Zoque.Forum
»
Sayfa uzantısının önemi
|
| SEO - Arama Motoru Optimizasyonu Arama motoru optimizasyonu ile ilgili ipuçları, önerileri; arama motorları ile ilgili sorularınızı bu bölümde yöneltebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: KOCAELİ
|
Re: Sayfa uzantısının önemi
Aslında burada HTML den kasıtları statik sayfalar.
Google www.abc.com/konubasligi veya www.abc.com/konubasligi.html yi daha anlaşılır buluyor www.abc.com/konu.asp?ID=50 ye göre. SEF diye araştırabilirsiniz. statik sayfalar googledeki sıranızı etkiler ama tek başına da sizi hükümdar yapmaz ![]()
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Sakarya
|
Maalesef web dünyasında standartlara ayak uydurmazsanız bu koca dünyada yer bulabilmek gerçekten güç. Daha birkaç yıl öncesinde forumların uzantılarını .HTML olarak gördüğümde hayretler içindeydim, nasıl olur da dinamik sayfalar bu şekilde statik gösterileilir diye. Ama çok kısa bir süre içiersinde neredeyse bir web standartı oldu çıktı. Herşeye rağmen;
default.ASP?makale_id=13 bana /lorem-ipsum-dolor-sit-amet.HTML den daha cazibeli geliyor. Zaten uzatıya göre öncelik sırası belirlemek bana göre çok saçma bir uygulama ama dedik ya ayak uydurmak zorundasın. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: ISTANBUL
|
apache için mod_rewrite standart hostinglerde geliyor...
.htaccess dosyasını düzenleyerek GET ile gelen requestleri belirleyebilir, filtre edebilirsiniz... bunun içinde biraz regex bilgisi lazım... ör: Kod:
RewriteEngine on RewriteRule ^([_0-9A-z-]*)$ ?page=$1 [L] sorunlardan biriside www.uygulama.net ile uygulama.net in farklı değerlendirilmesi bunuda .htaccess ten çözebiliyoruz... ör: Kod:
RewriteEngine on
RewriteCond %{http_host} ^uygulama.net [nc]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.uygulama.net/$1 [r=301,nc]
not: manalı url kullanmak SEO için önem teşkil eder... Artı getirisi vardır...
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
|
|
|
|