|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ist
|
back-link i ücra köşelere yazsak?
pagerank ı yüksek olan sitelerimden birine, diğer sitemin adresini(Page Ranking'si 0 olan sitemin linkini) koysam, fakat anasayfaya değil.. bir HTML oluşturup o sitemin bir alt sayfası yapsam onu, içinde de back link olsa? sorum Page Ranking'ı yüksek olan bir sitenin neresinden, hangi çıkmaz sayfasından back-link yazıldığı önemlimidir? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Re: back-link i ücra köşelere yazsak?
Alıntı:
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Page Ranking değeri yüksek bir sitenin her sayfasının Page Ranking değeri yüksek olmayabilir. Eğer Page Ranking değeri yüksek bir sayfada herhangi bir yere koyabilir miyim diyorsan. Koyabilirsin ama daha üstlerde ve büyük yazılar ile link verilmesi daha iyidir. Eğer sayfanın en altına onlarca linkin yanına koyarsanız daha kötüdür..
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
oky: sanırım yeterince araştırmamışsın. Google SEO uzmanlarından birinin SEO üzerine yaptığı bir videosunda aynen bu fikri söylüyordu. Google Page Ranking formülünde, linkin sayfanın neresinde yer aldığı, h1 mi h5 mi kullanıldığı fark ettiriyor. hatta link takas borsalarında linkin hedef sitenin neresinde gözükeceğine dair fiyat kategorileri vardır. ama sayfa mı, alt sayfa mı, sayfanın üstü mü, yanı mı , yoksa footer kısmında mı diye farklılıklar gösterir. bu kişisel bir yorum değil, halihazırda işleyen internet reklamcılığında kullanılan kıstaslardır. zoque bile banner'ın üstte gözükmesi ile sayfa altında gözükmesi arasında farklı fiyatlar veriyor. neden? çünkü sayfa üstündeki illa ki görülür, sayfa altındaki ancak scroll edilince gözükür vs. bunlar da reklamın görünürlüğünü etkiler.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
video'yu izlemediğim için yorum yapmaktan kaçınıyorum, linkini verirsen sevinirim.
ancak diğer söylediklerin konuya ışık tutmuyor. sen reklamdan bahsediyorsun, yani tıklanmanın esas alındığı bir sistem. reklamın elbette sayfanın neresinde olacağının önemi var, aksini iddia etmek zaten komik olurdu. reklam ile pagerank mantığı uyuşmuyor. |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
sayfanın yükleme sırasında ilk kısımları genellikle de ya sayfanın üst kesimlerine, ya da solda navigasyon bloğuna denk gelir. bu yüzden de sayfanın üstlerinde yer alan linkin değerliği sayfanın sonlarında yer alan linke göre daha fazladır. hatta yükleme sırasında sayfanın ilk 1/4'lük bölümünde yer alan içeriğin, anahtar kelimelerin değerliği de daha yüksek algılanır. sonuçta bu bilgiler, okuduğum onlarca SEO yazarının yazdıkları makalelerde ve kitaplarında geçen yöntemler. bazı SEO'cular, div bloklarının konumlarını HTML'de göünüme göre farklı öncelik sırasına koyar. HTML kodda sayfa content'inin navigasyondan önce gözükmesi, float:right gibi konumlandırmalarla sağlanarak arama motorunun ilk okuduğu verilerin içerik olmasına çalışıldığı örnekler gördüm.
net linkini okuduğum yüzlerce sayfada, gezdiğim binlerce sayfada bulursam paylaşırım tabii ki. geçen yaz o videoyu izlemiştim... elbet youtube'dan çıkar bir yerden. ama sanırım Google videos idi... bakayım bi... |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Nesi komik anlamıyorum. Bir bilgi veriyoruz. Hem de doğru bir bilgi cgencer de gerekli açıklmayı yapmış zaten. Nasıl ki küçük ve aşağıdaki linkleri Google botları spam olarak algılayabileceği gibi tam tersi durum da spam olarak algılanmaktan kurtulmak demektir.
