Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » SEO - Arama Motoru Optimizasyonu » seo Server

SEO - Arama Motoru Optimizasyonu Arama motoru optimizasyonu ile ilgili ipuçları, önerileri; arama motorları ile ilgili sorularınızı bu bölümde yöneltebilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 30.03.2007   #11 (permalink)
burakozgur

burakozgur's Avatar

Yer: Ankara
Re: seo Server

Alıntı:
arsende tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Evet ama en iyisi bileşen bknz: url rewrite bileşen yoksa,404 ideal olmalı.. FSO izni beni güvenlik olarak her zaman tedirgin eder.
Evet hoting firmalarının bazılarında FSO sorunları var haklısınız. Eger kısa ve oz cozum isteniyorsa size katılıyorum 404 sayfalarının yapılması. Ama vakit varsa ve sunucu kontrolu elinizde, sadece kendi sitelerinizi barındırıyorsanız diger bahsettiğim yontem uygulanabilir.

@arsende'nin dediği gibi 404 sayfalarının yapılması mantıklı. Ama SEO olayı nasıldır bilemiyorum. Bu konuda da bilgin varsa ve bizi aydınlatırsan memnun olurum @arsende. Bende bir haber portalı işinde bahsettiğim bu olayı yaptım, 404'ün SEO olayının nasıl oldugunu bilmediğimden ötürü. SEO durumları hakkında bilgisi olan varsa bende bilgi almak isterim.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 30.03.2007   #12 (permalink)
cgencer

cgencer's Avatar

Yer: istanbul

SEO dediğin şey, Search Engine Optimization, yani Arama Motoru Optimizasyonu'dur. Bu konuda bir takım bilgileri blog'umda ve SEO ile ilgili bir sürü sitede okuyabilirsin.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 30.03.2007   #13 (permalink)
burakozgur

burakozgur's Avatar

Alıntı:
cgencer tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
SEO dediğin şey, Search Engine Optimization, yani Arama Motoru Optimizasyonu'dur. Bu konuda bir takım bilgileri blog'umda ve SEO ile ilgili bir sürü sitede okuyabilirsin.
SEO'nun ne oldugunu biliyorum bilmesinede 404 sayfalarını editleyerek yaptığımız URL'lerde SEO nasıl oluyor? Sağlıklı mıdır? Benim demek istediğim bu.
Old 30.03.2007   #14 (permalink)
arsende

arsende's Avatar

Yer: Istanbul

Alıntı:
burakozgur tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
SEO'nun ne oldugunu biliyorum bilmesinede 404 sayfalarını editleyerek yaptığımız URL'lerde SEO nasıl oluyor? Sağlıklı mıdır? Benim demek istediğim bu.
Genel olarak sağlıklı gibi gözüküyor.
Örneğin Google' a göre "aspindir.com adresinde, için yaklaşık 42.200 sonuçtan" 42.200 sonuç gösteriliyor. 404 Başaralı ve web sitesi web 2.0 (xhtml), SEO ile ilgili kodlama kriterleri ile hazırlanmış ise sonuç çok daha iyi olacaktır.

Fiziksel olarak HTML oluşturan siteler arşivleme yapan haber ve gazete portalları için çok yerinde bir çözüm.. 404 yöntemi ile sonuç olarak veritabanında dinamik olarak bilgi alınıyor ve ekrana getiriliyor ama fiziksel olarak yapıldığında veritabanını yormamış olursunuz, üstelik çok hızlı olur.. ancak sayfa içinde site ile ilgili reklamlar, haber ise diğer haberlerin gösterimi vb.. konularda yine dinamik yapı olmak zorunda.

veya

blogger.com' da bir içerik gönderdiğimiz de HTML oluşturuluyor, ama başka bir içerik eklendiğinde mevcut sayfaların hepsi sistem tarafından editleniyor.. Buna benzer bir yapı kurulursa fiziksel HTML oluşturmak mantıklı..
arsende şu an çevrimdışı  
Old 30.03.2007   #15 (permalink)
Sargon

