Zoque.Forum
»
Yahoo'da ilk sıradayım ama Google'da hiç yokum
|
| SEO - Arama Motoru Optimizasyonu Arama motoru optimizasyonu ile ilgili ipuçları, önerileri; arama motorları ile ilgili sorularınızı bu bölümde yöneltebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Yahoo'da ilk sıradayım ama Google'da hiç yokum
Selamlar,
Yahoo'da >barbi bebek< olarak arama yapınca ilk sırada benim sitem çıkıyor. Diğer taraftan Google 'da hiç bir yerde çıkmıyorum. Üstelik Google'da site:barbibebek.com olarak arama yapınca domainin benden önceki sahibinin URL yönlendirme yaptığı alakasız sayfalar çıkıyor. Anlaşılan Google güncelleme yapmıyor. Benim 20 Şubat'ta site açıldı. Google güncellemesi için daha ne kadar beklemem lazım? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Yahoo'da ilk sıradayım ama Google'da hiç yokum
Merhaba marcel;
Google, örümceğini çok fazla rağbet görmeyen (arama sonuçlarından tıklanması, backlink alması vs.) ve kısa aralıklarla güncellenmeyen sitelere bayağı uzun aralıklarla gönderiyor. Günlük ~500 sayfa görüntülemesi olan bir siteye yaklaşık 15-20 günde bir lütfedip uğruyor. Yine de siteni indexlemesi için Google'a Webmaster Central ile yardımcı olabiliyorsun. Sol ortada Webmaster tools (including Sitemaps) var, buradan siteni ekleyip, verify yaparsan indexleme ve arama referer sonuçlarını da görebiliyorsun. Son olarak bununla sitenin haritasını XML şeklinde çıkartıp Webmaster Tools'un sitemaps kısmına eklersen daha kolay indexleyeceğini söylüyor... Kolay gelsin.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İzmir/Ankara
|
Re: Yahoo'da ilk sıradayım ama Google'da hiç yokum
Bence biraz aceleci davranmışsın. Doğrusu ilginç olan Google'ın siteyi eklememesi değil, sitenin bu kadar kısa zamanda Yahoo'da 1. sırada çıkabilmesi olmuş
. Bence bir müddet daha bekle, 1 ay falan geçsin yani sitenin açılmasının üzerinden, eğer hala indeks'lemediyse o zaman bir terslik olabilir. Bir de elbette Google'a başvurmayı unutma sitenin arama motoruna eklenmesi için. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!