Ayrıca back-link mantığını günlük hayatta ki övme mantığı ile bağdaştırabilirsin. Birisi yüksek sesle en önemli yerlerde birisini övse mi daha etkilidir yoksa kısık sesle kimsenin olmadığı yerlerde mi? Lütfen bir daha yorumlarına dikkat et. Her zaman eleştiriye açığız ama yaptığın şey eleştiri değil. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
oky, seni severim, o yüzden negatif bakışını kaale almayıp bir daha açıklama yapasım geldi:
Google açısından, hatta orada Page Ranking'ı hesaplayan formül açısından- bakıldığında reklam ile linkin çok farkı yok; ikisi de bir A tag'inin içinde yer alıyor. Hatta link alıp vermek, reklama göre daha niteliklidir arama motoru için. zira içinde yine bir keyword, varsa bir alt ve title tag'i vardır. oysa reklam, motora göre imajın neyi temsil ettiği belli olmayan bir link. bir menü de olabilir, alakasız bir imaj da. haliyle linkin banner'a olan önceliği bu şekidle yorumlanabilir. ama banner da bir nevi link takasıdır. sadece bir taraf link verir, diğeri ise para. pagerank işin offline boyutuyla ilgilenmez, banner'ı tek taraflı link olarak görür, o da işin değersel boyutu. linkin konumu konusunda da yeterince söz söyledim, hala komik geliyorsa, bu senin bielceğin iştir, inanmaya devam edebilirsin tabii. bazıları hala gök gürültüsünün tanrıalrdan birinin gazabı olduğuna inanıyor ve onları aksine inandırmak için yapabielceğimiz pek fazla birşey yok. einstein'ın dediği gibi... bu hayatta atomu parçalarına ayırmayı bile becerdim, ama ön yargıları parçalamayı kimse beceremez. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
evet hala çok komik geliyor, katıla katıla gülüyorum.
tıpkı trafik teorisyenlerinin, "her araba biraz daha yavaş yol alsa trafik bu kadar sıkışmaz ve gidecekleri yere daha çabuk varırlar" demesinin insana komik gelmesi gibi. bu da bir gerçek. Google'ın bir link ne kadar büyük ve üstteyse o kadar değerldir dediğini burada öğrendim, daha önce hiç duymamıştım, teşekkürler, artık bu bilgiye göre hareket edeceğim ama bu, Google'ın yapay zekasının bu konuda ne kadar basit olduğunu bana gösteriyor. demek ki ben bir tasarımcı olarak sitenin odak noktasını ne kadar düşünürsem düşüneyim, ne kadar planlarsam planlayayım, Google bunların hepsini es geçip "yukardan aşağıya" mantığını işliyor. ne kadar üsteyse o kadar iyi, ne kadar büyükse o kadar iyi, çok ilkel değil mi? şimdi aslında bu konuda benim derdim var; okulda geçen seneki temel tasarım dersinde hocamız, 1 tanesi diğerlerinden daha dikkat çekici olmak üzere 5 adet farklı büyüklüklerde kare çizmemizi istemişti. ben de her adımda bir boy büyümek üzere 5 kareyi yan yana sıralamış, ancak 4. kareyi, ilk karenin de daha küçüğü bir boyutta ve farklı renkte, normalde 4. karenin kaplayacağı alanı muhafaza ederek bu alanın en ortasına koymuştum. yani baktığında, ezberi bozuyor, gerek boşluk gerek renkle kağıdın odak noktası oluyordu. 25 aldım. dikkat çekecek olan kareyi diğerlerinden en büyük çizip, diğer 4 kareyi birbirine yakın boyutlarda kağıdın uzak noktasına koyanlarsa en az 80-90 aldı. bu sığlık beni öldürüyor. Google'ın bu mantığını hocamızla özdeşleştirdim. |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!