Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » SEO - Arama Motoru Optimizasyonu » google backlink

SEO - Arama Motoru Optimizasyonu Arama motoru optimizasyonu ile ilgili ipuçları, önerileri; arama motorları ile ilgili sorularınızı bu bölümde yöneltebilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 19.04.2008   #1 (permalink)

Yer: antalya
google backlink

Merhaba
Google webmasters bölümünde sitemin backlinki sıfır gözükmekte. böyle oluncada Page Ranking sıfır çıkıyor.
aslında 1000 arama motoruna manuel olarak kayıt yapıldı.
googleda link:www.ordeniz.com yazdığımda sıfır sonuç geliyor Google da böyle yapıyor.
ama araya boşluk koyarak yani link : www.ordeniz.com diye arama yaptığımda 2000 civarı sonuç geliyor.
Bu konuda bilgisi olan varmı
şimdiden teşekkürler
ordeniz şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 19.04.2008   #2 (permalink)

Yer: Istanbul
Re: google backlink

Verdiğiniz textlinkler doğrultusunda pagerank yükseliyor.

Benim sitem'inde pagerank'ı yok...

Mesela Zoque.Net'in ilk sayfasında text linkiniz var.

GoogleBot pagerank'ı tamamen sitenize gelen text linkler doğrultusunda etkinleştirir..

Peki bu ne demek?

Sitenize başka bir siteden link var diyelim;

Ve bu link, reklam verdiğiniz sitenin pagerank'ı ile sizin sitenizin pagerank'ı ile doğru orantılı..

Yani ne kadar çok legal, içerik konusunda temiz ve iyi hit alan bir sitenin indexinde ise linkiniz ve bu siteninde pagerank'ı atıyorum 3 veya üzerinde ise sizinde pagerank'ınız belli bir süre sonunda artacak demektir...

Ayrıca reklam verdiğiniz linkin belirli bir süre indexte durması ilk şart...
ilkerturhan şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 24.04.2008   #3 (permalink)

İlker bey merhaba
yanıtınız için teşekkür ediyorum.
ama asıl sorunum Google bunu görmüyor. ben onu anlyamıyorum
diğer siteleri bırakın dmoz.org tada kayıtlıyom onu dahi görmüyor

Open Directory Sites (1-1 of 1)

1. Ordeniz Emlak - Antalya ve çevresinde hizmet veren firmanın kiralık ve satılık gayrimenkul ilanları bulunuyor.
-- http://www.ordeniz.com/ World: Türkçe: Bölgesel: Orta Doğu: Türkiye: Bölgeler: Akdeniz: Antalya: Ekonomi ve İş Dünyası: Emlak
işte dmoz daki linkim
ama
link:www.ordeniz.com
diye arattığımda sıfır sonuç geliyor
ordeniz şu an çevrimdışı  
Old 30.04.2008   #4 (permalink)

Yer: Richmond

Alıntı:
ordeniz tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Merhaba
Google webmasters bölümünde sitemin backlinki sıfır gözükmekte. böyle oluncada Page Ranking sıfır çıkıyor.
aslında 1000 arama motoruna manuel olarak kayıt yapıldı.
googleda link:www.ordeniz.com yazdığımda sıfır sonuç geliyor Google da böyle yapıyor.
ama araya boşluk koyarak yani link : www.ordeniz.com diye arama yaptığımda 2000 civarı sonuç geliyor.
Bu konuda bilgisi olan varmı
şimdiden teşekkürler
Google'da "link:" komutunun sonuçlarının doğru olmadığı biliniyor. O yüzden Google'da "link:" birleşik yazdığınızda hiçbirşey listelenmemesinin çok önemi yok. Diğer taraftan Page Ranking da aslında sıralamada üstlerde çıkmak istediğiniz terimler için o kadar da önemli değil. Google'in 200'den fazla kriteri içerisinde Page Ranking'in öneminin artık hiç olmadığını iddia eden SEO uzmanlarının sayısı hiç de az değil. Manual/otomatik farketmez arama motorlarına kaydolmanın da hiçbir anlamı yok Google açısından. En önemli olan kriterlerden birisi sizin sitenizin faaliyet alanı ile ilgili kaliteli web sitelerinizden "alakalı" link almanız.
erhanyilmaz şu an çevrimdışı  
Old 13.05.2008   #5 (permalink)

