»
google backlink
|
| SEO - Arama Motoru Optimizasyonu Arama motoru optimizasyonu ile ilgili ipuçları, önerileri; arama motorları ile ilgili sorularınızı bu bölümde yöneltebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: antalya
|
google backlink
Merhaba Google webmasters bölümünde sitemin backlinki sıfır gözükmekte. böyle oluncada Page Ranking sıfır çıkıyor. aslında 1000 arama motoruna manuel olarak kayıt yapıldı. googleda link:www.ordeniz.com yazdığımda sıfır sonuç geliyor Google da böyle yapıyor. ama araya boşluk koyarak yani link : www.ordeniz.com diye arama yaptığımda 2000 civarı sonuç geliyor. Bu konuda bilgisi olan varmı şimdiden teşekkürler |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Re: google backlink
Verdiğiniz textlinkler doğrultusunda pagerank yükseliyor.
Benim sitem'inde pagerank'ı yok... Mesela Zoque.Net'in ilk sayfasında text linkiniz var. GoogleBot pagerank'ı tamamen sitenize gelen text linkler doğrultusunda etkinleştirir.. Peki bu ne demek? Sitenize başka bir siteden link var diyelim; Ve bu link, reklam verdiğiniz sitenin pagerank'ı ile sizin sitenizin pagerank'ı ile doğru orantılı.. Yani ne kadar çok legal, içerik konusunda temiz ve iyi hit alan bir sitenin indexinde ise linkiniz ve bu siteninde pagerank'ı atıyorum 3 veya üzerinde ise sizinde pagerank'ınız belli bir süre sonunda artacak demektir... Ayrıca reklam verdiğiniz linkin belirli bir süre indexte durması ilk şart... |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
İlker bey merhaba
yanıtınız için teşekkür ediyorum. ama asıl sorunum Google bunu görmüyor. ben onu anlyamıyorum diğer siteleri bırakın dmoz.org tada kayıtlıyom onu dahi görmüyor ![]() Open Directory Sites (1-1 of 1) 1. Ordeniz Emlak - Antalya ve çevresinde hizmet veren firmanın kiralık ve satılık gayrimenkul ilanları bulunuyor. -- http://www.ordeniz.com/ World: Türkçe: Bölgesel: Orta Doğu: Türkiye: Bölgeler: Akdeniz: Antalya: Ekonomi ve İş Dünyası: Emlak işte dmoz daki linkim ama link:www.ordeniz.com diye arattığımda sıfır sonuç geliyor |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: Richmond
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Selam,
backlinkin etkisi giderek azalmakta.. Bunun endeni ise Google ın backlink piyasasının oluştuğunu farketmesi.. Parayla backlink almak yerine, içeriğini kaliteli ve özgün tut, zaten sitenden yararlanan kullanıcılar sana baklink vereceklerdir.. Bu şekilde zaman yayılmış organik backlink oluşumu, senin yerini sabitler... Parayla aldığın backlinkin zamanı dolunca zaten eski yerine geri döneceksindir... Google ın algoritması ve sıralama kriterleri sürekli dğeişmekte. .Bu gün backlink önem kazanır yarın başka birşey, bu gelişmeleri takip edip tüm türk SEO cuların yaptığı cinlikleri yapmak yerine, hiç değişmeyecek ve Google ın varolma amacı olan özgün ve kaliteli içerik sahibi ol.. Google hakkettiğin yeri sana vercektir.. Bir uyarıdada bulunmak isterim, çok fazla topliste üye olursan bu ters etki yapar.. Kayıt olman gereken en önemli dizin dmoz dur.. Buna girmeye bak, bu dizine giridkten sonra backlinkler gelir zaten...
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
GoogleBot pagerank'ı tamamen sitenize gelen text linkler doğrultusunda etkinleştirir..
Bu cümle kısmen doğrudur. backlink ve pagerank Google için aslında çok önemli unsurlar değidir. Neden diye sorarsanız ben çok pr1 ve pr0 siteler gördüm Google aramalarında 1 ci sırada. Bana göre Google için en önemli unsur özgün içerik, kodlamalarda hata olmaması , h1 - h2 - h3 ve strong taglarının uygun yerlerde kullanılması. Meta tagların yanıltıcı olmaması site içeriğine uygun olması. bunlar oldukdan sonra googlede iyi yerlere gelineceğine eminim.. Dostum ben sitemi açtığımda 3 ay boyunca Google tarafından indexlenmedim bugun 70 bine 'e yakın indexim var googlede. Herşeyin başı sabır. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
üst sıralara çıkmak değil sorunum
zaten antalya ve emlak konularıyla ilgili türevlerde çoğunlıkla ilk sayfada çıkıyorum Page Ranking da 3 ama şu anda backlink sayım 9 ![]() Ya Google artık backlinkleri önemsemiyor yada ben bi yerde hata yaptım
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
Google son zamanlarda yaptığı yeniliklerle gizemli bir hal içinde işlerini sürdürmekte.Aldığınız backlinkler sizin için önemli ama Google için önemsiz olabilir.Son günlerin popüler sistemi SEO bunları tamamiyle anlatmakta.Altavista,Yahoo gibi sistemlerde sitenizin backlinkleri oldukça fazla gözükür ancak Google size bu imkanı vermez.Yapmanız gereken sadece backlink değil. Google o kadar içtenlikle yapmanız gerekenleri anlatıyor ki size .. Örneğin ; yardım sayfalarında ucuz, basit yerlerden backlink değilde Yahoo gibi sistemlerden backlink almanızı öneriyor.
Sonuç olarak özgün içerik,özgün reklam,özgün backlink = Google sayfalarında ön planda bulunma |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!