Sargon's Avatar

Yer: İstanbul

Alıntı:
burakozgur tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
İşleyiş olarak herhangi bir sorun olmuyor ama aynı amaca ulaşmak için yapılan işlem sayısı arttığından sunucuya ekstra yük bindirdiğini söyleyebilirim.
Sargon şu an çevrimdışı  
Old 31.03.2007   #16 (permalink)
burakozgur

burakozgur's Avatar

Alıntı:
Sargon tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
İşleyiş olarak herhangi bir sorun olmuyor ama aynı amaca ulaşmak için yapılan işlem sayısı arttığından sunucuya ekstra yük bindirdiğini söyleyebilirim.
Sunucu yanından bir sorunum olmayacağı için bu alternatifi değerlendireceğim. Hepinize sonsuz teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.
Old 02.04.2007   #17 (permalink)
armakare

Yer: izmir

arkadaşlar hepiniz kendi aranızda anlaşmışsınız ama ben bu konuda hala da cahilim adım adım gitsek olmaz mıydı .. sanırım ben hiçbir zaman

Kod:
seo Server
gibi bir url yaratamıcam, benim url lerim hep aynı kalacak
armakare şu an çevrimdışı  
Old 02.04.2007   #18 (permalink)
arsende

arsende's Avatar

@armakare haklısın senin konuyu dağıttık e-ticaret konusu gibi adım adım gidelim, ilgilendiklerini maddeler halinde yazarsan çok iyi olur...
arsende şu an çevrimdışı  
Old 04.04.2007   #19 (permalink)
armakare

Yer: izmir

@arsende

Çok saol , evet e-ticaretteki gibi adım adım gidersek çok daha anlaşılır ve yine her bilgi düzeyine hitap etmiş olacağımızı düşünüyorum..

Ben sorunumu en baştan alıyorum..;

- site PHP-MySQL kombinasyonlu bir site,

- Ama bu site Windows server üzerinde, Linux değil!..

- Benim amacım www.xxxxx.com/sirket.php?id=2 olan URL 'yi www.xxxxx.com/sirket/ veya www.xxxxx.com/vestel/ şekline çevirmek, yani URL Explorer penceresinde böle gözüksün istiyorum ,

- İnternette Linux server üzerindekiler için birçok kaynak var, .htaccess 'i düzenleyerek yapmak gibi, ama bu çözümler Windows server 'da yapılmıyormuş sanırım ,

- Bu konu ile ilgili paralı veya parasız çözümler mümkün mü? Aslında mümkün olduğunu birçok sitede görüyorum, ama nasıl yapılacağını bilmiyorum. Paralı çözüm derken de, bunu bir program sayesinde falan yapabiliyor muyuz, yoksa kodlama yeterli mi? Yeterli ise ne tür bir kodlamaya gitmemiz gerek?

İlgilenip de yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür ediyorum!..
armakare şu an çevrimdışı  
Old 04.04.2007   #20 (permalink)
arsende

arsende's Avatar

@armakare tekrar merhaba

Programla yapılıyor, Link Freeze ile ücretli ve ücretsiz versiyonu var ancak IIS (internet Information Services) üzerine kuruluyor. Bu durumda sunucu size ait olmalı veya hosting firmanızın sistem kurması gerekiyor. Bu programın avantajı konsolundan parametre belirleyip enabled (aktif) yapmanız yeterli, PHP yazılımda sadece form alanlarında (pos işlemi gerektiren) düzenleme yapmanız yeterli..

(Yanlış hatırlamıyorsam bu program siz başka bir konuda değerlendirmiştiniz.)

Klasik yöntemlerde (Eklenti veya programsız), PHP kullanmadığın için diğer yöntemleri tam olarak bilmiyorum ama bu konuda forumda geçince bir makale bulmuştum, iş teki PC' den alıp burdan size link vericem. bir süre bekleticem
arsende şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
server , seo

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi <