Zoque.Forum
»
404 hata sayfası yönetimi
|
| SEO - Arama Motoru Optimizasyonu Arama motoru optimizasyonu ile ilgili ipuçları, önerileri; arama motorları ile ilgili sorularınızı bu bölümde yöneltebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
404 hata sayfası yönetimi
Arkadaşlar, benim comments tablom var, category tablom var ve mesela ben.ASP ve yazilar.ASP sayfalarıda var. Kullandığım bloguda yazayım. Uğraşıyorum, uğraşıyorum ama yapamıyorum
Sitem:http://www.maviye.com Kullandığım blog: http://www.aspindir.com/Goster/4633 Zahmet olmazsa bakabilir misiniz? Mesela /comments.ASP?id=105 yerine /iznik-tiles-today olsa dosya gibi… /category.ASP?id=10 yerine /etiketler/gezi-yazilari olsa… /ben.ASP yerine /ben olsa… Daha önce çok uğraştım ama yapamadım. Önceki konulara baktım googlede bile bakmadığım sayfa kalmadı ama olmuyor Eğer bu sistemde olursa blogun wordpressten farkı kalmayacak…Yardımınızı bekliyorum çok teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: 404 hata sayfası yönetimi
<%
Set URL = Request.ServerVariables("QUERY_STRING") bol = split(URL,"/") bolum = split(bol(3),".") id = split(URL,"=") if bolum(0) = "Kategoriler" then Set conn = server.CreateObject("Adodb.Connection") conn.Open "Provider=Microsoft.Jet.Oledb.4.0; Data Source = " & server.Mappath("db.mdb") Set rs = conn.execute("select * from tablo WHERE ID = " & id(1) & "") Response.Write rs("alan") End If %> Bu şekilde yapabilirsin.Split kullanımını öğrenmen gerekiyor.. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: sivas
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yer: sivas
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Bu konu üzerinde bende araştırma yapıyorum. Host cundan 404 hata sayfasını senin istediğin isimdeki dosya yapmasını istemelisin. ISS de denedim ve yaptım ben. Ancak host da denerken daha yetkili bir girip istio. Onun için aldığın kişiyyle görüşrüp 404 hata sayfasını değiştirmesini istemelisin.
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Plesk panel'de 404 hata sayfası yönetimi
Plesk Panel'e giriş yapın - "webdirs" - "Hata Sayfaları" (üstteki tab menüde) - "error docs list code 404" (listede) açılan "error_doc__edit_title" sayfasını "error_doc__type_url" error_doc__location kutusunu "/404.ASP" olarak değiştirin. Tamam'a tıklayın. Daha sonra ana dizininize 404.ASP sayfanızı yükleyin. Ben zaten yönlendirdiğim 404.ASP sayfasını kullanıyorum. Nasıl yönlendirildiğini kendi siteme de yazdım ama SEO uyumlu linkler yapamıyorum. Veritabanı, veritabanı bağlantısı, .ASP?id='li sayfa, sabit sayfa ve 404.ASP sayfası'ndan oluşan SEO uyumlu url yapmasını öğreten küçük bir örnek lazım. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| 404 , 404 hata sayfasi , asp , klasor seklinde linkler , link duzenleme , seo |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!