Zoque.Forum
»
seo Server
|
| SEO - Arama Motoru Optimizasyonu Arama motoru optimizasyonu ile ilgili ipuçları, önerileri; arama motorları ile ilgili sorularınızı bu bölümde yöneltebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Re: seo Server
Alıntı:
@arsende'nin dediği gibi 404 sayfalarının yapılması mantıklı. Ama SEO olayı nasıldır bilemiyorum. Bu konuda da bilgin varsa ve bizi aydınlatırsan memnun olurum @arsende. Bende bir haber portalı işinde bahsettiğim bu olayı yaptım, 404'ün SEO olayının nasıl oldugunu bilmediğimden ötürü. SEO durumları hakkında bilgisi olan varsa bende bilgi almak isterim.
|
|
|
|
#14 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul
|
Alıntı:
Örneğin Google' a göre "aspindir.com adresinde, için yaklaşık 42.200 sonuçtan" 42.200 sonuç gösteriliyor. 404 Başaralı ve web sitesi web 2.0 (xhtml), SEO ile ilgili kodlama kriterleri ile hazırlanmış ise sonuç çok daha iyi olacaktır. Fiziksel olarak HTML oluşturan siteler arşivleme yapan haber ve gazete portalları için çok yerinde bir çözüm.. 404 yöntemi ile sonuç olarak veritabanında dinamik olarak bilgi alınıyor ve ekrana getiriliyor ama fiziksel olarak yapıldığında veritabanını yormamış olursunuz, üstelik çok hızlı olur.. ancak sayfa içinde site ile ilgili reklamlar, haber ise diğer haberlerin gösterimi vb.. konularda yine dinamik yapı olmak zorunda. veya blogger.com' da bir içerik gönderdiğimiz de HTML oluşturuluyor, ama başka bir içerik eklendiğinde mevcut sayfaların hepsi sistem tarafından editleniyor.. Buna benzer bir yapı kurulursa fiziksel HTML oluşturmak mantıklı.. |
|
|
|
|
|
|
#16 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Alıntı:
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
arkadaşlar hepiniz kendi aranızda anlaşmışsınız ama ben bu konuda hala da cahilim
adım adım gitsek olmaz mıydı .. sanırım ben hiçbir zaman Kod:
seo Server ![]() |
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
@arsende
Çok saol , evet e-ticaretteki gibi adım adım gidersek çok daha anlaşılır ve yine her bilgi düzeyine hitap etmiş olacağımızı düşünüyorum.. Ben sorunumu en baştan alıyorum..; - site PHP-MySQL kombinasyonlu bir site, - Ama bu site Windows server üzerinde, Linux değil!.. - Benim amacım www.xxxxx.com/sirket.php?id=2 olan URL 'yi www.xxxxx.com/sirket/ veya www.xxxxx.com/vestel/ şekline çevirmek, yani URL Explorer penceresinde böle gözüksün istiyorum , - İnternette Linux server üzerindekiler için birçok kaynak var, .htaccess 'i düzenleyerek yapmak gibi, ama bu çözümler Windows server 'da yapılmıyormuş sanırım , - Bu konu ile ilgili paralı veya parasız çözümler mümkün mü? Aslında mümkün olduğunu birçok sitede görüyorum, ama nasıl yapılacağını bilmiyorum. Paralı çözüm derken de, bunu bir program sayesinde falan yapabiliyor muyuz, yoksa kodlama yeterli mi? Yeterli ise ne tür bir kodlamaya gitmemiz gerek? İlgilenip de yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür ediyorum!.. |
|
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
@armakare tekrar merhaba
Programla yapılıyor, Link Freeze ile ücretli ve ücretsiz versiyonu var ancak IIS (internet Information Services) üzerine kuruluyor. Bu durumda sunucu size ait olmalı veya hosting firmanızın sistem kurması gerekiyor. Bu programın avantajı konsolundan parametre belirleyip enabled (aktif) yapmanız yeterli, PHP yazılımda sadece form alanlarında (pos işlemi gerektiren) düzenleme yapmanız yeterli.. (Yanlış hatırlamıyorsam bu program siz başka bir konuda değerlendirmiştiniz.) Klasik yöntemlerde (Eklenti veya programsız), PHP kullanmadığın için diğer yöntemleri tam olarak bilmiyorum ama bu konuda forumda geçince bir makale bulmuştum, iş teki PC' den alıp burdan size link vericem. bir süre bekleticem ![]() |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!