Zoque.Forum
»
Google'da Kısa Süreden Sıralanmak
|
| SEO - Arama Motoru Optimizasyonu Arama motoru optimizasyonu ile ilgili ipuçları, önerileri; arama motorları ile ilgili sorularınızı bu bölümde yöneltebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Google'da Kısa Süreden Sıralanmak
Uzunca bir aradan sonra bir makale yazıyorum. Aslında pek makale niteliğide taşımıyor, çok kısa ve öz bir yazı olacak. Gelelim konumuza;
Google’da kısa sürede sıralanmak için herkes birçok yol öneriyor fakat ben kendim deneyerek bulduğum bu yolu size söylemek istiyorum. Örneğin; PixeLics.org domainini almaya karar verdiniz. Bu domaini aldıktan sonra Google arama sonuçlarında sıralanmasını sağlamak uzun sürebilir. Fakat domaini almadan 1-3 gün önce PR3 veya üstü bir siteden link verirseniz, domain hosting hizmeti başladığı andan itibaren bile Google aramalarında çıkabilir. Link verirsem domainim çalınır diyenler içinde; sayfanın görünmeyen bir yerine, yazıyı arkaplan renginde yazarak verebilirsiniz. Bu yöntemi tamamen kendim buldum, test etmek isteyenler etsinler ve sonuçları yazsınlar. Ben denedim ve başarılı oldum. Bol indexli ve pageranklı günler .. Kaynak: Google'da Kısa Sürede Sıralanmak
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Google'da Kısa Süreden Sıralanmak
Google'ın kasım update'inde birçok siteyi link takası yüzünden cezalandırdığınıi, Google'ın çalışanları başta olmak üzere çeşitli SEO uzmanlarının da link alışverişinin Google'ın gözüne batan şekliyle yapıldığında sitenin sandbox'a düşebielceğini, hatta arama sonuçlarından tamamen çıkartılacağını belirtmeleri bahsettiğin yöntemin bilimsel güvenilirliği olmayan, dönemsel olarak iş görse de sonuçların söz konusu siteye zarar da verebileceğini belirtmende fayda olabilir...
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Yorumun için teşekkürler. Fakat ben burda Google'daki sıramızın yükselmesinden değil, sitemizin kısa sürede arama sonuçlarında çıkmasının çok ince bir noktasına değindim.
Yapılan işlemlerde link değişimi söz konusu değil, sadece 1 ya da 2 siteye eklenen bağlantıdır.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Siz link verdiğiniz an Google linki görmez, bir kaç gün durduktan sonra linki görür ve indexler.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Domaini aldıktan sonra indexletmen uzun sürebilir, almadan link verirsen, domaini alıp hostu açtığın an indexlenme şansı olabiliyor.
Yani indexlenmesi için beklemiyorsun, domaini 1-2 gün geç alıyosun ![]()
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Kısaca işlemleri hızlandırmış oluyor.
Domaini alıp, hostingte siteyi açıp öyle kayıt edip. 1-2 hafta bekleyene kadar. En başta ekliyor, Google gelene kadarda domaini alıp, hostingte siteyi açıyor.
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
|
AloneKing bir bilgiyi paylaşmış, teşekkürler ancak bu çok yeni bir bilgi değil, aslında çok da normal bir durum. Çünkü Page Ranking yüksek olan siteler genelde Google tarafından daha sık ziyaret ediliyor ve barındırdığı linkler Page Ranking'ı nedeniyle daha değerli hale geliyor. Ancak Page Ranking'ına bakılmaksızın zaten Google tarafından indekslenmekte olan bir siteye link vermek de yaklaşık aynı şekilde işe yarayacaktır.
Örneğin, benim bir sitem Page Ranking'ı 2 olmasına rağmen hemen hemen her gün Google bot'u tarafından ziyaret ediliyor. Hem de ziyaret sayısı neredeyse olmamasına rağmen. Bu çok normal bir durum çünkü Google arada bir -ki bu maks. birkaç gün oluyor sanırım- en azından sitenin hala yerinde durup durmadığını anlamak için siteye geliyor. Burada önemli olan sitenin Page Ranking'ı değil, crawl rate'i olmalı bence. Dolayısıyla da yeni aldığınız bir domain en kısa sürede listelensin istiyorsanız Page Ranking'ından çok içeriği çokca güncellenen (crawl rate'i yüksek) bir siteye linkini koymayı denerseniz daha başarılı sonuçlar alabilirsiniz. Domaini almadan koymak, Google bot'una ölü bir link bulduğunu iletmesinden başka birşeye yaramayacaktır. Hatta domain çağrıldığında boş bile olsa bir sayfa gelmiyorsa (yani bir hosting altında değilse ya da yönlendirme) Google "ölü" olarak kabul ettiği linki sıkça ziyaret etmeyecektir. Ancak domainin erken konulduğunda daha hızlı indekslendiği doğru olabilir fakat bunun nedeni zannedildiği gibi domain olmadan link verilince Google'ın daha çabuk indekslemesi değil, Google botunun geldiği sürenin daha çabuk denk gelmesi olabilir. Yani 3 gün önce linki verdiniz, domaini bugün aldınız, Google da link verdiğiniz sitedeki linki zaten 3 gün içinde farketti. Dolayısıyla domain aldığınız gün indekslendiniz gibi bir durum bence. Alıntı:
Bahsedilen konu haricinde, bence Google Webmaster Tools'da bir hesap açarak, sitemap eklemek de ayrı bir yöntem. web siteniz duruma göre birkaç günden bir haftaya kadar sürebilen bir süre içinde toplu olarak indekslenmeye başlıyor. Zaten webmaster tools'da bir hesap açıp alan adını eklemek bile indekslenmek için yeterli aslında.
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
şimdi ben uykulu olduğum için heralde halen anlamakta güçlük çekiyorum,
biri bana anneye anlatır gibi anlatırsa sevinirim ![]() Alıntı:
|
||
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim |