|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: -
|
Site içi linklemeler ve google aramada ilginç bir durum
Merhaba, web sitesinde iç linklemeler yapıyorum. Mesela bir metin içinde geçen "Ankara" kelimesini Ankarayı anlatan bir makalenin olduğu sayfaya (ankara-nedir.htm gibi) linkliyorum. Ankara kelimesi 1 tane de geçebiliyor 50 tane de. Benim için önemli olan ve kullanıcıya o kelime için bilgi sunan sayfaların olduğu diğer kelime ve kelime grupları için de aynı yöntemi kullanıyorum. Bir nevi etiket ama bu metnin içinden linkleniyor. Aynı sayfadan diğer aynı sayfaya çok fazla link vermek Google açısından sakıncalı olur mu? Bir de üst sıra çalışması yaptığım sitelerde metalarda bulunan keyword ve description ları ben metnin ilk 200 karakterini otomatik alarak oluşturuyorum. Bunun artısı ya da eksisi var mı? Son olarak ilginç bir durumla karşlılaştım. Mesela belli periyotlarla abcd.com sitemin ilk 10 da kaçıncı sırada olduğuna bakıyorum. Bir Google hesabım var ve bu hesaba abcd.com ekli durumda. abcd.com ekli hesabımla Google' a giriş yapıp arama yaptığımda 6. sırada çıkan sitem hesabıma girmeden ya da abcd.com alan adı kayıtlı olmayan başka bir hesabımla 7. sırada çıkıyor. Çok garibime gitti, bu fark neden kaynaklanıyor? Mesaj divemaster tarafından 02.12.2007 (13:55) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Site içi linklemeler ve google
Bildiğim kadarıyla Google description ve keywordslere pek önem vermiyor. Ben sayfanın başlığını kullanıyorum mesela.
Ayrıca keywords ve etiketler abartıldığı zaman Google o sayfayı cezalandırıp arama sonuçlarında göstermiyor. Sanıyorum ki bu kriteri kelime sayısı/tekrarlanan kelime sayısı diye hesaplanıyor ![]() Google arama motoru sonuçlarını kullandığınız hesaba göre kişiselleştiriyor. Yani googleye giriş yaptığınız zamanki arama sonuçları sizin sıklıkla girdiğiniz sitelere göre değişiklik gösteriyor. Google hesabınızdan çıkış yapıp siteyi aratırsanız sitenizin gerçekte kaçıncı sırada olduğunu öğrenebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: -
|
Metalara her ne kadar hiç bakmıyor denilse de sanıyorum düzgün yaratılan metaları arama sonuçlarına dahil ediyor.
Kelimelere verilen linkler için de ayrı ayrı link vermek yerine direkt etiket sistemini kullanmak Google açısından daha sağlam bir yöntem olur sanırım. Zoque bu etiketi alta koymuş ancak tarama üstten alta olduğu için üstte bulunan etiketin alttakine nazaran daha çok etkisi olur diyebiliriz sanıyorum. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: edirne
|
metalar Google nin kuruluşundan beri kullanılıyor sıralamada fakat Google nin değişken öncelik sırasına göre sıralamadaki yeri değişiyor sürekli. Düzenli uygulanmış metalar herzaman artı getirir fakat son zamanlardaki etiket sistemini kullanmanı bende tavsiye edeceğim uygun metalarla tasarlanmış siteler bu aralar revaçta Google için...
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Metalar Google için önemli yapıtaşlarıdır.. Sayfa içeriği ile alakalı decription ve title kullandığınızda, herhangi bir sayfanızı gösterirken description ı da gösteriyor..
Mesela Ankara nedir ne değildir isimli bir sayfan var.. Description sayfa yapısı ile alakasızsa Google, sayfa içerisinde geçen kelimlerle seni çıkartıyor ama anlamlı ise descriptiona ne yazarsan o görüntüleniyor.. Bir diğer tavsiye ise şu yönde : Sayfanızla alakalı keywordsleri kendiniz oluşturmanız... Yani sayfanın genel konusu Ankara nedir ne değildir ise, keywordaslerin ankara,nedir,ne,değildir şeklinde olabilir..
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
|
|
|
|