Peki bu kaliteli linkleri almamiçin önerileriniz varmı
bana söylenen kadarıyla parayla alınan linkleride pek sevmiyormuş Google.
tavsiye edebileceğiniz kaliteli siteler varmı
ordeniz şu an çevrimdışı  
Old 15.05.2008   #6 (permalink)

Selam,

backlinkin etkisi giderek azalmakta.. Bunun endeni ise Google ın backlink piyasasının oluştuğunu farketmesi.. Parayla backlink almak yerine, içeriğini kaliteli ve özgün tut, zaten sitenden yararlanan kullanıcılar sana baklink vereceklerdir.. Bu şekilde zaman yayılmış organik backlink oluşumu, senin yerini sabitler...

Parayla aldığın backlinkin zamanı dolunca zaten eski yerine geri döneceksindir... Google ın algoritması ve sıralama kriterleri sürekli dğeişmekte. .Bu gün backlink önem kazanır yarın başka birşey, bu gelişmeleri takip edip tüm türk SEO cuların yaptığı cinlikleri yapmak yerine, hiç değişmeyecek ve Google ın varolma amacı olan özgün ve kaliteli içerik sahibi ol..

Google hakkettiğin yeri sana vercektir..

Bir uyarıdada bulunmak isterim, çok fazla topliste üye olursan bu ters etki yapar.. Kayıt olman gereken en önemli dizin dmoz dur.. Buna girmeye bak, bu dizine giridkten sonra backlinkler gelir zaten...
Old 08.06.2008   #7 (permalink)

dmoz.org ta kayıtlıyım ama Google bunuda göstermiyor
Old 09.06.2008   #8 (permalink)

Yer: istanbul

GoogleBot pagerank'ı tamamen sitenize gelen text linkler doğrultusunda etkinleştirir..

Bu cümle kısmen doğrudur.

backlink ve pagerank Google için aslında çok önemli unsurlar değidir. Neden diye sorarsanız ben çok pr1 ve pr0 siteler gördüm Google aramalarında 1 ci sırada. Bana göre Google için en önemli unsur özgün içerik, kodlamalarda hata olmaması , h1 - h2 - h3 ve strong taglarının uygun yerlerde kullanılması. Meta tagların yanıltıcı olmaması site içeriğine uygun olması. bunlar oldukdan sonra googlede iyi yerlere gelineceğine eminim..

Dostum ben sitemi açtığımda 3 ay boyunca Google tarafından indexlenmedim bugun 70 bine 'e yakın indexim var googlede. Herşeyin başı sabır.
Old 10.06.2008   #9 (permalink)

üst sıralara çıkmak değil sorunum
zaten antalya ve emlak konularıyla ilgili türevlerde çoğunlıkla ilk sayfada çıkıyorum
Page Ranking da 3
ama şu anda backlink sayım 9
Ya Google artık backlinkleri önemsemiyor yada ben bi yerde hata yaptım
Old 28.06.2008   #10 (permalink)

berkai's Avatar

Google son zamanlarda yaptığı yeniliklerle gizemli bir hal içinde işlerini sürdürmekte.Aldığınız backlinkler sizin için önemli ama Google için önemsiz olabilir.Son günlerin popüler sistemi SEO bunları tamamiyle anlatmakta.Altavista,Yahoo gibi sistemlerde sitenizin backlinkleri oldukça fazla gözükür ancak Google size bu imkanı vermez.Yapmanız gereken sadece backlink değil. Google o kadar içtenlikle yapmanız gerekenleri anlatıyor ki size .. Örneğin ; yardım sayfalarında ucuz, basit yerlerden backlink değilde Yahoo gibi sistemlerden backlink almanızı öneriyor.

Sonuç olarak özgün içerik,özgün reklam,özgün backlink = Google sayfalarında ön planda bulunma
berkai şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

antalya , backlink , emlak , google , ordeniz

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 13:01.