.webdekurs.com Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: HTML sitenin avantajları ?
Şimdi şu bir gerçek, arama motorları HTML sayfalarını daha kolay erişebiliyor. Ancak, işlevsellik olarak düşünürseniz 100'lerce sayfa yapmaktansa 1 sayfa yapmak daha mantıklı (örneğin haberler) Ama PHP ile HTML sayfalarda oluşturmak mümkün, superonline.com bu şekilde yapıyor. Haberi eklediğinde otomatik olarak HTML sayfa oluşturuyor. Seçim sana kalmış.
Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Yer: izmir
|
Alıntı:
Teşekürler bilgin için |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Eskişehir - İstanbul - Toronto
|
Açıkçası pek anlamadım PHP ile olmasının zararı ne olur?
Çünkü PHP sonuçta sunucuda işleyip sonucu yine bildiğiniz HTML yapısında -ya da size kalmış nasıl isteğe yanıt gönderileceği- verir, tek farkı uzantısının PHP -yine size kalmış- olmasıdır. Ancak illa HTML isteniyor ise, burada phpyi HTML uzantılı olarak ayarlayabilir (apache modulleri) ve kalıcı bağlantı (permalink) ile anlaşılır kılabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Alıntı:
Örneğin; PHP formdan haber adı , haber başlığı giriyorsun. PHP scriptin deneme.HTML seklinde dosya olusturuyor ve vereceğin her HTML kodu bunun içine yerleştiriyor. Daha sonrada kaydediyor. Yerinde olsam PHP veya herhangi bir programlama dilinden HTML'e dönüş yapmazdım. Bunun yerine site haritası olayını kullanırsan yine arama motorlarına optimasyonun olacaktır. Bu oluşturacağın site haritasınıda HTML olarak dediğim şekilde kaydettirirsen (ki çok önemli değil bence) arama motorlarında yükselmen söz konusu olabilir. Ama kesinlikle HTML, PHP veya diğer programlama dillerinden iyi değildir. HTML bir tabandır, programını zaten bunun üstünde belli yerlere dahil edersin. |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Arkadaşın demek istediği şu; siteyi HTML ile yapın demiyor. site yine PHP ile yapılacak. Ama sayfaları HTML uzantılı gösterecek. Örnek; www.siteadi.org/tabula_rasa.html gibi. Böylece adres satırında hem HTML gözükecek, hem de sayfa ile ilgili iki kelime. Bu da Google da daha kolay indexlenmesine yarayacak. Bu son zamanlarda moda oldu. Teknik kısmını da programcı arkadaşlar açıklasın..
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Denizli
|
Ben de bir süre ASP de aynı zoque'de olduğu gibi "http://forum.zoque.net/SEO-arama-motoru-optimizasyonu/24029-HTML-sitenin-avantajlari/" gibi veya sonuna .HTML ekleyerek sayfalama denedim ama bir türlü yapamadım. Sunucu üzerinden yönlendirme yönetimini inceledim ama henüz deneyemedim. ASP'de bu işi pratik bir şekilde yapmanın yolunu bilen varsa ve yazarsa sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |||
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
IIS'in kendinden bunun en azından altyapısını becerebilen built-in marifeti yok. (6.0 ile becerebilmek için 2 ay uğraştım) Bazı modül eklentileri var ama onlarda güvenlik açığına neden olduğu için hiçbir hosting yüklemiyor. Apache'nin mod_rewrite modülü ile .htaccess dosyasına 2-3 satır yazarak bu işler yapılabiliyor. Bu marifete ReWrite Engine'de deniliyor. Bundan sonrası için script'ler sadece gelen parametreye göre neyi göstereceğini belirliyor. Örn; Alıntı:
Alıntı:
@armakare arkadaşımın sorusunu cevaplamak gerekirse; arkadaşın ya bu konuda bilgili, bahsi geçen permalink tarzı şeyleri kullanmanı tavsiye ediyor ya da web'in dabıl yu'sundaki sol v'sinden bile anlamıyor. Bana göre 2. seçenek. Not: Verdiğin sitenin tasarımı çok inceleyemesem de gayet hoş gözüktü ilk an, bir de şu ders dinleyen kızın telefonunu özelden atabilirsen..
imzaya sponsor Mesaj s5prin tarafından 09.03.2007 (18:29) yeniden düzenlendi.. Açıklama: yamuk yumuk yazmışım |
|||
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
içinde web tasarım dersleri de bulunup arkadaşınızın sorduğu soruya öneri istemeniz çok şaşırtıcı... değil mi? ![]() |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site |